Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Ötletből érték

2021.03.30

Forrás: Pick Szeged Zrt. Hírek
Takács István vezérigazgató a SZTNH 125 éves ünnepi kerekasztal-beszélgetésén mesélt a PICK hagyatékról


A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) 2021. március 1-én tartotta 125 éves ünnepségét, mely keretében megrendezett kerekasztal-beszélgetésen a PICK Zrt. vezérigazgatója, Takács István is részt vett.

A PICK egy több mint 150 éves márka, átívelt különféle történelmi korokat, ma is a kultúránk, a családok mindennapjainak része, tehát a PICK Szeged Zrt-nek a márka védelme, és ezen felül a szellemi tulajdon kiemelten fontos.

Vezérigazgatónk beszélt a védjegyek - és ez által a márka védelmének fontosságáról. Kitért a PICK márka születésére, vagy az olyan történetekre, minthogy milyen érzelmi kötődés miatt vásárolhattak tömegesen ezer forint névértékű Pick részvényeket, a cég 1992. évi privatizációját követő lakossági részvénykibocsátás során. Kitért továbbá az olyan üzleti titkok védelmére, mint a téliszalámi fűszerezése, vagy a téliszalámi gyártás technológiája.

A 125 éves SZTNH-nál a PICK pontosan negyedszázaddal idősebb, és a PICK legelső szabadalma már az 1930-as években megtörtént: ekkor védette le ugyanis Pick Jenő a téliszalámi gyártás technológiáját és ez nagyban meghatározta a cég hátralevő életét. Gyakorlatilag innentől számolható az, hogy télen-nyáron hasonló minőségben tudjuk előállítani Magyarország kedvenc téliszalámiját: „Az egyik legerősebb lába a márkánknak a folyamatos magas minőség fenntartása.” - tette hozzá Takács István vezérigazgató.

A PICK-nek számos védjegyét jegyzi a SZTNH, ugyanis hazai oltalom alatt áll 113 db védjegyünk (Pick, Herz, Família, Ringa és a Délhús is) és 1 db formatervezési mintánk (csemegepultos véglezáró kupak). 13 db nemzetközi és közösségi védjegyünk van számontartva (közötte a Pick-logós celofán a térbeli nemzetiszínű spirállal), valamint 1 db földrajzi árujelzőnk („szegedi téliszalámi”) 2012-től EU-s oltalom alatt áll.

Pick Márk hagyatéka ugyanakkor a Hungarikum védjegy miatt is fontos számunkra, és bár nem az SZTNH tartja nyilván ezen védjegyeket, említésre érdemes, hogy a Pick Szeged Zrt. az egyetlen olyan magyar cég, amely egyszerre két hivatalos Hungarikum, a Pick és a Herz téliszalámi (Herz Classic téliszalámi) gondozásáért felelős (2014-ben lett mindkét termék Hungarikum).

A teljes ünnepség az alábbi videóban tekinthető  meg:  
https://www.youtube.com/watch?v=GagzQCHNi5k  
SZTNH 20210301 HU ; 1:54:58 

A kerekasztal beszélgetés 1:20:22​ -től kezdődik, a PICK kisfilm előtte, 1:8:14-től tekinthető meg. 

www.pick.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; YouTube ; Élelmiszer ; - Pick

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: