Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A 2017. évi Szentlőrinci Gazdanapok sikere a jövő lehetőségeit is erősíti

2018.01.24

Forrás: IpariCégek.hu Riport
Pohl Marietta a Szentlőrinci Gazdanapok rendezőjének, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ ügyvezető igazgatója az eddigi legsikeresebb rendezvényről beszélt.


-  Milyen eredményekkel, látogatottsággal rendezték az idei Szentlőrinci Gazdanapokat?

Az idei kiállításnak 425 kiállítója és 25.300 látogatója volt. Rendezvényünk az utóbbi években stabilan őrzi e téren elért eredményeit, s büszkék lehetünk arra, hogy alapítványként ilyen mértékű érdeklődést tudunk elérni évről-évre.

A kiállítás vasárnapi látképe.
A kiállítás vasárnapi látképe. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

-  A lovas-pálya átrendezése jó döntésnek bizonyult, de idén nem volt fogathajtás. Tervezik-e a versenyszámokat tovább fejleszteni?

Alapvetően nem a versenyszámokat, hanem a gazdanapi lovas pálya adottságait szeretnénk a továbbiakban minőségileg fejleszteni, hogy 2018-ban még jobb versenykörülményeket tudjunk biztosítani és ezáltal a versenyeket kiegészítő bemutatók is magasabb minőségű környezetben valósulhassanak meg.

Armbruszt János Monty Robets Instruktor bemutatója.
Armbruszt János Monty Roberts Instruktor bemutatója.
Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

-  Nagy közönségsikert hoztak a Szentlőrinci Vágta idei, nagyon szoros futamai is, ahol helybeli győzelem született. Milyen terveik, lehetőségeik vannak az indulók számának bővítésére?

A vágta szigorú szabályok mellett zajlik, az egynapos lebonyolítás és a pálya adottságainak figyelembe vételével nálunk 12 versenyző indulhat. Itt abban szeretnénk előre lépni, hogy 2018-ban meghirdetjük a Kishuszár vágta futamot, melyen a fiatalabb lovasok is indulhatnak.

A 2017. évi Szentlőrinci Vágta döntő befutója: 1. Bagonyi Gergely (zöld), 2. Bányavölgyi Donáta (fehér).
A 2017. évi Szentlőrinci Vágta döntő befutója: 1. Bagonyi Gergely (zöld), 2. Bányavölgyi Donáta (fehér). Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

-  A jól sikerült szántóföldi bemutatónál gondolkodnak-e további fejlesztésen?

Természetesen igen, de ez alapvetően annak a függvénye, hogy a vásárra érkező kiállítók köréből, milyen érdeklődés mutatkozik. Az előző évek tapasztalatai és a résztvevők véleménye egyaránt pozitív volt, így bizakodva kezdünk neki az idei évi gépbemutató szervezésének.

Massey Ferguson traktorok a szántóföldi bemutató előtt.
Massey Ferguson traktorok a szántóföldi bemutató előtt.
Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

-  Érdekes színfoltja volt a kiállításnak a teve és a tevegelési lehetőség. Erről milyen visszajelzéseket kaptak?

A látogatói kérdőívben pozitív visszajelzést kaptunk. Ez egy olyan látványosság, mely egy környékbeli hagyományőrző csapat adottságaira épül. A jövőben is tervezzük ennek a gazdasági állatok kiállítása melletti megjelenítését.

Tevék a kiállításon
Tevék a kiállításon. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

-  A traktoros ügyességi versenyén a női versenyzők is jól vezették a traktort. Mi adta az ötletet, hogy női versenyszám is legyen?

Színesíteni akartuk a forgatagot, minél több résztvevőt be akartunk vonni a rendezvény programjaiba, mi magunk mutattunk példát a hölgyeknek.

Pohl Marietta a női traktoros ügyességi versenyen
Pohl Marietta a női traktoros ügyességi versenyen.
Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

-  Ön is indult a női traktoros ügyességi versenyen, ahol mindhárom résztvevő néhány férfi versenyzőnél is gyorsabban vezette a traktort. Milyen kötődése, traktoros múltja van, hogy elindult a versenyen?

Családunk több generációra visszanyúlóan rendelkezik szőlő területtel Nagyharsány és Villány térségében a föld és az agrárium így az anyatejjel került az életembe, a hozzá kapcsolódó munka megkönnyítését segítő eszközök pedig természetes részei voltak a mindennapjainknak, így nem ijedek meg egy kisebb kerti szerszámtól, de egy traktortól sem. Ennek ellenére most vezettem először traktort, az esélytelenek nyugalmával indultam.

Kirovec traktor a kiállításon
Kirovec traktor a kiállításon. Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

-  Vannak-e már terveik a 2018-as Szentlőrinci Gazdanapokra, melyen várhatóan lesz-e változás és ez mennyire publikus?

A 2018-as év egy nagyon fontos és kiemelt esemény számunkra, hiszen a Szentlőrinci Gazdanapok 25 éves lesz. Nagy figyelemmel és gondossággal készülünk, melyben szeretnénk egy nagyon tartalmas és szép kiállítást megszervezni. Nem szeretnénk előre nyilatkozni, de reméljük, méltók leszünk kiállítóink és látogatóink elismerésére ezen a jubileumi eseményen.
Szeretettel várunk már most minden érdeklődőt augusztus 10-12 között Szentlőrincen  a 25. Gazdanapokon!

Magyar szürke szarvasmarhák a kiállításon
Magyar szürke szarvasmarhák a kiállításon.
Fotó: Gál József, IpariCégek.hu


A kiállítás honlapja: www.bmvk-gazdanapok.eu  

Szentlőrinci Gazdanapok - IpariCégek.hu videók: http://szentlorinci.ipari.hu 

* Minden IpariCégek.hu Riport és kép is saját készítésű, minden jogot fenntartunk! 


Riportok ; Ipari Blog ; NEWS ; Ipari hírek ; Agrár ; Élelmiszer ; Kiállítás, konferencia ; - BMVK, Szentlőrinci Mezőgépnapok

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: