Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Beszámolnak sikeres mentoráltjaink

2017.11.06

Forrás: ABB, Hírek
2017-11-06 - Miként segítette a program korábbi mentoráltjainkat?
Ismét meghirdeti női mérnökhallgatóknak szóló mentorprogramját az ABB Kft., melyre idén november 12-ig lehet pályázni.


A programban résztvevő hallgatók számos segítséget kapnak ahhoz, hogy versenyképesebben induljanak a munkaerőpiacon: rendszeres konzultáción vehetnek részt dedikált mentorukkal, HR-tanácsadásban részesülnek, megismerhetik, a mérnöki pályán belül pontosan milyen karrierutak közül választhatnak, gyárlátogatáson vehetnek részt – és úgy általában, már diákként bepillanthatnak egy multinacionális cég működésébe. A mentorprogram sikerét mi sem jelzi jobban, mint hogy több mentorált nálunk is dolgozik már. Hogy a program mennyiben segítette őket a pályájukon és mi motiválta őket a jelentkezésre, erről ők maguk számolnak be.

Solymosi Anita
Mi motivált a programra való jelentkezésre, mi érdekelt a legjobban?

- Fontosnak tartottam, hogy a női mérnökhallgatók megfelelő felületet kapjanak arra, hogy bizonyíthassák tudásukat és fejleszthessék magukat. Mivel a főiskolai/egyetemi években a szakmai tananyag mellett igazán kevés lehetőség van arra, hogy az úgynevezett soft skilleket fejlesszük, kapcsolatot építsünk, ezt a mentorprogramot jó lehetőségnek tartottam ezek kibontakoztatására. A legjobban az keltette fel az érdeklődésemet, hogy lehetőségünk adódott megismerni egy multinacionális vállalat működését, ugyanis a hétköznapi életben nem igazán adódik erre alkalma egy diáknak.

Mit kaptatok a programtól, mi tetszett benne?
- A mentorprogram során az ABB mentorai igyekeznek mindenkinek a legjobb képességeit felismerni és ezeket építeni. Emellett számos érdekes programon vehetnek részt a lányok, például gyárlátogatáson, kerekasztal beszélgetéseken. Számomra rengeteg lehetőség nyílt meg a program során, valamint azt követően. Miután az érdeklődésemnek megfelelően lehetőségem adódott megismerni a cég minden területét, kipróbálhattam magamat gyakornokként kisebb/nagyobb projektben is a mentorom támogatásával. Jó érzéssel tölt el, hogy a cég mindent megtesz, hogy a női mérnököket egyenrangú félként kezeljék az üzleti életben.

Mit dolgozol pontosan?
- Miután az iskolát befejeztem, lehetőségem nyílt a cégnél teljes állásban folytatni a pályafutásomat. Jelenleg validációs mérnökként dolgozom, és a feladatom főként a partnereinkkel és az alvállalkozókkal való közös együttműködés a minőségbiztosítás területén, a projekt kezdeti fázisától a teszteléseken át, a dokumentációk teljeskörű biztosításával egészen a projekt lezárásáig.

Szabó Eszter
A programra azért jelentkeztem, hogy betekintést nyerhessek egy élvonalbeli multinacionális vállalat életébe, megtapasztalhassam gyakorlatban is mindazt, amit az egyetemen tanultam.
Számomra hasznos volt, hogy megismerhettem a pozíciókat, amelyekre mérnökként pályázhatok, továbbá a HR-től kapott információk is nagy segítségnek bizonyultak. Az ABB-nek köszönhetően jelenleg Írországban tartózkodom, ahol 6 hónapos szakmai gyakorlatomat töltöm Junior rendszermérnökként. Az aktuális projektben PLC programozással foglalkozom.

Hornyák Barbara
Mi motivált a programra való jelentkezésre, mi érdekelt a legjobban?

- Szerettem volna szakmai tapasztalatot szerezni és belelátni egy cég működésébe is, viszont az órarendem nem tette még lehetővé, hogy gyakornoki munkát elvállaljak. Így számomra ez program pont megfelelő volt.

Mit kaptál a programtól, mi tetszett benne?
- Változatosak voltak a programok, így több területen is tudtuk gyarapítani a tudásunkat. A női vezetőktől megtanultuk, hogy merjünk nagyot álmodni és kitartással, önbizalommal bármit elérhetünk. A HR-el való beszélgetés során pedig átbeszéltük, hogy milyen egy jó önéletrajz, tisztában vagyunk vele, hogy mit várnak el a vállalatok, és az interjúkon is már magabiztosabbak tudunk lenni. Illetve a szakmai mentorom segítségével belekóstolhattam a robotprogramozásba.

Most mit dolgoztok pontosan?
- Robotikán dolgozom gyakornokként. A feladatom robotprogram szimulációk készítése, az ABB saját szoftverében, továbbá az értékesítési csapatot támogatom műszaki tudásommal.

A programra örömmel várjuk a jelentkezéseket egészen 2017. november 12-ig! Részletes információ a programról itt olvasható: http://new.abb.com/hu/karrier/lehetosegek/diakok

www.abb.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Fém, gépipar ; CNC-PLC ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: