Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A ŠKODA KAROQ első közeli képei: az új kompakt szabadidő-autó kifejező formái

2017.05.17

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
¤ Formaterv: a KAROQ a ŠKODA új formai nyelvezetének legfrissebb kifejezés
¤ Technológia: teljes egészében LED-technikájú fényszórók opcionálisan, LED-technikájú hátsó fényszórók pedig alapfelszereltségként
¤ Belső tér: a versenytársak között a legnagyobb csomagtér


¤  Praktikum: a választható VarioFlex hátsó üléseknek köszönhetően a belső tér még jobban kihasználható
¤  Stratégia: a KAROQ modellel a ŠKODA következetesen folytatja a szabadidő-autós offenzíváját
¤  Világpremier: az új kompakt SUV-modell bemutatója május 18-án lesz Stockholmban

Mladá Boleslav – Nem sokkal világpremierje előtt a cseh autógyártó betekintést engedett új kompakt szabadidő-autójára, a ŠKODA KAROQ modellre. A ŠKODA új, érzelemdús és dinamikus formai nyelvezete ezen a szabadidő-autón is első pillantásra felismerhető. A ŠKODA KAROQ kifejezetten karakteres megjelenésű, számos kristályszerű részletével erőt, megbízhatóságot és eleganciát sugároz. Nagyobb méretei érezhetően növelik az utasok kényelmét, és kategóriavezető méretű csomagtartó kialakítását tették lehetővé.

Az új ŠKODA KAROQ érzelemdús és dinamikus formái a számos kristályszerű részletével tökéletesen tükrözi a ŠKODA új formai nyelvezetét. A hangsúlyosan háromdimenziós hatású orrészen a hűtőrácsot krómozott díszléc keretezi, amely függőleges kettős lamelláival, trapéz alakzatával már a ŠKODA szabadidő-autóinak védjegyévé vált.

A fényszórók kialakítását a cseh üvegművészet gazdag hagyományai ihlették. A teljes egészében LED-technikájú fényszórók kristályszerű metszete valamint a nyolc fénycsíkból álló „szempilla” egyedülálló világítási képet alkot. A  nagyméretű ŠKODA logó büszkén feszít a motorháztetőn.

A LED-technika hátul is szerepet kap, a hátsó világítás, a féklámpa valamint a ködzárófény készül így. A formai nyelvezetnek megfelelően a hátsó lámpák keskenyek, letisztultak, kívül a sárvédőkbe, belül a csomagtartó ajtajába simulnak. A hátsó lámpák világítási képe a ŠKODA jellemző „C” betűjét vetítik.

A kompakt SUV 4382 mm hosszú, 1841 mm széles és 1605  mm magas. A hosszú tengelytáv 2638 mm (az összkerékhajtású modell esetében: 2630 mm), kényelmes útfekvést biztosít a ŠKODA KAROQ számára, és egyúttal nagyvonalúan tágas utasteret eredményez.

A ŠKODA márkanév mindig kivételes alapfelszereltséget jelent, ez alól az új ŠKODA KAROQ sem kivétel. A csomagtartó térfogata már abban az esetben is 521 liter, ha a hátsó ülések a helyükön vannak. Ez azonban tovább növelhető 1 630 literre, a hátsó ülések lehajtásával. Az opcionális VarioFlex hátsó ülésekkel a csomagtartó térfogata 479 valamint 588 liter között változtatható.

A VarioFlex rendszer három különálló hátsó ülést jelent, amelyek egyenként mozgathatók, állíthatók vagy akár ki is vehetők – ekkor a kompakt szabadidő-autó 1810 literes rakterű furgonná alakul.

A belső térben újonnan tervezett műszerfal kapott helyet, ami egy magasabb felső és egy keskenyebb alsó szakaszra oszlik – az elválasztás különösen az első utasülés előtti nagyméretű felületeken figyelhető meg jól. A műszerfal  dekorelemei az első ajtók kárpitjain folytatódnak.

A ŠKODA KAROQ belső formáit merész függőleges vonalak tagolják. A négy nagy szellőzőnyílás is függőleges elrendezésű, akárcsak a központi kijelző két oldalán a kezelőszervek kapcsolói. A LED belső világítás jelentős szerepet kapott a nagyvonalúan méretezett belső térben. A négy ajtó kárpitjainak felső részében egészen vékony világító csíkokat rejtettek el a tervezők, amelyek folytatódnak a műszerfalon is. A vezető 10 árnyalat közül választhat, és a fényerőt is szabályozni tudja a fényerőt és szabályozni is tudja.

A ŠKODA márka a következő években következetesen folytatja Stratégia 2025 programja keretében modellkínálatának bővítését. Ennek középpontjában elsősorban a szabadidő-autók kínálatának bővítése áll. A ŠKODA KODIAQ modellel nem sokkal ezelőtt egy új nagyméretű szabadidő-autót vezetett be a márka a nemzetközi piacokon. Az új ŠKODA KAROQ modellel a vállalat most a következő mérföldkövet teszi le. Az új kompakt szabadidő-autó világpremierjét május 18-án Stockholmban tartja a gyártó.

A ŠKODA AUTO

›    a világ egyik legrégebbi, ma is termelő járműgyártó vállalata. Csehországi székhelyén, Mladá Boleslavban 1895-től először kerékpárokat, majd motorkerékpárokat és gépkocsikat készített.
›    palettáján jelenleg hét személygépkocsi-típuscsalád szerepel: a Citigo, a Fabia, a Roomster/Praktik, a Rapid, az Octavia, illetve a Yeti és a Superb.
›    2013-ban világszerte mintegy 920.800 autót szállított ki ügyfeleinek
›    1991 óta a Volkswagen Csoporthoz tartozik, azaz a világ egyik legsikeresebb autóipari konszernjének tagja, amelynek szervezetében a ŠKODA önálló fejlesztői és gyártói tevékenységet folytat, a gépkocsik mellett olyan további komponensekre is kiterjedően, mint a motorok és sebességváltók.
›    Csehországban három helyszínen működik, ám – elsősorban konszernszintű partneri együttműködések keretében – Kínában, Oroszországban, Szlovákiában és Indiában is gyártja típusait.
›    jelenleg mintegy 25.800 dolgozót foglalkoztat világszerte, s több mint 100 ország piacának aktív szereplője. 

www.skoda.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: