Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A ŠKODA közzétette a VISION RS tanulmány formatervéről készült videót és a belső tér rajzát

2018.09.10

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
› A ŠKODA VISON RS belső tere a fenntartható forrásból származó anyagok használata mellett a sportosság érzetét sugározza


› A videó bepillantást enged a tanulmány belső formavilágába
› Sportos kompakt tanulmányautó, amely a 2018-as Párizsi Autószalonon tartja világpremierjét

Mladá Boleslav/Budapest, 2018. szeptember 10. - A ŠKODA VISION RS betekintést enged a jövőbeli ŠKODA RS modellek világába. A belső térről készült rajz már az októberi Párizsi Autószalonon bemutatkozó koncepció világpremierje előtt betekintést kínál a VISION RS formavilágába. Ezen kívül a videóban bemutatkozik a tanulmány innovatív, vegán és fenntartható forrásból származó anyagokból összeállított belső tere, amely egy prágai tervező stúdióban nyerte el jelenlegi formáját.

A videó
ŠKODA VISION RS reveals interior , 0:41
https://www.youtube.com/watch?v=4bf3-It1jlg&feature=youtu.be 
egy a cseh fővárosban található stúdióba kalauzolja a nézőket, nem messze a Prágai Kastélytól, a Károly hídtól, a Táncoló Háztól és a Zofin palotától. A jövő ŠKODA modelljeinek első vonalait nem kizárólag Česana / Mladá Boleslav formatervezői stúdiójában álmodták meg, hanem tetten érhető a prágai Masarykovo rakparton található art nouveau épület inspiráló környezete és atmoszférája is.

A ŠKODA formatervezői gyakorlottan rajzolják meg a sportos és légies belteret a látszólag lebegő ülésekkel, szénszálas és kristályüveg részletekkel, feltűnő világítási megoldásokkal és stílusos motorsportos utalásokkal. A ŠKODA VISION RS kristályfehér színű, amely kiemeli a tiszta üzemű meghajtást és a benne felhasznált, fenntartható forrásból származó anyagokat.

Kristályüveg, szénszál és motorsportos elemek
A szénszálas részletekkel díszített elnyújtott műszerfal a hűtőrács szimmetrikus körvonalát követi. A VISION RS díszítései kézzel készülnek, az egyeiden megformázott kristályok a cseh Lasvit üveggyártó munkáját dicsérik. A műszerfalon - amellett, hogy jellegzetes RS dizájn animációk futnak rajta - különböző világítási megoldásokkal találkozhatunk, ezek az infotainment rendszer érintőképernyőjén és a műszerfalon egymással párhuzamosan jelennek meg.

A VISION RS „space-frame” formavilágú központi konzolja, amely a shift-by-wire technológiával működő DSG váltónak is otthont ad, teljes egészében szénszálas anyagból készült. Ez a legkorszerűbb megoldások között számon tartott anyag megjelenik a dekorelemeknél, az ajtók belső borításánál illetve az üléseknél is, érzékeltetve a közvetlen kapcsolatot az újdonság és a motorsport világa között. A különleges, hurok formájú ajtó kapaszkodók a versenyautók közegét idézik, a csomagtérben található rugalmas gumiszalagok pedig a „simply clever” megoldások sorát bővítik. Sportos megjelenése mellett a fenntarthatóság is kulcsfontosságú jelentőséggel bír a ŠKODA VISION RS megalkotásánál. Így például a szénszálak 100 százalékban újrahasznosított poliésztert tartalmaznak, az üléshuzatok pedig vegán Alcantara borítást kapnak.

ŠKODA AUTO
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2017-ben több mint 1 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: