Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Kiemelkedő termékdizájnjáért „Red Dot Award” elismerésben részesült a ŠKODA KODIAQ és a ŠKODA OCTAVIA COMBI

2017.04.19

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
"Nagy büszkeséggel töltenek el minket e kitüntetések" - jelentette ki Karl Neuhold, a ŠKODA külső formatervezésének vezetője. "Az egyszerűségben keressük a szépséget, a funkciót esztétikummal ötvözve.


Vonalvezetésünk letisztult és határozott, amelyet a hagyományos cseh kristályüveg-művészet ihletett, s amit egyszerűen kristály-dizájnnak nevezünk. Ezek a formai elemek kívül és az utastérben egyaránt megtalálhatók, egyedülállóvá avatva modelljeinket" - folytatta Karl Neuhold.

E kristály-design az új ŠKODA KODIAQ és a felfrissített ŠKODA OCTAVIA COMBI esetében például fényszóróik kialakításában érzékelhető jól. A karakteres formákat a hagyományos cseh üvegművészet kézművestermékei ihlették.

Jellegzetes ŠKODA-erényként csábít az új nagyméretű SUV-modell és az alsó-középközépkategóriájú "bestseller" átlag feletti térkínálatával, innovatív connectivity-megoldásaival és számos fejlett vezetői segédrendszerével, amelyek többnyire csupán a nagyobb járműkategóriákra jellemzőek. A két ŠKODA e kvalitásaival is meggyőzte a szakértői grémiumot.

Az áhított dizájnelismerés megszerzéséhez a termékeknek az innováció mértéke, a formai minőség, a funkcionalitás és ökológiai összeférhetőség kategóriáiban kell meggyőzniük a szakembereket. A "Red Dot Awards" független zsűrije minden egyes pályázót a helyszínen vitat meg és minősít. A "Red Dot" díjak világszerte a minőségi és igényes termékdizájn elismerései, amelyeket az idén már 62. alkalommal ítéltek oda. Évente mintegy ötezer terméket neveznek, ez alkalommal összesen 54 országból. Ezzel a "Red Dot Awards" a világ legismertebb formatervezői versenyei közé tartozik. A mintegy negyven fős zsűrit független formatervezők, dizájnprofesszorok és szakújságírók alkotják.

Immár 11 "Red Dot Award" sorakozik a Mladá Boleslav-i vitrinekben. Elsőként 2006-ban a ŠKODA OCTAVIA COMBI nyerte el a tekintélyes kitüntetést, majd 2007-ben a ŠKODA ROOMSTER és a ŠKODA FABIA második generációja. Utóbbi harmadik nemzedéke 2015-ben szintén részesült e kitüntetésben. Ugyancsak kettős sikert ért el a ŠKODA 2010-ben, amikor a ŠKODA SUPERB COMBI és a ŠKODA YETI diadalmaskodott. 2013-ban a ŠKODA RAPID győzött, amely elsőként képviselte a márka megújult formai nyelvezetét. 2014-ben a ferdehátú ŠKODA RAPID SPACEBACK, 2016-ban pedig a márka zászlóshajója, a ŠKODA SUPERB nyerte el a díjat.

A ŠKODA AUTO

›    a világ egyik legrégebbi, ma is termelő járműgyártó vállalata. Csehországi székhelyén, Mladá Boleslavban 1895-től először kerékpárokat, majd motorkerékpárokat és gépkocsikat készített.
›    palettáján jelenleg hét személygépkocsi-típuscsalád szerepel: a Citigo, a Fabia, a Roomster/Praktik, a Rapid, az Octavia, illetve a Yeti és a Superb.
›    2013-ban világszerte mintegy 920.800 autót szállított ki ügyfeleinek
›    1991 óta a Volkswagen Csoporthoz tartozik, azaz a világ egyik legsikeresebb autóipari konszernjének tagja, amelynek szervezetében a ŠKODA önálló fejlesztői és gyártói tevékenységet folytat, a gépkocsik mellett olyan további komponensekre is kiterjedően, mint a motorok és sebességváltók.
›    Csehországban három helyszínen működik, ám – elsősorban konszernszintű partneri együttműködések keretében – Kínában, Oroszországban, Szlovákiában és Indiában is gyártja típusait.
›    jelenleg mintegy 25.800 dolgozót foglalkoztat világszerte, s több mint 100 ország piacának aktív szereplője.

www.skoda.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: