Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Több mint 10.000 spanyol helységnév pályázik a SEAT harmadik SUV modelljének nevére

2017.06.23

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
¤ A SEAT 106 országból összesen 13.332 javaslatot kapott
¤ A márka rajongói szeptemberben szavazhatnak kedvenc jelöltjükre
¤ A SEAT új SUV modelljének nevét október 15-én hirdetik ki


Martorell/Budapest, 2017. június 23. – A június 1-jén indult #SEATseekingName projekt első része sikerrel zárult, hiszen 106 ország 13.332 lakosa csatlakozott a SEAT felhívásához, amely a 2018-ban érkező harmadik SUV modell nevét hivatott eldönteni. Az első szakasz tegnap zárult le és a seat.com/seekingname és a seat.es/buscanombre oldalakon összesen 10.131 spanyol helységnévre vonatkozó különböző javaslat érkezett.
 
Mióta a SEAT márciusban bejelentette új SUV modelljének érkezését, a márka már több, mint 500 javaslatot kapott új, akár hétüléses kivitelben is elérhető járművének a nevére, amelyek mind egy-egy spanyol helységnevet ajánlottak a márka figyelmébe. Az elvárások és az elért társadalmi hatás arra sarkallta a vállalatot, hogy változtasson a szokásos névadási folyamaton. Így vált lehetővé a márka rajongói számára Spanyolországban és világszerte, hogy kedvenc helységnevüket javasolják, majd pedig később megválasszák a győztest.

A SEAT elnöke, Luca de Meo elégedettségének adott hangot a projektet övező nagyszámú visszajelzés kapcsán: “Az elért eredmény igencsak felülmúlta minden várakozásunkat. Hiszen ez az együttműködést célzó indítvány nem csupán a márka követőinek körében váltott ki hatalmas érdeklődést, de rajtuk kívül is több ezer ember élt a lehetőséggel, hogy új SUV modellünk számára nevet javasoljon. Mindenkire számítunk szeptemberben, amikor majd a kedvencüket kell szavazatukkal támogatni.

Miután az első szakasz lezárult, elindul a javaslatok átnézésének és előválogatásának fázisa. A SEAT által szervezett fókuszcsoportokban azonban nem csupán a márka szakemberei és külsős ügynökségek, hanem különböző országokból származó ügyfelek is részt vesznek majd. Ezen kívül az egyes piacokon is végeznek vizsgálatokat, hogy kiválasszanak legalább három nevet, amelyre szavazhatnak majd szeptemberben. Ebben a szakaszban számos kritériumot kell figyelembe venni, így például azt, hogy a nevek egyeznek-e a márka által képviselt értékekkel és a jármű jellemzőivel illetve hogy a javasolt név a többi nyelvben is könnyen kiejthető legyen.
A SEAT a Frankfurti Nemzetközi Autószalont választotta a döntős nevek kihirdetésére. Mindenkinek, aki kedvenc jelöltjét szavazatával szeretné támogatni, szeptember 12. és 25. között lehetősége lesz rá. A legtöbb szavazatot kapott elnevezés lesz a győztes, amit a SEAT október 15-én hirdet majd ki.

A vállalat harmadik SUV modellje így csatlakozhat ahhoz a 13 modellhez, amelyek spanyol földrajzi nevek után kapták elnevezésüket. Ezt a hagyományt a SEAT 1982-ben a Ronda modellel indította útnak és egészen mostanáig, a jövő hétfőn, június 26-án bemutatkozó kompakt crossover Arona modellig követte ezt a szokást. A márka történetében azonban most először fordul elő, hogy egy modell nevéről nyilvános szavazást követően születik döntés.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 75 országában van jelen. A SEAT 2016-ban – a legjobb eredményként 2007 óta – összesen 410.200 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 14 ezer főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza és Leon sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: