Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens intelligens szelepe maximalizálja a fűtési és légtechnikai rendszerek hatékonyságát

2020.07.28

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Smart Infrastructure önmagát optimalizáló és dinamikus intelligens szelepe még sokoldalúbbá vált a fűtőcsoportok és légkezelő egységek számára kifejlesztett új funkcióknak és alkalmazásoknak köszönhetően.


Az eszköz szabályozza az áramlást, méri a hőmérsékletet és a teljesítményt, és automatikusan a hőcserélőhöz igazítja a szelep beállításait. Az intelligens szelep csatlakozik a felhőhöz, és most először került közvetlenül integrálásra a Siemens épületek távoli felügyeletére kifejlesztett Building Operator felhőalkalmazásába. Ez lehetővé teszi az intelligens szelep bárhol, bármikor történő vezérlését és beállításainak módosítását. A nagyobb rugalmasság érdekében a termékskála háromjáratú szelepekkel bővült, amelyek lehetővé teszik a változtatható hőmérsékletű és állandó térfogatáramú szabályozást (keverőkör). Az olyan új funkciók, mint a Delta-T (DT) korlátozásának szabályozása, a nyomáskülönbség és előremenő hőmérséklet szabályozása biztosítják a fűtési és légtechnikai (HVAC) rendszer zökkenőmentes és energiahatékony működését, és lehetővé teszik az intelligens szelep még több alkalmazási területen történő használatát.

WLAN-kapcsolat a nagyobb rugalmasság érdekében

Az intelligens szelep üzembe helyezése automatikus, gyors és megbízható. A szükséges beállítások letölthetők a Siemens ABT Go alkalmazásába, onnan pedig vezeték nélküli LAN-kapcsolaton keresztül az egyes szelepekre. Lehetőség van távoli hozzáférésre a BACnet-IP protokollon keresztül a Siemens ABT Site üzembe helyező eszköz segítségével vagy az interneten a Building Operator alkalmazás segítségével. Felhőkapcsolatának és firmware-frissítéseinek köszönhetően az intelligens szelep szükség esetén automatikusan frissíti magát, így biztosítva, hogy mindig a legújabb verzión fusson. Ha a szelep szabálytalan értékeket rögzít, akkor riasztást ad ki a Building Operator alkalmazásban. Ezenfelül a Siemens felhőalkalmazása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék az értékeket, és energiariportokat hozzanak létre dokumentációs célokra.

A hatékonyság növelése üzemelés közben

A funkcionalitás és használhatóság fejlesztései még hatékonyabbá teszik az intelligens szelepet. Háromportos szelepként most már keverőkörökben is használható, amelyek könnyű hidraulikai kiegyensúlyozást tesznek lehetővé, és csak minimális befeketést igényelnek a forráskörnél lévő főszivattyú hiánya miatt. Az új nyomáskülönbség-szabályozó kompenzálja a zónákban lévő nyomásingadozásokat. A régebbi rendszerekben ez lehetővé teszi a dinamikus hidraulikai kiegyensúlyozás gyors és egyszerű frissítését, anélkül, hogy minden szelepet ki kellene cserélni, ezáltal bővül az intelligens szelep alkalmazásának köre is. Új rendszerekben a nyomáskülönbség-szabályozással ellátott zónák optimalizált működési feltételeket nyújtanak a szelepek számára. Az újonnan hozzáadott előremenőhőmérséklet-szabályozók és időjáráshoz kompenzált fűtőkörök segítségével az intelligens szelep automatizálási szintű feladatokat végez, és csökkenti a komfortvezérlők terhelését, vagy akár feleslegessé is teszi őket. A komfortvezérlők terhelésének csökkentésével az intelligens szelep lehetővé teszi komplexebb rendszerek telepítését alacsonyabb befektetési költségek mellett. Azokban a helyzetekben, amikor a komfortvezérlőket egy az egyben lecserélik, az intelligens szelep egyszerű vezérlési feladatokat is el tud látni.

Az intelligens szelephez újonnan kapható távtartók gondoskodnak a még jobb szigetelésről, például a hűtési alkalmazásban használt áramlásérzékelőhöz. Az újonnan bevezetett Delta-T korlátozásának szabályozása – amely elsősorban légkondicionáló egységekhez és nagyméretű fan-coil egységekhez használható – szintén a hatékonyságot növeli. Ez a funkció korlátozza a (DT) hőmérséklet-különbséget az intelligens szelep által vezérelt hűtőkaloriferben. Ennek következtében a hűtő- vagy fűtőkör mindig a definiált DT felett működik, garantálva a maximális hatékonyságot, miközben elektromos energiát takarít meg.

További információt a Siemens Smart Infrastructure-ről itt találhat: https://new.siemens.com/hu/hu/vallalat/asiemensrol/businesses1/smart-infrastructure.html
További információt az Acvatix-portfólióról a www.siemens.com/acvatix oldalon, az intelligens szelepről pedig a 
www.siemens.com/intelligentvalve oldalon találhat

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: