Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Cargounit akár 30 mozdonyt is rendelhet a Siemens Mobility-től

2021.09.22

Forrás: Siemens Mobility Sajtóközlemény
¤ Első körben tíz Vectron mozdonyra szól a megrendelés, de lehívási opcióval rendelkezik további 20 darabra a következő években
¤ A szerződés a karbantartásra is kiterjed


¤  Az eddigi legnagyobb rendelés, ami Lengyelországból a Siemens multisystem mozdonyokra érkezett

A Cargounit, Lengyelország legnagyobb független mozdony lízing vállalata, 30 db Vectron MS mozdonyt rendelt a Siemens Mobility-től. A keretmegállapodás szerint 2023 végéig tíz egységet kell leszállítani, és opció áll fenn 20 további mozdony 2024-ig történő szállítására, valamint a járművek karbantartására. Az első két mozdonyt ebben az évben leszállítjuk. A tervek szerint a mozdonyok Lengyelországban, Németországban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában és Hollandiában, és opcionálisan Romániában és Bulgáriában fognak közlekedni. A lízing vállalat már korábban is rendelt ilyen mozdonyokat a Siemens Mobility-től, 2018-ban és 2019-ben. A Cargounit Vectron flottája 2024-ig 36 mozdonyra növekedhet.

Nagyon örülünk a Lengyelországból eddig kapott legnagyobb Vectron MS mozdony megrendelésnek. Ezzel a megrendeléssel a Cargounit az európai piacon jelenleg elérhető egyik legmodernebb, ugyanakkor legkörnyezetbarátabb univerzális mozdonyt vásárolja meg," közölte Albrecht Neumann, a Siemens Mobility Rolling Stock részlegének vezérigazgatója. „A moduláris konstrukciónak köszönhetően a mozdonyok maximális rugalmasságot biztosítanak az üzemeltetőknek a határokon átnyúló fenntartható közlekedésben.

A Cargounit stratégiája a modern villanymozdonyokra fordított befektetésekkel elért dinamikus fejlesztéseken alapul. A Vectron MS mozdonyok megvásárlása - amelyek a vezető országos és magán fuvarozók által üzemeltetett multisystem mozdony flották magját alkotják - tökéletesen illeszkedik a vállalatunk fejlesztési terveibe. A nemzetközi fuvarozás, különösen az intermodális szegmensben, a leggyorsabban növekvő szegmens a piacon. A Vectron MS mozdonyok kipróbált és elismert platformot jelentenek a multisystem mozdonyok esetében, és számos európai ország jóváhagyta őket. A multisystem mozdonyok szállítójának kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy gyorsan tudja szállítani a teljesen jóváhagyott[PG(NRH1]  mozdonyokat, amelyek kielégítik az ügyfelek jelenlegi igényeit," magyarázta Lukasz Boron, a Cargounit igazgatótanácsának elnöke.

A megrendelt multisystem mozdonyok maximális teljesítménye 6,4 megawatt, a csúcssebességük pedig 200 km/h. Fel vannak szerelve a szükséges nemzeti vonatirányító rendszerekkel, valamint az Európai Vonatbefolyásoló Rendszerrel (ETCS) is.

Ezidáig a Siemens Mobility több mint 1114 Vectron mozdonyt értékesített, köztük 736 Vectron MS-t, 16 ország 56 vásárlójának. A Vectron flotta eddig több mint 490 millió kilométert futott. A Vectron platformra épített mozdonyok működését 20 európai ország hagyta jóvá.

Ez a sajtóközlemény és további információk elérhetők a következő címen: www.siemens.com/press/vectron  

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: