Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Új vezérigazgató a Siemens AG élén

2021.02.23

Forrás: Siemens, Hírek
Joe Kaeser után Roland Busch a Siemens AG új elnök-vezérigazgatója.


A Siemens 2021. február 3-án tartott részvényesi közgyűlésén Joe Kaeser hivatalosan is átadta az elnök-vezérigazgatói posztot az eddig technológiai vezetői feladatokat ellátó és korábban kijelölt utódjának, Roland Buschnak.

Joe Kaeser több, mint negyven évig dolgozott a Siemensnél, ebből hetet a társaság elnök-vezérigazgatójaként. Irányítása alatt a társaság megnövelte versenyképességét, és visszaszerezte piacvezető szerepét. Nevéhez fűződik továbbá a vállalat történetének egyik legnagyobb átalakítása, a Vision 2020 stratégia, melynek keretében három vállalattá (Siemens AG, Siemens Healthineers és Siemens Energy) szervezte át a Siemens konglomerátumát. Az eredményekből a részvényesek is profitáltak: a legnagyobb német cégek papírjaihoz képest dupla részvényesi megtérülést realizálhattak a tulajdonosok 2013 júliusa és 2021 januárja között.

Ma az egyik legkiválóbb vezetőjétől búcsúzik el a Siemens. Kevesen vannak, akik ekkora mértékben formálták a vállalatot és ilyen erős alapokat hagytak volna a következő generációk számára, mint Joe Kaeser. Nem túlzás állítani: Joe Kaeser távozásával véget ért egy korszak. Egyúttal a Siemens transzformációjának következő fázisa is elkezdődik” – mondta Jim Hagemann Snabe, a felügyelőbizottság elnöke.

Amikor elnök-vezérigazgató lettem, azt mondtam, hogy a következő generáció jobb vállalatot örököl majd tőlem. Most eljött az idő, hogy átadjam a vállalat vezetését az utókornak” – jelentette ki a leköszönő elnök-vezérigazgató. Joe Kaeser a Siemens Energy AG felügyelőbizottsági elnökeként dolgozik tovább.

Roland Busch a Siemens új elnök-vezérigazgatója

Az új vezér, Roland Busch alaposan ismeri a Siemens világát, 1994-ben csatlakozott a társasághoz. Roland Busch 2011 óta tagja a Siemens AG igazgatóságának, dolgozott többek közt technológiai vezetőként, operatív igazgatóként, HR igazgatóként, betöltötte a Siemens Mobility elnöki tisztét, 2019 októberétől pedig a Siemens AG helyettes elnök-vezérigazgatója.

Nagy felelősségtudattal és alázattal veszem át a cég vezetését, és várom, hogy a nagyszerű csapattal együtt navigáljam a Siemens-t a jövőbe. Célunk, hogy ügyfeleinkkel együtt vezessük át az ipart, az infrastruktúrát, a közlekedést és az egészségügyet a digitális korba, ezáltal formálva emberek milliárdjainak mindennapjait. A vállalatot fenntarthatóan növekvő, fókuszált technológiai céggé alakítjuk át” -hangsúlyozta a kinevezése kapcsán Roland Busch, a Siemens AG új elnök-vezérigazgatója.

Bővebben:
https://press.siemens.com/global/en/pressrelease/leadership-succession-successfully-completed-roland-busch-succeed-joe-kaeser-president  

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: