Forrás: Baranya Megyei Vállalkozói Központ, Szentlőrinci Gazdanapok, Hírek
A XXIII. Szentlőrinci Gazdanapok első napján (2016.08.12.) “A helyi termék a vidék jövője!” címmel tartottuk meg szakmai konferenciánkat, a korábbról már jól ismert agrárfórumot, valamint a szakmai nap zárásaként a programban résztvevő termelők prezentációit tekinthettük meg.
A szakmai konferencián elhangzott előadások anyagai az alábbi linkeken érhetők el:
¤ Szomi Edina, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztési szakértője - A kistermelői élelmiszer-előállítás és értékesítés helyzete, jövőbeli lehetőségei
¤ Laszlovszky Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály főosztályvezetője - A rövid ellátási láncok a fenntarthatóság alapjai
¤ Dr. Helik Ferenc, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának igazgatója - Fontos tudnivalók a “helyi termékről”: mit kell tudni az élelmiszerbiztonságról?
¤ Boczné Lakatos Vanda, a Pécsi Zöldkör Egyesület munkatársa - A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága
¤ Dr. Mezei Dávid, a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságának agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára - Források, pályázati menetrend a 2014-2020-as uniós ciklusban
¤ Dr. Szelle Tibor - Magyar termék, hazai termék, hazai feldolgozású termék, földrajzi árujelzés
¤ Hadobás Béla - Mecsek Portéka / Gyümölcs, ahogy az Isten adta!
www.bmvk-gazdanapok.eu