Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Elektromos jövő: ŠKODA VISION E

2017.03.30

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
› A ŠKODA első elektromos hajtású tanulmányautója a 2017-es Sanghaji Autószalonon tartja világpremierjét
› Pillantás a jövőbe: a VISION E betekintést enged a ŠKODA elektromobilitási stratégiájába


› Széles kínálat: 2025-ig öt elektromos autó jelenik meg a különböző kategóriákban
› A kezdet: 2019-ben érkezik a ŠKODA SUPERB plug-in hibrid technológiával
› Önvezető autó: a ŠKODA VISION E megfelel a 3. szintű elvárásoknak

Mladá Boleslav/Budapest, 2017. március 30. – Az április 19-28. között sorra kerülő Shanghaji Autószalon alkalmával a ŠKODA jelenlétét az elektromobilitási program jellemzi: a VISION E tanulmányautóval a cseh vállalat először mutatja be a mobilitás márkára jellemző jövőbeni elemeit. Az érzelmekre ható 5 ajtós SUV coupé 500 km-t képes elektromos hajtással megtenni, mellyel az önvezető autó 3. szintjének elvárásait teljesíti. A ŠKODA intenzíven fejleszti modellkínálatának elektromos átalakítását, és  2025-ig 5 változatban hoz ki elektromos autókat a különböző kategóriákban.

A ŠKODA teljes gőzzel beindította a holnap mobilitásának tervezését és fejlesztését.A vállalat történetének első teljesen elektromos hajtású, önvezető tanulmányautója megtestesíti a márka elektromos autókkal kapcsolatos elképzeléseit.

A 4.645 mm hosszú, 1.917 mm széles és 1.550 mm magas ŠKODA VISION E tengelytávja 2.850 mm, mely magabiztos megjelenést ad az úton. Formatervezői a ŠKODA esetében megszokott nagy belső teret alakították ki. A szabadidő autóknál megszokott magas üléspozíció és nagy belső tér ugyanakkor dinamikus vonalakkal, az enyhén lefelé futó tetővonallal egy coupé hatását kelti.

Hajtásrendszere 225 kW teljesítményű, végsebessége 180 km/h, hatékony lítium-ion akkumulátora 500 km-es menetteljesítményt tesz lehetővé. A ŠKODA VISION E kerekeit két elektromos motor hajtja, az első és a hátsó kerekeket hajtó motorok nagy stabilitást és biztonságot adnak az autónak.

VISION E révén a ŠKODA betekintést ad az önvezető autókkal kapcsolatos közeljövőben várható megoldásokra is. A legutóbbi kutatások szerint 2030-ban az üzemben lévő autók 30%-a lehet teljesen önvezető. A ŠKODA VISION E tanulmányautó ennek 3. szintjét hozza el: önállóan tud közlekedési dugóban haladni, átveszi a vezetést az autópályán, sávot tart illetve előzést hajt végre, önállóan megkeresi a szabad parkolóhelyet, ahová önállóan parkol be, és önállóan hajt ki a parkolóból.

Elektromos mobilitási stratégia
Az elektromos mobilitás központi helyet foglal el a vállalat növekedési stratégiájában. A ŠKODA elektromos autóit a Volkswagen csoport MEB alaplemezeire építi. A ŠKODA modellkínálatának elektromos átalakítása 2019-ben veszi kezdetét a plug-in hibrid ŠKODA SUPERB megjelenésével. Ezt hamarosan, 2020-ban követik a teljesen elektromos hajtású változatok, és 2025-re az egyes kategóriákban a márka öt elektromos autóval bővíti majd kínálatát.

A ŠKODA AUTO

›    a világ egyik legrégebbi, ma is termelő járműgyártó vállalata. Csehországi székhelyén, Mladá Boleslavban 1895-től először kerékpárokat, majd motorkerékpárokat és gépkocsikat készített.
›    palettáján jelenleg hét személygépkocsi-típuscsalád szerepel: a Citigo, a Fabia, a Roomster/Praktik, a Rapid, az Octavia, illetve a Yeti és a Superb.
›    2013-ban világszerte mintegy 920.800 autót szállított ki ügyfeleinek
›    1991 óta a Volkswagen Csoporthoz tartozik, azaz a világ egyik legsikeresebb autóipari konszernjének tagja, amelynek szervezetében a ŠKODA önálló fejlesztői és gyártói tevékenységet folytat, a gépkocsik mellett olyan további komponensekre is kiterjedően, mint a motorok és sebességváltók.
›    Csehországban három helyszínen működik, ám – elsősorban konszernszintű partneri együttműködések keretében – Kínában, Oroszországban, Szlovákiában és Indiában is gyártja típusait.
›    jelenleg mintegy 25.800 dolgozót foglalkoztat világszerte, s több mint 100 ország piacának aktív szereplője.

www.skoda.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: