Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Jelentősen nőtt a Volkswagen Truck & Bus értékesítése 2018 első negyedévében

2018.05.07

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Haszonjárművek Sajtóközlemény
• az eladások 16 %-kal nőttek, és elérték az 53.220 darabot
• a Volkswagen Truck & Bus megőrizte a vezető pozícióit az európai és a brazil piacon
• erős kereslet mutatkozott Dél-Amerikában


Budapest, 2018. május  7. - A Volkswagen Truck & Bus  2018 első három hónapjában jelentősen növelni tudta haszonjárműveinek eladásait.¹  A Csoport értékesítési volumene elérte az 53.220 darabot, ami az előző év azonos időszakával összehasonlítva 16 %-os emelkedést jelent. A  megelőző év sikerére alapozva  az első negyedévben mindhárom márka, az MAN, a Scania és a Volkswagen Caminhões e Ônibus is hozzájárult a Csoport értékesítési sikereihez.

Vonzó termék portfoliónknak köszönhetően most tudjuk learatni a haszonjárművek iránt kulcsfontosságú piacainkon megmutatkozott erős kereslet „gyümölcseit” is. A márkáink közötti együttműködés kifizetődő és igen értékes együttműködést eredményez a  Csoporton belül.  Ez erősítette márkáink versenyképességét, és lehetővé teszi, hogy Csoportként új növekedési területeket célozzunk meg.”- mondta Andreas Renschler, a Volkswagen Truck & Bus vezérigazgatója, a Volkswagen AG  igazgató tanácsának tagja.
 
 2018:  tartós  növekedés gyakorlatilag minden  térségben
A Csoport teherautó ágazata jól teljesített 2018 első három hónapjában. A Volkswagen Truck & Bus márkái 46.700 teherautót értékesítettek, ami  a tavalyi mennyiséggel összevetve éves alapon 11%-os növekedésnek felel meg. Az EU28+2 (EU tagországok+ Norvégia és Svájc) országban értékesített  27.260 teherautóval a Csoport megközelítőleg 3%-kal növelte forgalmát. A teherautó kategóriában elért 31,1%-os piaci részesedésével a Volkswagen Truck & Bus továbbra is vezető pozícióban van  az EU28+2 országokban . Az Oroszországban értékesített gépjárművek mennyisége jelentősen, megközelítőleg 60 %-kal nőtt, és elérte a 2.200 egységet. Ez az orosz gazdaság talpra állásának köszönhető, illetve a gépjárművek lecserélésével növekvő kereslettel is magyarázható. Az eladások Dél-Amerikában  elérték a 9.490  egységet, ami a 2017-es év első negyedévével összehasonlítva megközelítőleg 60 %-os növekedés jelent. Ez részben az ottani gazdaság talpra állásának köszönhető, de elsősorban a Csoport erős pozíciójának következménye, mellyel piacvezető szerepet játszik a brazil teherautó üzletágban, ahol részesedése 42,1 %.   
 
¹A Power Engineering üzletág jogilag a Volkswagen Truck & Bus GmbH  része, de azt nem számítják bele a haszonjármű operációkba.

A Volkswagen Haszonjárművek
„Világszerte a legjobb szállítási megoldásokat kínáljuk ügyfeleinknek”
A Volkswagen Haszonjárművek a Volkswagen-csoport önálló márkájaként globálisan fejleszt, gyárt és értékesít könnyűkategóriájú haszongépjárműveket. Termékei között szerepel a Transporter, a Caddy, a Crafter és az Amarok sorozat. Ügyfeleivel konzultálva a Volkswagen Haszonjárművek színvonalas járműkoncepciókat, valamint telematikai és logisztikai megoldásokat kínál, mégpedig a természeti erőforrások kímélése és a lehető legmagasabb színvonalú gazdaságosság jegyében. A márka 2017-ben mintegy 497.900 könnyűkategóriájú haszonjárművét értékesítette, amelyek Hannoverben (Németország), Poznańban (Lengyelország), és Wrześniában (Lengyelország) készültek. A Volkswagen Haszonjárművek világszerte több mint 21 ezer munkatársat foglalkoztat.

www.vwh.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: