Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A TOTAL 20%-os részesedést szerzett az ADANI-ban a világ legnagyobb napelem fejlesztő vállalatában

2021.02.26

Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
A TOTAL bejelentette, hogy 20%-os kisebbségi részesedést szerzett az Adani Green Energy Limitidben az Adani Group-tól.


A tranzakció elmélyíti az együttműködést az Adani Group – India vezető infrastruktúra platformja – és a TOTAL között Indiában a zöld energia és energiaátmenet területén. Az AGEL-be történő befektetés egy újabb lépés a stratégiai szövetség felé az Adani Group és a TOTAL között, ami kiterjed LNG terminálokba, gázszolgáltatási üzletágakba, és megújuló eszközökbe történő befektetésekre India szerte. Ez összhangban van az Adani és a TOTAL azon törekvésével, hogy vezető szereplői legyenek a fenntartható gazdaságnak a jövőben és segítsék Indiát a megújuló energia fejlesztésében.

2018-ban a Total és Adani megkezdte az energiaügyi partnerséget a Total befektetésével az Adani Gas Limited-be, a városi gázelosztó üzletágba, az LNG-terminálokhoz kapcsolódó üzletágba és a gázmarketing-üzletágba.

A partnerség fejlesztése során további megállapodás született arról, hogy a Total és az Adani folytatják ezt a szövetséget szélesebb körben, a megújuló energia területén. A Total és az Adani megállapodtak abban, hogy 50% -os részesedést szereznek az AGEL tulajdonában lévő 2,35 GWac napenergia-portfólióban, valamint 20% -os részesedést az AGEL-ben a teljes befektetés értéke 2,5 milliárd dollár. Az AGEL 20% -os kisebbségi részesedésével együtt a Total helyet kap a társaság igazgatótanácsában.

Az AGEL, amely 2015-ben, a világ legnagyobb, napenergia-projektjével kezdte meg működését Tamil Nadu-i Kamuthi-ban (648 MW), hosszú utat tett meg, míg a világ elsőszámú napenergia-termelő eszközöket gyártó vállalatává vált. A mai napig az AGEL több mint 14,6 GW szerződéses megújuló kapacitással rendelkezik, működési kapacitása 3 GW, további 3 GW építés alatt áll és 8,6 GW kapacitás van fejlesztés alatt. A vállalat célja, hogy 2025-re a megújuló energia termelése elérje 25 GW.

Az indiai megújuló energiaforrások terén az AGEL-el folytatott partnerség jelentősen hozzájárul a Total azon célkitűzéséhez, hogy 2025-ig a megújuló energiaforrásokból előállított bruttó termelési kapacitása elérje a 35 GWp-t, amit utána évente 10 GWp-val szeretne növelni.

Ebből az alkalomból Patrick Pouyanné, a Total elnök-vezérigazgatója elmondta:Ez a megállapodás fontos lépés az Adani Csoporttal kötött szövetségünk szempontjából Indiában, valamint közös jövőképünk és céljaink miatt is, ami az alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiához való hozzáférés Indiában. Az AGEL-be való belépésünk jelentős mérföldkő a megújuló energia üzletágunk stratégiájában Indiában mindkét fél számára. Tekintettel a piac méretére, India a megfelelő hely a két pilléren alapuló energiaátalakítási stratégiánk megvalósítására: amely a megújuló energiaforrásokra és földgázra épül."

Az Adani csoport elnöke, Gautam Adani úr hozzátette: „Örömmel tölt el, hogy elmélyítettük stratégiai szövetségünket a TOTAL globális energetikai szolgáltatóval, és üdvözölhetjük õket az Adani Green Energy Limited jelentõs részvényeseként. Közös elképzelésünk van a megújuló energia megfizethető áron történő fejlesztésére, hogy lehetővé tegyük Indiában a fenntartható energiaátalakítást. Bízunk benne, hogy együtt dolgozhatunk annak érdekében, hogy megvalósítsuk India elképzeléseit és 2030-ig 450 GW megújuló energiát termeljünk."

www.total.hu  


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: