Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volkswagen két *Obi-Wan Kenobi* ihlette ID. Buzz típusú járművet mutatott be a Star Wars Celebration ünnepségen

2022.06.09

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Haszonjárművek Sajtóközlemény
• Két egyedi „Obi-Wan Kenobi” ihlette ID. Buzz típusú járművet mutattak be a legendás Star Wars Celebration rendezvényen a kaliforniai Anaheimben.


•  Az ID. Buzz „Light Side Edition” és „Dark Side Edition” a meglepetés „Obi-Wan Kenobi” premier vörös szőnyegén mutatkozott be.
•  Az egyedi bemutatójárművek a Volkswagen és a Lucasfilm tervezőinek együttműködéseként készültek.
 
Wolfsburg/Budapest, 2022. június 9.– Két igazán különleges „Obi-Wan Kenobi” ihlette Volkswagen ID. Buzz is látható volt az idei Star Wars Celebration rendezvényen a kaliforniai Anaheimben (május 26–29.), a Volkswagen márka és az új, május 27-én a Disney+ streaming platformon debütált sorozat jelenlegi együttműködésének részeként. Az ID. Buzz „Light Side Edition” és az ID. Buzz „Dark Side Edition” bemutatójárművek, az Erő világos és sötét oldalát testesítik meg a Star Wars rajongók számára izgalmas és szemet gyönyörködtető látványvilággal.
 
Mindkét ID. Buzz bemutatójármű látható volt a vörös szőnyegen az „Obi-Wan Kenobi” című sorozat premierjén. Meglepetésként érkeztek a rajongói rendezvényre, ahol a Volkswagen márkanagykövete és a sorozat sztárja, Ewan McGregor is jelen volt.
 
A Volkswagen és a Lucasfilm tervezőinek első közös munkája
A tervezők speciális ragasztófóliák segítségével olyan borítást készítettek az ID. Buzz járművek karosszériájára, amelyek az Erő két oldalát képviselik, inspirációt merítve 
Obi-Wan Kenobiból és Darth Vaderből, a közelgő sorozat két ikonikus karakteréből. A Lucasfilm és a Volkswagen tervezői szorosan együttműködve dolgoztak a különleges projekten.
 
„A lehetőség, aminek köszönhetően felfedezhettük az „Obi-Wan Kenobi” és a Volkswagen márka járműben megtestesülő együttműködését, nagyon szórakoztató volt.” A jó és a gonosz, a fény és a sötétség nem feltétlenül olyan fogalmak, amelyeket a járművekre alkalmazunk. Az ID. Buzz-együttműködés egyedülálló lehetőséget kínált arra, hogy a járművek két ikonikus karakter képi megjelenésévé váljanak” – mondta Doug Chaing, a Lucasfilm alelnöke és kreatív igazgatója.
 
„A Lucasfilmmel szoros együttműködésben az ID. Buzz időtlen és praktikus kialakítását ötvözzük Obi-Wan Kenobi lenyűgözően részletes világával” – magyarázta Jozef Kabaň, a Volkswagen vezető formatervezője. Ez a szemléletmód határozta meg a járművek hátulján található ID. Buzz feliratot is, amelyet a klasszikus Star Wars „Aurebesh” betűtípussal terveztek, a normál Volkswagen modellek betűtípusa helyett. A sorozat ihlette egyéb feliratok a sárvédőkön találhatók.
 
Világos oldal – ID. Buzz „Light Side Edition”
A „Light Side Edition” személyszállító változat alsó részének színe bézs, amelyet Obi-Wan Kenobi tunikájának árnyalata ihletett. A felső rész fényes krómja a Star Wars-univerzum űrhajóinak és droidjainak dizájnjára utal. Az oldalon végigfutó kék vonal, amely az ID. Buzz elején a fényszórókban és a fénycsíkban folytatódik, Obi-Wan kék fénykardját szimbolizálja. Az elektromos ID. Buzz üvegfelületeit átlátszó kék színben tervezték, amelyek tökéletesen harmonizálnak az alváz alatti világítással. A Lázadók Szövetségének logói az oldalablakokon, valamint a felnik középső részén láthatók. Az egyedi, 21 colos kerekeken is megmutatkozik az egész jármű egyedülálló arculata.
 
Sötét oldal – ID. Buzz „Dark Side Edition”
Az ID. Buzz Cargo szolgál a „Dark Side Edition” alapjaként. A fekete és a vörös baljós árnyalatain keresztül az ID. Buzz „Dark Side Edition” a sötét oldalt testesíti meg. A karosszéria alsó részén a fólia fényes fekete, míg a Buzz felső része matt fekete színű borítást kapott. Az oldalsó vonalak, a fényszórók, a fénycsíkok és az ablakfelületek piros árnyalatúak, Darth Vader fénykardjának ihletésére. A piros és a fekete kontrasztja a piros alváz alatti világításban folytatódik. Az egyedi tervezésű 21 colos felnik közepén és az ID. Buzz karosszériáján a Birodalom szimbóluma látható.
 
„Obi-Wan Kenobi” és a Volkswagen együttműködése
Ezeknek az egyedi bemutatójárműveknek a leleplezése a múlt heti bemutatót követő következő lépés a márka új sorozatának ünneplésében. „Ez két ikon egyesítéséről szól” – mondta Jozef Kabaň. „Az „Obi-Wan Kenobi” a Star Wars ikonikus karaktereinek visszatérését jelképezi, és biztosan világszerte generációkat fog összekötni – akárcsak a VW busz, amelynek mítosza az ID. Buzz-zal lép be az elektromobilitás új korszakába.”
 
Az új partnerséggel a Volkswagen emellett a még több érzelemre összpontosít a márka pozicionálásakor, ami újabb lendületet ad a globális villamosítási stratégiájának. A széleskörű „Obi-Wan Kenobi” kampány saját reklámfilmmel indul, amely a Lucasfilm és az Industrial Light & Magic együttműködésében készült, és amiben az ID. Buzz a jól ismert Star Wars karakterek mellett szerepelt.
 
Az „Obi-Wan Kenobi” című új  Star Wars-sorozat első évada Magyarországon 2022. június 14-től elérhető a Disney+ streaming platformon. Az új ID. Buzz és ID. Buzz Cargo már rendelhető az európai piacokon.
 
A Disney+ szolgáltatásról 
A Disney+ streaming megszámlálhatatlan népszerű és világszerte keresett film és sorozat otthona, kínálatában Disney, Pixar, Marvel, Star Wars és National Geographic alkotások egyaránt megtalálhatóak, csakúgy, mint a legendás „A Simpson család” és számos további sikerprodukció – de a választéknak egyes országokban az új általános szórakoztató brand, a Star is a részét képezi. A Disney+ a The Walt Disney Company legfontosabb streaming szolgáltatása, mely a Disney Media & Entertainment Distribution üzleti szegmenshez tartozik. A szolgáltatást igénylők megtekinthetik a Disney+ folyamatosan gyarapodó tartalomkínálatát, köztük egész estés filmeket, dokumentumfilmeket, élőszereplős filmeket, animációs sorozatokat és rövid formátumú tartalmakat. Kivételes helyzetéből adódóan a Disney+ precedens nélküli hozzáféréssel bír a Disney lenyűgözően gazdag mozi- és televíziós archívumához, valamint a The Walt Disney Studios legújabb alkotásait is a magáénak tudhatja; a Star választéka pedig a 20th Century Studios, a Disney Television Studios, az FX, a Searchlight Pictures és más stúdiók legfrissebb filmjeit kínálja. További információk a disneyplus.com oldalon, valamint a legtöbb mobiltelefonon és tévékészüléken elérhető Disney+ applikáción olvashatók. 
 
Disney+ előfizetés szükséges. Az előfizetés csak 18 éven felüliek számára elérhető.
 
Obi-Wan Kenobi
Az „Obi-Wan Kenobi”, a Lucasfilm új limitált sorozata kizárólag a Disney+ platformon debütált május 27-én. A sorozat főszereplője Ewan McGregor, aki újra az ikonikus Jedi-mester bőrébe bújik. A történet 10 évvel a „Star Wars: A Sith-ek bosszúja” drámai eseményei után kezdődik, azután, hogy Obi-Wan Kenobi szembesül legnagyobb vereségével, legjobb barátja és jedi tanítványa, Anakin Skywalker bukásával, aki Darth Vaderként, a gonosz Sith nagyúrként tért át a sötét oldalra. A sorozatban Hayden Christensen is visszatér Darth Vader szerepében. A szereplők között feltűnik Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O'Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell és Benny Safdie is. Az „Obi-Wan Kenobi” rendezője Deborah Chow, gyártásvezetői Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan, Chow, Ewan McGregor és Joby Harold.
 
Lucasfilm Ltd.
A Lucasfilm Ltd., a The Walt Disney Company százszázalékos tulajdonában lévő leányvállalat világelső a filmezésben, a televíziózásban és a digitális szórakoztatásban. A játékfilmek és sorozatok gyártása mellett a vállalat szolgáltatásai között szerepelnek a legmodernebb vizuális effektek és hanganyagok utómunkálatai, a digitális animáció, a magával ragadó történetmesélés, valamint szórakoztatóipari termékeik, mint például a legendás STAR WARS és INDIANA JONES franchise-ok globális merchandising tevékenységének irányítása. A Lucasfilm Ltd. központja Észak-Kaliforniában található.
A Lucasfilm, a Lucasfilm logó, a STAR WARS és a kapcsolódó jellemzők a Lucasfilm Ltd. és/vagy leányvállalatai védjegyei és/vagy szerzői jogai az Egyesült Államokban és más országokban. © & TM 2022 Lucasfilm Ltd. Minden jog fenntartva.
 
Volkswagen Haszonjárművek – Sikereket, szabadságot és a jövőt szállítjuk
A könnyű haszongépjárművek vezető gyártójaként a Volkswagen Haszonjárművek márka alapjaiban újítja meg és teszi fenntarthatóvá az áruk, személyek és szolgáltatások szállítását. Járműveink egyaránt alkalmasak építőmunkások, családok, kalandorok, zsemlék, csomagok vagy éppen szörfdeszkák szállítására. Minden egyes nap a világ minden táján számtalan embernek segítenek abban, hogy jó munkát végezzenek. Mobil műhelyekként szelik az utakat, vagy éppen mentőorvosokat és rendőröket visznek munkába.
 
Telephelyeinken Hannoverben (Németország), Poznanban (Lengyelország), Wrzesniában (Lengyelország) és Pachecoban (Argentína) mintegy 24.000 munkatárs gyártja a Transporter, Caddy, Crafter és Amarok sorozatokat, valamint 2022-től az ikonikus Bulli teljesen elektromos változatát, az ID. Buzz modellt. A Volkswagen Haszonjárművek a Volkswagen-vállalatcsoporton belül is vezető márkának számít az önvezetés, valamint az olyan mobilitási szolgáltatások terén, mint a Mobility-as-a-Service és a Transport-as-a-Service; ezeken a területeken mi alakítjuk a mobilitás jövőjét.
Így a márka a jövő társadalmát minden meghatározott követelményével a tisztább, okosabb és fenntarthatóbb mobilitás felé tereli. Ezt jelenti a Volkswagen Haszonjárművek márkaígérete: Sikereket, szabadságot és a jövőt szállítjuk.
 
www.vwh.hu     

NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: