Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A biológiai sokféleség megőrzése a hagyományos gyümölcs- és zöldségtermelésben

2022.04.14

Forrás: Lidl Sajtóközlemény
A Lidl és a GLOBAL G.A.P. kiadta első iparági szintű biodiverzitás szabványát
Budapest, 2022. április 14. - A Lidl, a GLOBALG.A.P. tanúsító szervezet és partnereik befejezték a biológia sokféleség védelmére fókuszáló, a hagyományos európai gyümölcs- és


zöldségtermesztésre vonatkozó egész iparágra kiterjedő szabvány kialakítását.

A gyakorlati igények figyelembevétele érdekében ügynökségeket és mezőgazdasági termelőket vontak be a fejlesztésbe és a Németországban, Olaszországban, Lengyelországban és Spanyolországban zajló tesztelésbe. Az új kiegészítő modult kifejezetten a piaci szereplők – termelőktől a forgalmazókig – számára fejlesztették ki.

A GLOBALG.A.P. Add-On BioDiversity (Biodiverzitás Kiegészítő Modul) már elérhető minden piaci szereplő számára, mint a jól bevált GLOBALG.A.P. jó mezőgazdasági gyakorlatokra vonatkozó szabvány kiegészítő modulja. A Lidl az európai élelmiszer-kiskereskedők közül elsőként alkalmazza majd a szabványt, méghozzá kezdetben több mint 250, különböző európai országokból származó termelőre vonatkozóan. Következő lépésként a Lidl célja, hogy ezt az összes európai zöldség-gyümölcs beszállítójára kiterjessze.

"Az első biodiverzitás-szabvány bevezetése a hagyományos európai zöldség- és gyümölcstermesztésben megmutatja, hogy mennyire fontos a kezdeményezés és az együttműködés. A szabvány révén az egész ágazatban minimumkövetelményeket határozhatunk meg a biológiai sokféleségre vonatkozóan. Ez szimbolikusan jelképezi azt a törekvésünket, hogy a teljes iparágra kiterjedő változásokat hajtsunk végre korunk egyik legsürgetőbb kihívásának, a biológiai sokféleség megőrzésének előmozdítása érdekében" – fejtette ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország kommunikációs vezetője.

A biodiverzitás védelme az egyik legnagyobb kihívás az élelmiszerágazatban. A "biológiai sokféleség tiszteletben tartása" ezért a Lidl fenntarthatósági stratégiája hat fő fókuszterületének egyike. A Lidl ezzel hangsúlyozza, hogy a változatos és érintetlen természeti környezet milyen fontos saját üzleti tevékenysége és élelmiszer-kínálata számára egy jobb jövő érdekében. A GLOBALG.A.P kiegészítő moduljának közös fejlesztése összhangban van a Lidl jelenlegi biodiverzitási stratégiájával, amely egyértelmű megközelítést tartalmaz a biológiai sokféleség védelmének és fenntartható használatának előmozdítására. Ez kezdetben azon alapanyagok azonosítását jelenti, amelyek termesztése különösen nagy kockázatot jelent a biológiai sokféleségre nézve. Erre a célra többek között egy külön kockázati eszközt fejlesztettek ki.

További információ a kiegészítő modulról közvetlenül a GLOBALG.A.P. oldalán olvasható.

A Lidl fenntartható termékkínálat kialakítására irányuló törekvéseiről további információk találhatók a weboldalunkon:
https://vallalat.lidl.hu/fenntarthatosag/termekkinalat.
 
Lidl Magyarországról
Az 1930-as években, Németországban alapított Lidl hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő élelmiszerlánca. A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már 191 áruházzal van jelen hazánkban, és több mint 8500 munkavállalót foglalkoztat. A vállalat 2004-es magyarországi piacra lépése óta töretlenül fejlődik: nem csak a diszkont szegmensben ért el vezető szerepet, de forgalmát tekintve az élelmiszer kiskereskedelmi láncok között is a legdinamikusabb növekedést tudhatja magáénak.
A vállalat emellett különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra, a magyar gazdaság támogatásának és fejlesztésének jegyében, ennek köszönhetően termékeinek közel 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be. A Lidl Magyarország 2022-ben elnyerte a Top Employer Hungary minősítést.

www.lidl.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Agrár ; Élelmiszer ; - Lidl

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: