Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volvo Trucks a világon elsőként használ fosszilis tüzelőanyagoktól mentes acélt tehergépjárműveiben

2022.05.24

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A tehergépjármű gyártók közül a világon elsőként a Volvo Trucks használ fosszilis tüzelőanyagoktól mentes acélt tehergépjárműveiben. A fenntartható módon előállított acélt a svéd acélipari vállalat, az SSAB gyártja, és elsőként a Volvo nehézkategóriás elektromos tehergépjárműveibe kerül majd beépítésre.


A Volvo Trucks a világon elsőként használ fosszilis tüzelőanyagoktól mentes acélt tehergépjárműveiben. Az anyagot elsőként a járművek alvázszelvényéhez használják majd.

Az SSAB egy teljesen új, a hidrogén használatára alapuló technológiával állítja elő a fosszilis anyagoktól mentes acélt. Ennek a gyártási folyamatnak sokkal kisebb a környezetre mért hatása a hagyományos módon előállított acélhoz képest. Az acél kis léptekben történő bevezetése 2022 harmadik negyedévétől kezdődik majd, elsőként a Volvo Trucks nehézkategóriás elektromos nehézgépjárműveivel.
 
“Egyre több fosszilis tüzelőanyagoktól mentes anyag használatát tervezzük bevezetni a tehergépjárműveink gyártási folyamatában, hogy azoknak nem csak működtetés, de már a gyártás alatt is nulla legyen a károsanyag-kibocsátásuk” – mondja Jessica Sandström, a Volvo Trucks Termékmenedzsment részlegének alelnöke.
 
A hidrogén-technológiával előállított acélt először a tehergépjárművek alvázszelvényében fogják felhasználni, amely a teherautó gerincét alkotja, és amelyre az összes többi fő alkotóelemet szerelik. Ahogy a fosszilis tüzelőanyagoktól mentes acél egyre elérhetőbbé válik, úgy a teherautó más alkotóelemeiben is fokozatosan bevezetik majd annak használatát.
 
Egy Volvo tehergépjármű 90%-a újrahasznosítható

Ma egy új Volvo tehergépjármű alkotóelemeinek körülbelül 30%-a származik újrahasznosított anyagból. Az elkészült jármű elemeinek pedig közel 90%-a újrahasznosítható az életciklusának végén.
 
“Folyamatosan arra törekszünk, hogy a környezeti lábnyomunkat tovább csökkentsük, és mind a működésünkben, mind a termékeink kapcsán egyre inkább a gazdasági körkörösség irányába haladunk” – teszi hozzá Jessica Sandström.
 
A Volvo Trucks 2021 óta dolgozik együtt az SSAB-vel a fosszilis tüzelőanyagoktól mentes acél előállításán. Az első ilyen anyagot felhasználó Volvo rakományszállítót 2021 októberében mutatták be. Ennek a fenntartható anyagnak a használata fontos kiegészítője lesz a Volvo tehergépjárműiben használt hagyományos és újrahasznosított acélnak.
 
A Volvo Trucks elkötelezett aziránt, hogy a Párizsi Egyezményben kitűzött környezeti célokatelérje, valamint aziránt, hogy legkésőbb 2040-re elérje a nettó nulla üvegházhatású gázkibocsátást.
 
A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 13 országban végzik, 2021-ben körülbelül 123.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul. 

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: