Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Biztonságosabb gyalogátkelők a Bridgestone-nal

2020.06.25

Forrás: Bridgestone, Hírek
A balesetek számának csökkentése érdekében fogott össze a Bridgestone Tatabánya és Tatabánya Város Önkormányzata, hogy együtt tegyék biztonságosabbá a megyeszékhely legforgalmasabb átkelőhelyein a gyalogosközlekedést.


Az akcióban felfestett piktogramok figyelmeztetik a gyalogosokat a telefonhasználat és zenehallgatás veszélyeire a zebrán történő átkelésnél. A piktogramok mellett a város és a vállalat logói segítenek a zebránál várakozóknak a koronavírus-járvány következtében javasolt 1,5 méteres közösségi távolságtartás szabályait is betartani.

A gyalogosokra vonatkozó baleseti statisztikák évről évre szomorúbb képet mutatnak: csak tavaly Komárom-Esztergom megyében 36 ilyen jellegű gázolás történt, melyből 3 sajnos halállal végződött, pedig tragédiák többsége elkerülhető lehetne némi odafigyeléssel. A gyalogos balesetek közül vezető helyen áll a meggondolatlan, körültekintés nélküli lelépés az úttestre. Sokszor a járókelők lehajtott fejjel, telefonjukat nyomkodva, vagy üzenetet írva közelítik meg a zebrát, máskor pedig fülhallgatóval, zenét hallgatva vagy videót nézve teszik ezt, ami miatt még a szabályosan közlekedő gépkocsik figyelmeztetését és dudálását sem hallják meg.

A városvezetés és az abroncsgyár jóvoltából, Tatabánya 5 legveszélyesebb gyalogátkelője (köztük a Mozdony utcai, vagy a Dózsa Györgyi út - Turul utca kereszteződése) vált közlekedési és járványügyi szempontból is biztonságosabbá. A piktogramokat június 24-én festette fel, Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya Polgármestere és Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója az abroncsgyár önkénteseivel együtt a vasútállomás melletti Mozdony utcától indulva.

A Tatabányai Bridgestone nem először szervezett önkéntes akciót: tavaly például a gyár munkatársaiból álló csapat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal és Száz Völgy Természetvédelmi Egyesülettel együttműködve, a Dunaalmási Kőpite túrakörök és környékét tisztította meg 1,5 tonna szeméttől. Két éve pedig több mint 150 Bridgestone munkatárs végzett tereprendezési feladatokat a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban.

www.bridgestone.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Bridgestone

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: