Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Jött, látott és győzött: az Audi Q3 Sportback nyerte a „Best Cars” olvasói szavazását

2020.02.19

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
- Az SUV kupé 62 versenytársát megelőzve győzött kategóriájában
- Hans-Joachim Rothenpieler, az igazgatótanács műszaki fejlesztés területéért felelős tagja: „Úgy tűnik, az elképzelésünk teljes sikert arat a piacon.”


- Négy további Audi modell szerepelt sikerrel az „auto motor und sport” szakmai magazin versenyén

Stuttgart/Ingolstadt/Budapest 2020. február 19. - Az Audi Q3 Sportback**, amely néhány hónappal ezelőtt mutatkozott be, komoly mezőnyben bizonyított a „Best Cars 2020” olvasói szavazás „Kompakt SUV/terepjáró modellek” kategóriában. Az Audi kitűnő eredményét az A1**, az A5 Sportback**, az A8** és az e-tron** dobogós helyezése teszi teljessé. A népszerű verseny az „auto motor und sport” szaklap szervezésében valósult meg.

**: a fent említett és a német piacon elérhető modellek fogyasztási adatai a sajtóközlemény végén található felsorolásban szerepelnek.

„A Q3 Sportback** győzelme egy páratlan megerősítés számunkra, különösen mióta tavaly győzedelmeskedtünk a műszaki szempontból igen közeli rokonnak számító Q3** modellel.” – nyilatkozta a stuttgarti ünnepélyes díjátadón Marc Lichte, az Audi vezető formatervezője. „Az ügyfelek értékelik a progresszív megjelenésű, kompakt prémium SUV modell koncepcióját.” – tette hozzá az Audi vezető formatervezője. „Kupészerű tetővonalának köszönhetően a Q3 Sportback lényegesen hosszabbnak érződik, így válik az Audi Q3 elegáns testvérévé az újdonság.”

Az európai autóipar egyik legfontosabb versenyeként számontartott „Best Cars” olvasói szavazás díjait idén 44. alkalommal osztja ki az „auto motor und sport”. Több, mint 100.000 olvasó választotta ki kedvenceit a tizenegy kategóriában versenyző 387 modell közül. Minden olvasó kategóriánként két szavazatot adhatott le, egyet az összetett győztesre, egyet pedig a legjobb import modellre. A „kompakt SUV/terepjáró modellek” kategóriájában szerepelt a legnépesebb mezőny 63 modellel, azonos létszámú csoport a „nagyméretű SUV modellek” kategóriában jött még össze. Az Audi Q3 Sportback kategóriájában a szavazatok 11,5 százalékának begyűjtésével diadalmaskodott. További Audi modellek, amelyek dobogós helyen végeztek: az A1 („kompakt modellek” kategória) a második helyen zárt, az A5 Sportback („közepes méretű modellek” kategória), az A8 („luxusautók” kategória) és az e-tron („nagyméretű SUV/terepjáró modellek” kategória) harmadikként zárta a közönségszavazást.

A fenti modellek üzemanyag fogyasztása:

(Az üzemanyag fogyasztás, a CO2 kibocsátás és a hatékonysági osztály függ a választott keréktárcsa/gumiabroncs kombinációjától és a választott felszereltségtől.)

Audi Q3 Sportback
üzemanyag-fogyasztás l/100 km: 7,7 – 4,7 (kombinált), CO2 kibocsátás g/km: 174 - 123 (kombinált)

Audi Q3
üzemanyag-fogyasztás l/100 km: 7,6 – 4,7 (kombinált), CO2 kibocsátás g/km: 174 - 124 (kombinált)

Audi A1 Sportback
üzemanyag-fogyasztás l/100 km: 6,0 – 4,7 (kombinált), CO2 kibocsátás g/km: 137 - 107 (kombinált)

Audi A8
üzemanyag-fogyasztás l/100 km: 11,4 – 5,7 (kombinált), CO2 kibocsátás g/km: 260 - 151 (kombinált)

Audi e-tron
elektromosáram-fogyasztás kWh/100 km: 24,3 – 21 (kombinált), CO2 kibocsátás g/km: 0 (kombinált)

Az AUDI Csoport a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 13 ország összesen 18 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2019-ben az Audi Csoport összesen mintegy 1,845 millió Audi gépkocsiját szállította ki ügyfeleinek. A 2018-as év során az AUDI AG 59,2 milliárd euró forgalom mellett 4,7 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszútávon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu  


Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Autómegosztás, járműmegosztás, fuvarmegosztás ; - Audi ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: