Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Fél nap alatt a Föld körül

2019.09.26

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
Különleges világjáték keretében adták át a hetedik Bosch osztályt Hatvanban


¤  Már összesen 167 diák tanul a Bosch osztályokban
¤  Nagyszabású támogatás a 2019/2020-as tanévre is
¤  Generációs gondoskodás

Hatvan – Egy napra berendezett színes világfaluban, a kulturális sokszínűség és az együttműködés játékaival ünnepelte a hatvani Szent István Általános Iskola az új tanév kezdetét. A hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. támogatásával idén már a hetedik Bosch évfolyam kezdte el a tanévet, 19 első osztályos kisdiákkal.

A hatvani Bosch gyár az új osztályba több mint 3 millió forint értékben vásárolt bútorokat, tanulói- és tanári asztalokat, székeket, szekrényeket és egyéb, tanulást segítő eszközöket, fali táblát, parafatáblát és egy interaktív táblát. A legújabb termet birtokba is vették a diákok, a Szent István Általános Iskola falai között így már 7 Bosch osztályban összesen 167 gyermek tanul. „A Bosch vállalkozási tevékenységéhez elengedhetetlen munkatársaink biztos családi és szociális környezete, amelynek megteremtése és javítása kiemelt fontossággal bír. A Bosch vezetése természetesnek tartja, hogy minden igényt kielégítő, családközpontú iskolai ellátással és szolgáltatással segítse a kollégáit” – mondta Wolfgang Stein, a hatvani Bosch gyár gazdasági ügyvezető igazgatója.

Foci, fahéjillat, afrikai tánc, ősi japán játék
Az idei iskolai tematikus napon a globalizáció, a kulturális sokszínűség és az együttműködés fogalmait fordították le a szervezők a játék nyelvére. A gyerekek egy interaktív és különleges világjátékban fedezhették fel a világ földrészeit és nekik fél nap leforgása alatt sikerült körbeutazni a Földet. „A mai közös játék a világ különböző nemzeteinek és országainak hagyományait, kulturális szokásait elevenítette fel.

Arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a Bosch globális nagyvállalatként fontosnak tartja a sokszínűséget és ebben a sokszínűségben az együttműködést” – hangsúlyozta a gyárigazgató.

Generációs gondoskodás, lokális támogatás
A hatvani gyár felelős nagyvállalatként célul tűzte ki, hogy együttműködik a helyi célcsoportok helyzetét javító intézmények, alapítványok és civil szervezetek munkájában, valamint vállalta, hogy évente több alkalommal is támogatja őket. A Bosch óvodai csoportok létrehozása mellett az iskolai osztályok elindításával a munkatársakról való gondoskodás újabb formája valósult meg Hatvanban. A hatvani Szent István Általános Iskolában a 2013/2014-es tanévben indult el az első iskolai Bosch osztály, akkor 21 diákkal. Az itt tanuló gyerekek számára reggel 6-tól 8 óráig és 16-tól 18 óráig tanári felügyeletet, illetve igény szerint német nyelvoktatást, úszást, lovaglást, zenei és táncoktatást és rendszeres kirándulásokat is biztosít a Bosch. 

Háttér információ 

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős, hazánkban kilenc leányvállalattal rendelkező vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2018-as üzleti évben a Bosch csoport teljes árbevétele 1.317 milliárd forint, magyarországi konszolidált forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 251 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport közel 14.800 munkatársat foglalkoztat (2018. december 31-én). Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 410.000 munkatársat foglalkoztat (2018. december 31-én) és 78,5 milliárd euró árbevételt ért el 2018-ban. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az intelligens városokhoz, a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz, és a hálózatba kapcsolt gyártáshoz. Szakértelmét az érzékelők technológiájában, a hálózatba kapcsolt szoftverek és szolgáltatások területén, valamint saját IoT felhőjében is hasznosítja, ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat kínál egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja innovatív megoldások létrehozása a hálózatba kapcsolt világ számára. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 460 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch mintegy 68.700 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén világszerte közel 130 telephelyen.

További információért látogasson el honlapunkra: 
www.bosch.hu 
 


NEWS ; Ipari hírek ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: