Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

XI. Szent István napi Kenyérverseny felhívása

2022.05.17

Forrás: Pékszövetség, Hírek
A Magyar Pékszövetség 2022-ben is meghirdeti a sütőipari vállalkozások részére szakmai versenyét 3 kategóriában.


A Magyar Pékszövetség 2022-ben is meghirdeti a sütőipari vállalkozások részére szakmai versenyét 3 kategóriában.

A verseny kategória győztesei a szakmai elismerés mellett pénzdíjban is részesülnek:

I.  kategória győztes: 500.000 forint,
II. kategória győztes: 300.000 forint
III.kategória győztes: 200.000 forint

I. kategória: 2022-es év Szent István napi kenyér

Kenyérrel szembeni elvárás:

¤  A tészta készítéséhez döntő részben gabonaőrleményeket használjon.
¤  Hagyományos, kovászos technológiával, legalább kétféle liszt felhasználásával készüljön a kenyér.

Előírás továbbá:

¤  Kizárólag magyar alapanyagok felhasználásával készüljön
¤  Csak természetes anyagokat tartalmazzon.
¤  Nem használhatók célkeverékek, adalékanyagok.
¤  A kenyér 0,5 és  1,0 kg-os tömegegységben készülhet.
¤  A versenyre nevezett kenyérhez mellékelni kell a termékleírást/gyártmánylapot, mely a jelentkezéskor kiküldött sablon alapján készül. (Csak a megküldött    sablon használható, saját gyártmánylap nem!)
¤  Kapcsolódjon az államalapítás ünnepéhez valamilyen formában ( megnevezés, történet, alapanyag, technológia, külalak)

Az elbírálás szempontjai:

¤  Érzékszervi tulajdonságok: alak, héj, bélzet, illat, íz.
¤  Eltarthatóság, frissesség megőrzése.
¤  A második fordulóba jutott kenyerek esetében laboratóriumi vizsgálat (sótartalom és savfok mérés).
¤  A zsűri kiemelt hangsúlyt fektet a minőségi kritériumok mellett az esztétikai megjelenésre.
¤  Az Élelmiszerkönyvi előírásoknak meg kell felelnie a terméknek.

II. kategória: Innovatív kenyér

Kenyérrel szembeni elvárás:

¤  Innováció
¤  Újdonság jelenjen meg a termékben 

Előírás továbbá:

¤  Magyar alapanyagok felhasználásával készüljön
¤  A fűszerek használata megengedett
¤  A kenyér 0,5 kg, 0,75 kg, 1,0 kg tömegegységben készülhet
¤  Az innováció formája lehet az alapanyag használat, a gyártási technológia, megjelenés, élettani hatás
¤  A nevezéshez mellékelni kell a termékleírást/gyártmánylapot, mely a jelentkezéskor kiküldött sablon alapján készül. (Csak a megküldött sablon használható, saját gyártmánylap nem!)

Az elbírálás szempontjai:

¤  Érzékszervi tulajdonságok: alak, héj, bélzet, illat, íz harmónia
¤  Eltarthatóság, frissesség megőrzése
¤  Innovatív, újdonság a sütőipari piacon
¤  A zsűri a minőség, a fogyaszthatósági szempontok mellett kiemelt hangsúlyt fektet az esztétikai megjelenésre is.

III. kategória édes, vajas sétáló sütemény

Termékkel szembeni elvárás:

¤  Kreatív, dekoratív megjelenés 

Előírás továbbá:

¤  Leveles tészta, vaj tartalom minimum 40%
¤  Gyümölcsök és magvak felhasználásával készülhet
¤  A termék súlyegysége 80-120 g
¤  A nevezéshez mellékelni kell a termékleírást/gyártmánylapot 

Az elbírálás szempontjai:

¤  Érzékszervi tulajdonságok: alak, megjelenés, megfelelően laza tésztaszerkezet, illat, íz harmónia
¤  Séta közben is fogyasztható legyen, praktikus kialakítás
¤  A zsűri a minőség, a fogyaszthatósági szempontok mellett kiemelt hangsúlyt fektet az esztétikai megjelenésre is

A versenyre nevezés módja:

A versenyre jelentkezni az iroda@pekszovetseg.hu címre megküldött jelentkezési lappal lehet. A jelentkezési lap letölthető a Magyar Pékszövetség honlapjáról: www.pekszovetseg.hu   

Kategóriánként legfeljebb 3 típusú termékkel nevezhet 1 cég.

A zsűrizéshez termék fajtánként 2 db-ot kell beszállítani.

A megküldött sablon használatával a termékleírást/gyártmánylapot mellékelni kell. (Ezen a gyártó beazonosítására alkalmas információ nem szerepelhet. Amennyiben beazonosítható a gyártó, akár a kenyér címkézése miatt, akár a gyártmánylap alapján, az adott versenyzőt a zsűri kizárja a versenyből.)

A nevezési határidő: 2022. május 31.

Nevezési díj: 5.000 Ft+Áfa/TERMÉK

A kenyeret az első zsűrizés időpontjában kell a helyszínen bemutatni.

A terméket független szakmai zsűri bírálja el.

A zsűrizés két fordulós lesz. A második kör sajtó képviselői számára nyilvános, és az 1. körben bejutott kategóriánként első 9 helyezett termék kerül be.

Első forduló-selejtező zsűrizés: június 8.

Második forduló-sajtónyilvános zsűrizés: június 22.

Jelentkezési lap letölthető itt:
https://www.pekszovetseg.hu/_data/VFS_cc2644bda0cd635ab0a3ab721f4d338d.docx   

Gyártmánylap letölthető itt: 
https://www.pekszovetseg.hu/_data/VFS_2babe54e46250c5030aea9f2d7d2e8b8.docx  

www.pekszovetseg.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Élelmiszer ; - Pékszövetség

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: