Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Pöttinger Landtechnik GmbH projekt ismertetése – Centrifugális forgókarok hegesztése igm hegesztőrobotokkal

2020.08.11

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
A Pöttinger Landtechnik GmbH Európa egyik vezető mezőgazdasági gépgyártója. A családi vállalkozás a felső-ausztriai Grieskirchenben található.


A vállalat termékskálája a fűnyíróktól kezdve  rakodókocsikból, présekből, aprítógépekből és a boronákat is beleértve különféle talajművelő berendezésekig terjed. A legújabban szállított igm hegesztő robotrendszer centrifugális forgókarokat hegeszt. amely az alábbi egységekből áll:

A berendezés konfigurációja:

¤  2 x RTE 478 nyolctengelyes hegesztőrobot MK függesztőállványon vertikálisan rögzítve.
¤  Forgató ütemasztal 2 x RWM 2/500 L-munkadarab manipulátorral.

Kölönlegességek:

A két munkadarab perifériával egytengelyes forgatókészülék is kialakítható, mivel az L-manipulátorok 90 °-ban letűzhetők, így a forgatótárcsák egymással szemben elhelyezkedve az állomásnak 1000 kg megengedett teherbírást biztosítanak. Ezzel a konstrukcióval a következő üzemállapotok valósíthatók meg:

¤  A két robot egymástól függetlenül tudja hegeszteni az L- manipulátorra rögzített munkadarabot. A programokat szükség szerint mindkét robotra fel lehet tölteni mivel mindkét RWM 2/500 manipulátor mechanikusan teljesen azonos.
¤  A két L-manipulátor forgatótárcsáival egytengelyes forgatás ls megvalósítható. Ezzel mindkét robot egyszerre egy munkadarabon is képes hegeszteni.

A rendszer ún. KNI-NET berendezésként üzemel, ahol a hegesztési programok különböző munkadarabokhoz csak egyszer állnak rendelkezésre. A programokat igény szerint a mindenkori robothoz, valamint a hozzá tartozó RWM 2/500 manipulátorhoz rendelik. Ezzel szükség szerinti program változtatásokat, vagy optimálizálást csak egyszer kell végrehajtani. Ez megkönnyíti a program megtartását a legutolsó státusz szerint.

Ezenkívül a cellavezérlés révén a törzsadatok kezelése, különösen az egyes programok futási ideje, illetve a párosítások optimális kihasználása nagy jelentőséggel bír. A munkadarabok párosítása automatikusan történik miután a gyártási megrendeléseket megadták.

Hibák elkerülése érdekében a munkadarabokat készülékben hegesztés előtt típusra és teljességre optikai kamerarendszer ellenőrzi.

www.igm-group.com   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - igm ; Fém, gépipar ; Hegesztés

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: