Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Növekvõ árbevétel és eredményesség – fókuszban az európai piacok

2017.08.23

Forrás: Rába, Hírek
A Rába Csoport eredményesen zárta az idei első félévet, konszolidált árbevétele 21,6 milliárd forintot ért el – 5,4 százalékkal felülmúlva a bázisidőszakot. A társaság stabil pénzügyi helyzetét jól jellemzi, hogy nagyszabású beruházási programja keretében a tavalyi összeg dupláját költi fejlesztésekre 2017-ben, miközben hitelállományát folyamatosan alacsony szinten tartja.


A Rába Európát célzó üzletfejlesztései és stratégiai partnerkapcsolatai nagymértékben hozzájárultak a járműipari piacok bizonytalanságának kiegyenlítéséhez. A rugalmas, folyamatosan a vevőkhöz igazodó termelés szintén fontos tényezője a társaság sikeres működésének, amelyről 2017. I. félévében is tanúskodik a növekvő árbevétel, valamint a kiemelkedő eredményesség. A tárgyidőszakban a Rába üzemi nyeresége 27,7 százalékos növekedés mellett 993 millió forintra rúgott, és ehhez a teljesítményhez mindhárom üzletág pozitív eredménnyel járult hozzá.

Kiváló volt a vállalat készpénztermelési hatékonysága is: az EBITDA tömege 7,1 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakát, az EBITDA szintje pedig az iparági átlagot meghaladó, 9,2 százalékos értéket mutat az idei első félévben. A stratégiai beruházások növekvő kifizetései mellett is sikerült a nettó hitelállományt az egy évvel ezelőtti, 2,1 milliárd forintos szinten stabilizálni, ami a folyamatosan nyereséges működésnek, a hatékony készpénztermelési képességnek, valamint a továbbra is szigorú működőtőke-gazdálkodásnak köszönhető. A Rába sajáttőke-állománya 7,4 százalékkal növekedett.

Az idei első félév kiváló gazdálkodási eredményei azt mutatják, hogy folyamatban lévő stratégiai beruházásaink pénzügyi bázisa továbbra is szilárd. Igazolva várakozásainkat azok az iparági szegmensek növekedtek, amelyeket elindult beruházásaink is érintenek. Ezek a piaci tendenciák az árbevétel növekedésben is tetten érhetők, ezzel is támogatva a megvalósuló fejlesztéseink várható leterhelését. Mindezek stabil alapot nyújtanak ahhoz, hogy további meghatározó beruházásokkal új területek felé nyissunk, így elősegítve stratégiai szintváltásunk következő fázisát.” – hangsúlyozta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: