Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A BMW Welt átfogó programsorozata a Müncheni Nemzetközi Autószalon részeként

2021.08.27

Forrás: BMW Sajtóközlemény
2021. szeptember 6-12. között a BMW Welt a BMW Group elektromos mobilitásra, gazdasági körforgásra és fenntarthatóságra összpontosító tevékenységeit előtérbe helyező munkaműhelyekkel és foglalkozásokkal, a FUTURE FORUM falai között életre hívott élő digitális beszélgetéssel


testközeli mikromobilitási koncepciókkal, izgalmas tesztpályákkal, jövőbe vezető tárlatvezetésekkel és egy különleges filmélménnyel kíséri végig az idei év legnagyobb autóipari kiállítását.

Workshop-ok, mélyreható elemzések, digitális beszélgetés és egész családot megmozgató programok – egytől egyig a fenntarthatóság, a gazdasági körforgás, az elektromos mobilitás és a mikromobilitás témaköreire épülve: a BMW Welt változatos és inspiráló programsorozattal készül a Bajorországban első ízben megrendezendő Müncheni Nemzetközi Autószalonra (IAA Mobility 2021). Szeptember 6-12. között az autószalon látogatói, München lakosai és a kíváncsi érdeklődők a BMW Welt területén életre hívott számtalan programon keresztül a személyes mobilitás jövőképébe nyerhetnek betekintést. Ez idő alatt a BMW Welt reggel 9:00 óra és este 20:00 között várja a látogatókat.

Középpontban a gazdasági körforgás: munkaműhelyek, digitális beszélgetés és megindító gondolatok

A nemzetközi autószalonok (IAA) történetében idén kerül sor először olyan munkaműhely beindítására, amely a gazdasági körforgás témakörét boncolgatja. A BMW Welt Junior Campus falai között megrendezendő, „RE:BMW Circular Lab“ névre keresztelt műhelyben a 12 év fölötti látogatók 35 perces előadások keretei között tapasztalhatják meg testközelből a gazdasági körforgást, megismerve a KÖRFORGÁS NÉGY HŐSÉT, majd használt műanyagból újrahasznosított, funkcionális termékeket előállítva. A fenntarthatóság és a gazdasági körforgás a FUTURE FORUM koncepcióját is áthatja. Szeptember 9-én 18:00 órakor itt az üzleti és politikai élet szakértői hívják meg a látogatókat egy ingyenes, élő digitális beszélgetésre.  „A jövőnk visszaszerzése: zárjuk be a kört, indítsuk be a gazdasági körforgást” című beszélgetés a gazdasági körforgás lehetőségeibe és kihívásaiba enged betekintést. A FUTURE FORUM német és angol nyelven harmincpercenként előadásokat is indít, amelyek három témakört ölelnek fel: „Úton az emisszió-mentes mobilitás felé”, „Könnyed járműtöltés – a jövő elektromos” és „A gyártástól az újrahasznosításig: fenntarthatóság a BMW Group-nál”.

A mikromobilitási élmény és a tárlatvezetések

A BMW Welt előcsarnokában és szabadtéri területein izgalmas mikromobilitási élmények gondoskodnak a látogatók kíváncsiságának kielégítéséről. A nagyvárosi közlekedés témakörében megalkotott innovatív mobilitási koncepciók bemutatása mellett az elektromos BMW rollerek, X2City rollerek és sok más is kipróbálható lesz az erre épített tesztpályákon. A kézzelfogható élményeket tárlatvezetések övezik majd, a hétnapos programsorozat csúcspontja pedig egy különleges filmélmény lesz, amelyben a nézők egy fantasztikus virtuális világba csöppenhetnek és egyedülálló élményt élhetnek át. Naponta többször indulnak majd német és angol nyelvű tárlatvezetések, amelyeket a BMW i, a BMW M és a BMW Luxury égisze alatt harmincperces betekintések is kísérnek.

A BMW Welt átfogó programsorozatáról ide kattintva olvashatnak bővebb információkat: https://www.bmw-welt.com/en/iaa-mobility-2021.html

A BMW Welt átfogó programsorozatának áttekintése

Középpontban a gazdasági körforgás: munkaműhelyek, digitális beszélgetés és megindító gondolatok

RE:BMW Circular Lab munkaműhely a BMW Welt Junior Campus falai között

- Mikor: szeptember 7-12. között minden nap 8:20 és 19:00 között 40 percenként (naponta 14 alkalommal)

- Hol: BMW Welt Junior Campus

- Nyelv: német / naponta 4 alkalommal angol

- Javasolt életkor: 12 év és afölött (a 18 év alatti gyermekekhez kötelező a szülői kíséret)

- Résztvevők száma: maximum 10

- Részvétel: ingyenes

- Regisztráció: https://bmwwelt-juniorcampus.de/overview

- Hogyan élhetnénk fenntarthatóbban, erőforrásainkat megőrizve úgy, hogy közben megszokott életszínvonalunk is megmarad? Hogyan segíthet a mobilitás egy jobb jövő kiépítésében? A BMW Welt Junior Campus falai között megrendezendő, új „RE:BMW Circular Lab” munkaműhely ezekre a kérdésekre keresi a választ. Ez lesz az első alkalom, hogy a Junior Campus fiataloknak és felnőtteknek egyaránt címzett munkaműhelyt indít. A 35 perces előadások részei a körforgás témakörét érintő foglalkozások is, amelyben a résztvevők a BMW Group tervezési alapelveinek körforgásába és a Körforgás Hőseibe is betekintést nyernek. A résztvevők ezt követően saját életstílusukra koncentrálva gondolkodhatnak el azon, hogy a gazdasági körforgás miként lehetne alkalmazható a saját hétköznapjaikban. Végül használt műanyagból állítanak elő újrahasznosított, funkcionális termékeket.

- Megjegyzés: a résztvevők hozhatnak magukkal tiszta műanyagot, például kupakokat. Ideálisak a HDPE, LDPE vagy PP címkével ellátott műanyagok.

Élő digitális beszélgetés a FUTURE FORUM színpadán szeptember 9-én

- Cím: „A jövőnk visszaszerzése: zárjuk be a kört, indítsuk be a gazdasági körforgást”

- Mikor: szeptember 9. 18:00

- Hol: virtuális esemény a BMW Welt FUTURE FORUM színpadáról

- Részvétel: ingyenes

- A klímaváltozás, a légszennyezés és az egyre növekvő populáció emissziós szintje elleni küzdelemben nem lesz elegendő a károsanyag-kibocsátások csökkentése. Ehelyett gazdasági rendszereinket kell úgy átalakítanunk, hogy felhagyunk erőforrásaink pazarlásával és az összes felhasznált anyag újrahasznosításával a lehető legkevesebb hulladékot termeljük. Egy gazdasági körforgás beindítása kell, hogy legyen a cél. Az elméleti koncepciók azonban hiába értelmezhetők könnyen, ha alkalmazásuk akadályokba ütközik. Az üzleti és politikai élet szakértőivel közös célunk, hogy megtaláljuk a már létező megoldásokat és azokat, amelyekre szükségünk van ahhoz, hogy a gazdasági körforgás területén áttörést érjünk el.

- Az angol nyelvű beszélgetés élő közvetítésébe minden érdeklődő ingyenesen bekapcsolódhat a BMW Welt FUTURE FORUM weboldalán (https://www.bmw-welt.com/en/experience/popups/exhibition_welt/FF-circular-economy.html), valamint a BMW Welt és a BMW Múzeum Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/bmw.welt/).

BMW Welt FUTURE FORUM előadások

- Mikor: szeptember 6-12. között minden nap 10:00 és 17:00 között 30 percenként (naponta 13 alkalommal)

- Hol: BMW Welt FUTURE FORUM (német és angol nyelven)

- Részvétel: ingyenes

- Témakörök: „Úton az emisszió-mentes mobilitás felé”, „Könnyed járműtöltés – a jövő elektromos” és „A gyártástól az újrahasznosításig: fenntarthatóság a BMW Group-nál”

BMW Welt tárlatvezetések a Müncheni Nemzetközi Autószalon ideje alatt

Tárlatvezetések a BMW Weltben (30 percesek)

- Mikor: szeptember 6-12. között minden nap 10:00 és 18:00 között

- Részvétel: 8 euró / IAA MOBILITY Experience jeggyel 7 euró

- Jegyek kaphatók: a BMW Welt pénztáraiban

Betekintések a BMW i, a BMW M és a BMW Luxury égisze alatt (30 percesek)

- Mikor: szeptember 6-12. között minden nap 10:00 és 12:00 között, illetve 14:00 és 18:00 között
    
- Részvétel: 8 euró / IAA MOBILITY Experience jeggyel 7 euró

- Jegyek kaphatók: a BMW Welt pénztáraiban

www.bmw.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR), virtuális ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: