Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB bejelentette, hogy partnerségre lép a FIA Girls on Track programmal

2021.05.13

Forrás: ABB, Hírek
Az ABB a teljesen elektromos hajtású versenyautók ABB FIA Formula-E Világbajnokságának névadó szponzoraként a lányok szerepének erősítéséért száll síkra a motorsport globális irányító testülete (FIA) mellett.


Az ABB a társadalmi fejlődés előmozdítását célzó, 2030-ig terjedő fenntarthatósági stratégiájának keretében a nők következő generációjának ösztönzését célzó, alulról építkező program, a FIA Girls on Track – ABB Formula-E Projekt hivatalos globális partnere lett.

Az ABB elősegíti egy alacsony széndioxid-kibocsátású társadalom megteremtését és a természeti erőforrások megőrzését, és fenntarthatósági stratégiája általában véve is előmozdítja a társadalmi haladás ügyét, valamint az egyenlőséget és sokszínűséget a biztonságos, tisztességes és befogadó munkakörnyezet megteremtése és a közösségépítés támogatása érdekében.

E stratégia egyik fő csapásiránya a nők szerepvállalásának előmozdítása az ún. STEM (Science, technology, engineering, and mathematics) szakmákban és a hagyományosan férfiak által uralt területeken. Kiváló lehetőséget teremt erre a nagy közérdeklődésre számot tartó motorsport, mely természetes módon kapcsolja össze ezt a két elemet, miközben előtérbe helyezi a technológia és a műszaki tudományok izgalmas úttörő szerepét.

A FIA által útjára indított Purpose Driven mozgalom céljaival – azaz, hogy a motorsport és a mobilitás pozitív módon járuljon hozzá a társadalmi fejlődéshez – összhangban a 8 és 18 év közötti lányoknak szóló FIA Girls on Track program arra vállalkozott, hogy a motorsporttal kapcsolatban meggyökeresedett prekoncepciók és sztereotípiák lebontására bírja rá a nők újabb generációit. Az elképzelés lényege, hogy a motorsportot övező közeg pozitív élményeket kínáljon a fiatal nőknek, és hosszabb távon ezzel is fokozza jelenlétüket a területen – akár a versenypályán, akár azon kívül. Az ABB e partnerség révén kíván együttműködni a ABB Formula-E FIA Girls on Track programjával, hogy a fiatal lányok oktatásán és tudatosabb pályaválasztásának előmozdításán keresztül segítsen nekik a szebb és változatosabb jövő felépítésében.

Björn Rosengren, az ABB vezérigazgatója a következőket mondta erről: „Az ABB Formula-E FIA Girls on Track program ideális lehetőséget kínál arra, hogy még inkább elmélyítsük részvételünket a sportágban, és továbbra is inspirációt és megfelelő orientációt kínáljunk a nők következő generációja számára. Ez is egy újabb példája annak, ahogy az ABB a helyi közösségekkel karöltve három irányból is – tehát az oktatáson, valamint a sokszínűség és a befogadás előmozdításán keresztül – hathatós támogatást nyújt e közösségek megmaradásához.

Az ABB azért kíván együttműködni a FIA és az ABB Formula-E csapataival, hogy tapasztalataikra és szakértelmükre támaszkodva oktatási programokat dolgozzon ki az ABB FIA Formula-E Világbajnokság versenyrendszerének kialakításához, továbbá, hogy a technológiai iparágban és a mérnöki tudományok területén dolgozó nők pozitív történeteit népszerűsítse. Ez a partnerség a tehetséges fiatalok toborzására is kiváló lehetőséget kínál.

A FIA Girls on Track program eseményei már eddig is több ezer fiatal előtt tárták fel a motorsportban rejlő számtalan változatos karrierlehetőséget. Ha a Formula-E és az ABB, mint a versenysorozat globális partnere együttműködésével még inkább kiteljesedik ez a program, akkor ez újabb nagy lépést jelenthet a sokszínűség és a befogadás ügyének előmozdítása irányában” – mondta Michèle Mouton, a FIA Women in Motorsport Commission elnöke.

Ha azt szeretnénk, hogy sportágunknak egyre több női résztvevője legyen, akkor rendkívül fontos, hogy a lányokat már fiatal korukban bátorítsuk, és megkapják a megfelelő inspirációt. Ezzel együtt a FIA, a Women in Motorsport Commission és a Formula-E közötti kiterjedt partnerség csak hozzájárulhat annak tudatosításához, hogy a sport esélyegyenlőséget biztosít mindenki számára, és csak remélhetjük, hogy az élvezetes, ugyanakkor oktató jellegű Girls on Track foglalkozások olyan felsőoktatási intézmények irányába mozdítják a fiatal lányokat, ahonnan egyenes út nyílik iparágunk felé.

Jamie Reigle, a Formula-E vezérigazgatója a következőket tette hozzá: „Örömmel bővítjük kapcsolatunkat a FIA Girls on Track programmal, mely szilárd alapot ad a motorsport kínálta lehetőségek fiatal nőkkel való megismertetéséhez, ami amúgy is kiemelten fontos számunkra. Az ABB számos stratégiai jelentőségű projekt tekintetében szoros együttműködést folytat a Formula-E csapatával, ezért magától értetődő volt, hogy ez a cég lett a FIA Girls on Track kezdeményezésünk első globális partnere. A program sikeres elindítása után alig várjuk, hogy az ABB-vel és a FIA-val karöltve tovább bővítsük annak hatókörét és fokozzuk hatását.

Az ABB sokszínűség és befogadás iránti elkötelezettségének ez a partnerség jelenti a legújabb elemét. Ezen keresztül csatlakozik a Society for Women Engineers (SWE) társasággal fennálló megállapodáshoz. Az SWE a világ legnagyobb szószóló és katalizátor szervezete, mely célja, hogy a nők minél nagyobb számban legyenek jelen a műszaki és technológiai területeken. Mindezek mellett az ABB célul tűzte ki, hogy 2030-ig 25%-kal növeli a nők számát a felső vezetésben.

Az ABB az ABB FIA Formula-E Világbajnokság névadó szponzora. Ezen a nemzetközi versenysorozaton teljesen elektromos hajtású együléses versenyautók állhatnak rajthoz. Világszerte saját technológiával támogatja a városi helyszínek ideiglenesen kialakított versenypályáin megrendezett eseményeket. Az ABB még 2010-ben lépett be az e-mobilitás piacára, és mára már a 400.000-et is meghaladó számban értékesített elektromos járműtöltő berendezéseket a világ több mint 85 országában. Ebből 20.000 volt az egyenáramú gyorstöltők és 380.000 a váltóáramú töltőberendezések száma, ha a Chargedot-on keresztül értékesített termékeket is beleszámítjuk.

Amit érdemes tudni a FIA Girls on Track programról

A FIA Girls on Track program eseményei azt a célt szolgálják, hogy helyi szinten szervezett élvezetes oktatási tevékenység keretében egyedülálló betekintést engedjenek a 8 és 18 év közötti lányok számára azokba a változatos karrierlehetőségekbe, amelyeket a motorsport folyton nyüzsgő világa kínálni tud. A gokartozás, a bokszutcában lebonyolított versenyek, a multimédiás oktatóanyagok, valamint a fitnesz és az ún. wellbeing workshopok mind arra szolgálnak, hogy motivációt adjanak a fiatal lányoknak, a sportág mellé állítsák őket és a sportban rejlő lehetőségek egész világát bemutassák nekik.

A FIA Women in Motorsport Commission

A FIA Women in Motorsport Commission (Nők a Motorsportban Bizottság) 2009 végén állt fel Jean Todt elnöksége alatt. Célja a nemek közti egyenlőség, a sokszínűség és a befogadás kultúrájának előmozdítása, valamint az, hogy kezdeményezések sokaságán keresztül korosztálytól függetlenül arra bátorítsa a nőket, hogy megismerjék a sportban rejlő lehetőségek széles körét, és éljenek is ezekkel a lehetőségekkel. A Bizottság arra törekszik, hogy a nők a motorsport minden szintjén és területén egyre nagyobb számban legyenek jelen. Ehhez kíván támogatást és segítséget nyújtani a számukra.

A 2021. évi ABB FIA Formula-E világbajnokságának versenynaptára (helyszínekkel és végleges időpontokkal)

Forduló ; Város ; Ország ; Dátum   

1 ; Diriyah ; Szaúd-Arábia ; 2021. február 26.

2 ; Diriyah ; Szaúd-Arábia ; 2021. február 27.

3 ; Róma ; Olaszország ; 2021. április 10.

4 ; Róma ; Olaszország ; 2021. április 11.

5 ; Valencia ; Spanyolország ; 2021. április 24.

6 ; Valencia ; Spanyolország ; 2021. április 25.

7 ; Monaco ; Monaco ; 2021. május 8.

8 ; Puebla ; Mexikó ; 2021. június 19.

9 ; Puebla ; Mexikó ; 2021. június 20.

10 ; New York ; USA ; 2021. július 10.

11 ; New York ; USA ; 2021. július 11.

12 ; London ; Egyesült Királyság ; 2021. július 24.

13 ; London ; Egyesült Királyság ; 2021. július 25.

14 ; Berlin ; Németország ; 2021. augusztus 14.

15 ; Berlin ; Németország ; 2021. augusztus 15.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 110.000 munkatársa garantálja. www.abb.com  

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  

Instagram: abb_magyarorszag   

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

www.abb.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - ABB ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: