Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Rába 2014: az elmúlt évtized második legjobb üzemi eredménye

2015.02.18

Forrás: Rába, Hírek
A társaság 2014-re kitűzött céljainak megfelelően a konszolidált, csoportszintű árbevétel közel 48 milliárd forintot ért el. A készpénztermelési hatékonyságot mutató EBITDA a negyedik negyedévben jelentősen meghaladta a 2013. év hasonló időszakának eredményét.


A Rába csoport 2014-ben teljesítette korábban publikált céljait: a forgalombővülés mellett tovább csökkentette hitelállományát. Az év során 9 milliárd forintot meghaladó bruttó eredményt ért el 1,9 milliárd forintos üzemi eredmény mellett, ami az elmúlt évtized második legjobb teljesítménye. Az éves megtermelt EBITDA-tömeg meghaladta a 4,1 milliárd forintot.
A 2014. évet folytatódó, kimagasló készpénztermelő-képesség jellemezte, ami lehetővé tette, hogy a társaság nettó hitelállománya újabb csökkenés után 8,6 milliárd forintra mérséklődjön az év végére.

A Rába mai vállalati stratégiájának fontos sarokpontja a piaci és termékdiverzitás, valamint az innováció. Az elmúlt évek termék és technológia fejlesztési tevékenységének eredményei már látszanak, amit a bejelentett üzletfejlesztési projektek és a vevői elismerések is tükröznek.” – hangsúlyozta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: