Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Éghajlat Stratégia 2030: A Knorr-Bremse átfogó éghajlatvédelmi intézkedéseket vezet be

2021.05.10

Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
- A legfontosabb mérföldkövek 2021-től a szénsemlegességig: A vállalat széndioxid kibocsátása 59 százalékkal csökkent 2020-ban


- A megújuló energiaforrásoktól és az energiahatékonysági intézkedésektől a saját energia termelésébe történő befektetésig
- Knorr-Bremse megállapodást kötött az atmosfair GmbH klímavédelmi társasággal évente 40.000 tonna széndioxid ellentételezéséről

München, 2021 május 10. – A Knorr-Bremse, a fékrendszerek globális piacvezető gyártója és az egyéb vasúti-és haszongépjármű rendszerek vezető szállítója az általa indított új klímavédelmi stratégia 2030 keretében hathatós klímavédelmi intézkedéseket vezet be. A klímavédelmi célok meghatározásával a Knorr-Bremse hozzájárul a Párizsi Éghajlatvédelmi Megállapodáshoz, melynek célja a globális felmelegedés 1.5 fokra csökkentése és a szén-dioxid kibocsátás felére csökkentése 2030-ig. Ezt az 50 százalékos csökkentést a vállalat energiahatékonysági intézkedésekkel, az energia vállalaton belüli előállításával és megújuló energia vásárlásával kívánja elérni. Emellett a Knorr-Bremse hitet tett amellett, hogy a saját telephelyeit 2021-től szénsemlegessé teszi. Ennek érdekében a Csoport igyekszik az energia beszerzését a legnagyobb mértékben a megújuló energiaforrásokból biztosítani, míg a visszamaradó, elkerülhetetlen kibocsátásokat magas minőségű klímavédelmi tanúsítványokkal kívánja ellentételezni. Az ellentételezés érdekében a Knorr-Bremse együttműködési megállapodást írt alá az atmosfair GmbH klímavédelmi szervezettel.

„Klímavédelmi intézkedéseink révén a múlt évben az abszolút széndioxid kibocsátásunkat megközelítőleg 59 százalékkal (2019: 10 százalék) tudtuk csökkenteni, amely így 53.000 tonnát tesz ki” - nyilatkozta a Knorr- Bremse AG pénzügyi vezérigazgató-helyettese, Frank Markus Weber. „Ez egy rendkívül fontos köztes lépcsőfok a szénsemlegesség felé vezető úton. Itt az egyik legfőbb tényező az, hogy magas minőségű zöldenergia tanúsítványokat szereztünk be mind az európai, a kínai, és az észak-amerikai telephelyeinknek.”

A Knorr-Bremse 4.5 százalékkal csökkentette a teljes energiafogyasztását, melynek nyomán az energiafogyasztás 2020-ban 406 GWh-t tett ki (2019: 425 GWh). A Knorr-Bremse az energiahatékonysága további javítása érdekében szisztematikus potenciál elemzéseket készített egyes kiválasztott helyszíneken. A 2020-ban az Acuña-ban, Watertown-ban, Suzhou-ban, Aldersbach-ban és Budapesten lévő telephelyeken bevezetett energiahatékonysági intézkedések révén a vállalat széndioxid kibocsátása évente 2000 tonnával csökken. A végrehajtott lépések magukba foglalták a világítórendszerek cseréjét, a hulladékhő visszanyerést, valamint szigetelési intézkedéseket. Ezek a megtakarítások a Knorr-Bremse globális széndioxid kibocsátásának mintegy 3,8 százalékát teszik ki. A vállalat a további lehetséges megtakarítások beazonosítása érdekében 2021-re további energia ellenőrzéseket tervez.

A Knorr-Bremse a telephelyei széndioxid kibocsátását 2030-ig a felére kívánja csökkenteni világszerte a saját termelőüzemeinek energiafogyasztásából és a saját járműveiből származó emissziók révén. Ehhez kapcsolódó erőfeszítései során a Knorr-Bremse három eszközre fókuszál. Az első az energiahatékonysági kezdeményezésekhez, valamint a fűtési rendszerekben és a járműflottákban alacsony széndioxid-kibocsátást eredményező üzemanyagok használata. A második a Knorr-Bremse telephelyein a saját termelésű megújuló energia nagyobb arányú termelését célzó intézkedésekbe történő befektetések. A harmadik ilyen eszköz pedig a külső forrásból beszerzett megújuló energia arányának a növelése hosszútávú energiavásárlási megállapodások, zöldenergia termékek és tanúsítványok beszerzése által.

A Független Aranystandard szerinti minősítéssel rendelkező ellentételezési projektek

“Az éghajlat védelmét célzó további hozzájárulásként vállaltuk, hogy 2021. végétől kezdve azon dolgozunk, hogy elérjük a telephelyeink szénsemlegességét” tette hozzá Frank Markus Weber. „Ennek érdekében az általunk használt energiák közül növeljük majd a megújuló elektromos energia arányát. Emellett törekszünk arra, hogy az elkerülhetetlenül visszamaradó 40,000 tonnányi széndioxid-kibocsátást magas minőségű klímavédelmi tanúsítványokkal ellentételezzük. E tekintetben a Knorr-Bremse ellentételezési megállapodást írt alá a berlini székhelyű klímavédelmi szervezettel, az atmosfair GmbH-val.”

A Knorr-Bremse két projektet választott ki, amely az idei év elején jutott el a megvalósítás fázisába: a Tiszta ivóvíz projekt Kenyában és Tanzániában, valamint a Hatékony Fa Gáz Kályha projekt Indiában. Mindkét széndioxid-ellentételezési projekt a független, nemzetközileg elismert Aranystandard szerinti minősítéssel rendelkezik. Ezek a projektek az Egyesült Nemzetek számos Fenntartható Fejlődési Céljához (SDG) hozzájárulnak, amelyekre a Knorr-Bremse fókuszál: Ezek: az 5. fenntartható fejlődési cél a „Nemek közötti egyenlőség”, a 8. fenntartható fejlődési cél a „Tisztességes munka és gazdasági növekedés” a 9. fenntartható fejlődési cél az „Ipar, innováció és infrastruktúra”, valamint a 13. fenntartható fejlődési cél, az „Éghajlat-politikai fellépés”. A Boreal Light GmbH és a Waterkiosk Ltd, helyi projekt partnerek által irányított Tiszta ivóvíz projekt a vidéki háztartások tiszta ivóvízhez való hozzáférését támogatja Kenyában és a jövőben Tanzániában. A második projektben, amelyet Kolkata-i helyi projekt partnerünkkel, a Sapient-tel együttműködésben valósítunk meg, a vidéki Nyugat-Bengáliai alacsony jövedelmű háztartások hatékony fa- és gáztüzelésű kályhákat kapnak, amely a tűzifa fogyasztást 50-60 százalékkal csökkentheti. A fafogyasztás csökkentése a Nyugat-Bengáliai mangrove erdőségek védelmét is segíti. Mindkét projektet a Knorr-Bremse Globális Gondoskodás (Global Care) programjával együtt valósítjuk meg.

Befektetés a saját energia termelésébe: új fotovoltaikus rendszer Huntington-ban (USA)

A Suzhou-ban (Kína), Pune-ban és Faridabad-ban (India), valamint Münchenben (Németország) működő fotovoltaikus rendszerei mellett a vállalat az idei évben egy új fotovoltaikus rendszert telepít Huntington-ban (USA). Az új rendszer a Knorr-Bremse által generált és a megújuló energia mennyiségét megközelítőleg 1.400 MWh/év mennyiségről 3300 MWh/év mennyiségre emeli. Ezzel évente körülbelül 1000 tonnával csökken a vállalat széndioxid-kibocsátása, ami a Knorr-Bremse 2020. évi globális széndioxid-kibocsátásának mintegy 1,9 százalékát tesz ki.

Klímavédelmi stratégiája keretében a Knorr-Bremse szeretne több megújuló energiát vásárolni külső szállítóktól. A 2020. évben az elektromos áram 86 százaléka származott megújuló energiaforrásokból. A 2019. évihez hasonlóan a Vállalatcsoport olaszországi Arcore-i és Buccinasco-i telephelyei továbbra is olaszországi hidroelektromos és naperőművekből vásárolnak elektromos áramot zöldenergia díjszabás mellett. A Knorr-Bremse az ausztriai telephelyeit osztrák hidroelektromos árammal látja el a 2020-ban bevezetett zöldenergia díjszabás szerint. A vállalat az összes többi európai telephely részére spanyol szélerőművekben termelt, származási garanciával rendelkező elektromos áramot vásárolt. Ezeket a tanúsítványokat kevesebb, mint öt éve működő üzemek bocsátották ki. A Knorr-Bremse emellett megújuló energia-tanúsítvánnyal rendelkező zöldenergia forrásokat keres valamennyi Kínában működő telephelye (kínai nemzetközi megújuló energia-tanúsítványok), az USA-ban és Kanadában (USA-beli megújuló energia-tanúsítványok) részére. Az európai tanúsítványok és a kínai tanúsítványok többsége nem támogatott erőművekből származik. Az Észak-amerikai tanúsítványok támogatott erőművekből származnak és zöld energia jelöléssel rendelkeznek.

Vállalati profil

A Knorr-Bremse (ISIN:DE000KBX1006, rövidítve: KBX) vezető helyet tölt be a fékrendszerek világpiacán és fő beszállító más, a biztonság szempontjából kritikus fontosságú vasúti és teherjármű rendszerek körében. A Knorr-Bremse termékei döntő mértékben járulnak hozzá világszerte a vasúti és közúti szállításban a nagyobb biztonsághoz és energiahatékonysághoz. Több mint 30 országban, több mint 100 telephelyen mintegy 29.700 munkavállaló hozzáértése és motivációja váltja ki világszerte a termékek és szolgáltatások felhasználóinak megelégedését. 2020-ban a Knorr-Bremse két divíziója együttesen 6,2 milliárd EUR árbevételt ért el (IFRS rendszer szerint). A Társaság több mint 115 éve vezető szerepet tölt be az iparág megújításában, amit a mobilitás és a szállítási technológiák körében élenjáró rendszerszintű megoldások lendítenek előre. A Knorr-Bremse Németország egyik legsikeresebb ipari vállalata, amely hasznosítja a kulcsfontosságú globális megatrendeket: városiasodás, fenntarthatóság, digitalizáció és mobilitás.

www.knorr-bremse.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia ; - Knorr-Bremse

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: