Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A PlayStation világából egyenesen a versenypályára: bemutatkozik az Audi e-tron Vision Gran Turismo

2018.04.27

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóinformáció
• A valósággá vált virtualitás
• Tisztán elektromos tanulmányautó, amely a Formula-E sorozatban versenytaxiként kap szerepet


•  Peter Mertens, az Audi fejlesztési vezetője: „Az elektromos mobilitás jelentősége egyre gyorsabban nő.

Neuburg an der Donau /Budapest 2018. április 27. – A tisztán elektromos Audi e-tron Vision Gran Turismo tanulmányautóval az Audi egy különleges formában varázsolja kézzel fogható élménnyé az elektromos mobilitást. Az eredetileg kizárólag a PlayStation 4 gépek virtuális versenyeire kifejlesztett versenyautót az Audi a valóságban is megépítette a Formula-E sorozat számára. Az április 14-én, Rómában megrendezett versenyen az Audi e-tron Vision Gran Turismo versenytaxiként lépett pályára.

Az elektromos mobilitás jelentősége egyre gyorsabban nő.” – nyilatkozta Peter Mertens, az AUDI AG igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja. „Ezt felismerve az Audi 2017-ben első német autógyártóként érkezett a Formula-E sorozatba gyári háttérrel. A motorsport fejlesztőlaboratóriumunkban folyamatosan gyűjtjük az elektromos mobilitással kapcsolatos ismereteket és az értékes- akár extrém körülmények között szerzett – tapasztalatokat. Az Audi e-tron Vision GranTurismo versenytaxival pedig kézzel fogható élménnyé varázsoljuk az elektromos mobilitást ügyfeleink és vendégeink számára. Tesszük mindezt a világ legnagyobb városaiban a Formula-E sorozat keretein belül.

A négykarikás márka ügyfelei és vendégei az április 14-i versennyel kezdődően az Audi e-tron Vision Gran Turismo utasaként élvezhetik a Formula-E sorozat városi pályáin való száguldást. Az előgyártási központ munkatársai mindössze 11 hónap alatt fejlesztették ezt az egyedülálló autót, a mintát hozzá pedig a „Gran Turismo” Playstation játékban szereplő Audi e-tron Vision Gran Turismo szolgáltatta. A milliós darabszámban értékesített játék már régóta kultikus szerepet tölt be világszerte a Playstation rajongók körében. Az Audi közel 20 éve dolgozik együtt a Sony és a „Gran Turismo” játékot jegyző Polyphony Digital csapatával.

Az Audi formatervezői a népszerű játék 15. születésnapja alkalmából meghirdetett „Vision Gran Turismo” kihívásra alkották meg az Audi e-tron Vision Gran Turismo modellt. A versenyre számos autógyártó nevezett saját fejlesztésű virtuális versenyautóval. Ezek közül több modell el is készült eredeti méretben és be is mutatták őket a különböző kiállításokon. Az Audi e-tron Vision Gran Turismo azonban az első olyan tanulmányautó ebből a körből, amely működő járműként valódi versenypályákon is szerephez jut majd. „Erre különösen büszkék vagyunk” – emeli ki Marc Lichte, az Audi vezető formatervezője. „Annak ellenére, hogy egy virtuális jármű megalkotása sokkal nagyobb szabadságot ad nekünk illetve olyan részleteket is elbír, amelyek a valóságban nehezen kivitelezhetőek, nem szerettünk volna egy teljesen elképzelt koncepcióautót alkotni. A célunk végig egy tökéletesen működőképes autó létrehozása volt. Az Audi e-tron Vision Gran Turismo nagyszerűen mutatja, hogy az elektromos mobilitás az Audinál egy érzelmekkel igen átitatott terület. Ez az autó új formanyelvünk számos elemét felvonultatja, mint például a karosszéria színére fényezett fordított, zárt Singleframe hűtőrács, amely az új e-tron modelljeink tipikus ismertetőjegye lesz.

Az Audi tudatosan alkalmazta a legendás Audi 90 quattro IMSA GTO formatervének elemeit és színeit. A népszerű versenyautó 1989-ben lenyűgözte az észak-amerikai IMSA-GTO versenysorozat nézőit olyan pilótákkal a volánnál, mint Hans-Joachim Stuck, Walter Röhrl, Hurley Haywood és Scott Goodyear. A könnyűszerkezetes építésmód és a quattro hajtás különleges párosához egy erőteljes öthengeres turbómotort illesztettek a tervezők, amely abban az időben messze megelőzte a korát.

Az Audi e-tron Vision Gran Turismo szintén állandó összkerékhajtással készül, itt azonban egy tisztán elektromos, változtatható erőelosztású e-tron quattro összekerékhajtás áll a vezető rendelkezésére. Az egyenként 200 kW teljesítményre képes három elektromos motor szinte repíti az autót. Kettő közülük a hátsó tengelyt hajtja, egy elektromotor pedig az első tengelynél található, működésükhöz pedig a jövőbeli Audi e-tron egyedi alkatrészeit alkalmazták. A rendszer összteljesítménye 600 kW (815 lóerő). Az elektromos modell saját tömege 1 450 kg, egy lóerőre pedig 1,78 kg súly jut, ideális, 50-50 százalékos tömegeloszlás mellett. Az Audi e-tron Vision Gran Turismo álló helyzetből kevesebb, mint 2,5 másodperc alatt gyorsít fel 100 km/óra sebességre.

A futurisztikus versenytaxi minden európai Formula-E versenyen szerepel majd és számos más rendezvényen is találkozhat vele a közönség. A kormánya mögött pedig a korábbi DTM pilóta, a svájci Rahel Frey vagy a Le Mans-i bajnok olasz Dindo Capello foglal majd helyet.

Az AUDI a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 12 ország összesen 16 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2017-ben az Audi összesen mintegy 1,878 millió Audi gépkocsiját, 3,815 Lamborghini sportautóját és 55.900 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2016-ös év során az AUDI AG 59,3 milliárd euró forgalom mellett 3,1 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszú távon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi- és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Győrben gyártják az Audi A3 Limousine, az A3 Cabriolet, valamint az Audi TT Coupé és Audi TT Roadster modelleket. 2006 óta az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára. Az Audi Hungaria évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata és az ország legnagyobb exportőreinek egyike. Az Audi Hungaria több mint 12.000 munkatársat foglalkoztat Győrben.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: