Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Színtiszta energia – a TotalEnergies megerősíti pozícióját a franciaországi épületek napenergiával való ellátásában

2022.02.15

Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
Az Amarencóval közös vállalkozásán keresztül a TotalEnergies ismét az első helyen végzett a CRE 4 pályázati kiírásában, ezzel megerősítve piacvezető pozícióját a napelemes tetőfelületi berendezések piacán.


 

A francia energiaszabályozó bizottság (CRE) által kiírt pályázati felhívás 13. fordulójában – a két cég közös vállalkozása – 194 projektet nyert el, amely összesen, közel 58 MW-ot, azaz az összes elnyerhető kapacitás 20%-át jelentette.

A TotalEnergies vezeti az elnyert pályázatok sorozatát, hiszen összességében több mint 250 MW napenergia-projektet tudhat magáénak a 2017-ben indított CRE 4 „tetőkön elhelyezett napenergia” 13 fordulós pályázati kiírásán. 

"2017 óta, a TotalEnergies az Amarencóval együtt, több mint 700 napenergia-projektet tudhat magáénak a franciaországi épületekre vonatkozóan. Ez a gyorsan növekvő piacon elért egyedülálló teljesítmény megerősíti vezető pozíciónkat a fotovoltaikus tetőfedés területén" - mondta Thierry Muller, a TotalEnergies Renewables France vezérigazgatója. "A pályázat megnyerésével, egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz a célunkhoz, hogy 2025-re elérjük a 4 GW megújuló energiatermelési kapacitást Franciaországban. A TotalEnergies ezzel pedig tovább erősíti azon elkötelezettségét, hogy az ország megújuló energiaforrások fejlesztésének egyik főszereplője legyen."

A TotalEnergies azon törekvésének részeként, hogy 2050-re elérje a szén-dioxid semlegességet, a megújuló energiaforrások és a villamosenergia területén, építette ki tevékenységi portfólióját. 2021 végén a TotalEnergies bruttó megújuló villamosenergia-termelő kapacitása több mint 10 GW volt. Ezek alapján a TotalEnergies tovább bővíti üzletágat azért, hogy 2025-re elérje a megújuló forrásokból és energiatárolásból származó bruttó 35 GW törekvését, majd 2030-ra, a 100 GW termelési kapacitást. Mindezt azzal a céllal, hogy a világ 5 legnagyobb szél- és napenergiából származó áramtermelője közé kerüljön.

www.total.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: