Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az EU igazgatója meglátogatta a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Bosch-Laborját

2007.07.10

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
Rosalie Zobel az Európai Unió Bizottsága Információs Társadalom és Média Főigazgatóságának „Komponensek és Rendszerek“ igazgatónője meglátogatta a BME Bosch-Laboratóriumát.


Az EU igazgató-asszonya Budapesten folytatott tárgyalásokat Dr. Vass Ilonával a Nemzeti Kutatási és Technológia Hivatal elnökhelyettesével, Magyarország információ- és kommunikációtechnológiai kutatási és fejlesztési politikájáról általában és témaspecifikusan a komponens rendszerekről, ahova a beágyazott rendszerek is tartoznak, valamint a közlekedési mobilitásról a fenntartható fejlődés szolgálatában.

A beágyazott rendszerek laboratóriumát a BME és egy olyan innovatív konszern, mint a Bosch közötti együttműködéseként mutatták be. A Bosch-Laborban Dr. Klaus Erdmann és Wolfgang Deiß okl. fizikus a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának osztályvezetői fogadták az Európai Bizottság igazgatónőjét. Dr. Péceli Gábor a BME Elektromérnöki és Informatikai Karának dékánja és Dr. Tóth Csaba a Laboratórium vezetője tartottak tájékoztatót a labor tevékenységéről és berendezéseiről.

A Bosch igen szorosan működik együtt a BME-vel és ebben az évben 65 millió HUF-ot ruház be közös projektekbe. A Bosch ezzel a műszaki és tudományos cserét támogatja és a magyar mérnökutánpótlást biztosítja. Az erről szóló együttműködési szerződést ezév januárjában írták alá a BME-vel. Az együttműködés a gépészmérnöki és informatikai karok ezévi 20 millió forinttal történő támogatását irányozza elő. További 45 millió HUF-ot kutatási és fejlesztési megbízásokba fektetnek be. Ezen szerződésen kívül a Robert Bosch Elektronika Kft. Hatvan egy 14 millió HUF értékű képfeldolgozó rendszerrel támogatta a gyakorlatorientált képzést, amivel a hallgatók az elektronikai ipar legmodernebb eljárásait alkalmazhatják és sajátíthatják el.

Április 19-én a BME hallgatói egy új a Robert Bosch Kft. által támogatott labort vehettek használatba, amelyre már 2005 óta több mint 8 millió HUF-ot fordítottak. A laborhelyeken a hallgatóknak ugyanazok a berendezések állnak rendelkezésére, mint amilyeneket a Bosch a gépjárművek kommunikációs hálózati elemei közötti vizsgálatra használ.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft-ből mára jelentős vállalat-csoport, Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója fejlődött ki. Ma 13 vállalat gyártja és forgalmazza a Bosch-termékeket a magyar piacon. A Bosch az elmúlt három évben több mint 300 millió €--t fektetett be és a munkatársak száma a 2007 évre 7000 fölé nőtt. A magyarországi Bosch munkatársak tevékenysége ma a fejlesztéstől a termelésen át a magyarországi, szerbiai, horvátországi, boszniai és szlovéniai értékesítésig terjed. 2006-ben a Bosch csoport magyarországi forgalma meghaladta az 1 milliárd €--t.

www.bosch.hu                


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BME ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: