Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Mindent vittek a bajaiak az OMÉK főzőversenyén

2017.09.24

Forrás: Agrármarketing Centrum, Sajtóközlemény
Az OMÉK történetében második alkalommal rendezett főzőversenyt a vásárt szervező Agrármarketing Centrum szeptember 23-án, szombaton. A programmal a magyar ételek kiváló minőségére, egyedi ízvilágára hívták fel a látogatók figyelmét.


Az ország minden tájáról érkezett csapatok már a hajnali óráktól kezdve készültek a megmérettetésre, összesen 14 kondérban rotyogtak az ízletes ételek. A versenyzők háromféle finomság elkészítésében mérhették össze tudásukat, ennek megfelelően a bográcsokban halászlé, birkakpörkölt illetve lecsó főtt. A zsűrielnök szerepét az ország gasztrokibice, Sági Szilárd töltötte be.

Kora hajnaltól nagy volt a készülődés a HUNGEXPO szabadtéri helyszínén, ahol az OMÉK történetében második alkalommal mérhették össze tudásukat az ország legjobb főzőcsapatai. Az egész napos főzőverseny során nem csak a legízletesebb ételeket díjazták, hanem a legszebb tálalást is.

A versenyzők igazán kitettek magukért, hiszen nemcsak a különféle, meghirdetett étel kategóriákban jeleskedtek, hanem emellett a látogatók kóstolhattak például lecsóval töltött rétest vagy lepcsánkát is. De többféle változatban készült bajai halászé és volt káposztás birkapörkölt is. Kora délután, amikor a Sági Szilárd vezette zsűri körbejárt, már nagyszerű illatok lepték el a kiállítás területét.  Nem csoda, hogy a vásár közönsége ekkor fedezte fel magának igazán a főzőversenyt és annak ízletes eredményeit.

A zsűri döntése alapján a főzőverseny sztárjai a bajaiak voltak. A Bács-Kiskun megyei település versenyzői mindhárom kategóriában jeleskedtek. Baja város csapata a halászlé és birkapörkölt kategóriában hozta el az első helyet, a Bajai Jópofa Srácok pedig a lecsójukkal végeztek az élen.

A különdíjak sorában szintén taroltak a bajaiak. A legszebb csapatmegjelenés első díját Baja város csapata hozta el, a Bajai Jópofa Srácok pedig a legszebb tálalással lettek az elsők. A jó hangulatú versengés után természetesen a vásár közönsége is örömmel falatozott a finomságokból.

www.amc.hu  
www.omek2017.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Agrár ; Élelmiszer ; Kiállítás, konferencia ; - OMÉK

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: