Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Wiener Linien bemutatja az X-car számára tervezett új innovatív digitális utastájékoztató rendszert

2022.01.13

Forrás: Siemens Mobility Hírek
¤ Innovatív digitális utastájékoztató és útmutató rendszer
¤ Az X-car dinamikus vizuális információi egyszerűen és kényelmesen használhatók


Az első új X-car 2022-ben történő bevezetésével az U1-U4 vonalakon egy újabb innovációs premierre kerül sor a bécsi metrórendszer sinein: a világ első ilyen jellegű digitális utastájékoztató és útmutató rendszerének bevezetésére.

Az információk dinamikus és vizuális megjelenítése a kocsikon belül még könnyebbé és kényelmesebbé teszi a városi közösségi közlekedés használatát. A metrókocsikban az ajtó felett elhelyezett kijelzők valós idejű információkat nyújtanak az utasoknak a további útvonalakról és a következő állomáson elérhető átszállási lehetőségekről. 

Az új X-carral a bécsiek egy olyan modern metrókocsit kapnak, amely a legfrissebb információkat nyújtja pontosan akkor, amikor szükségük van rá: útközben. Büszkék vagyunk rá, hogy a világon az első közösségi közlekedési szolgáltatóként kínáljuk ezt a lehetőséget,” - mondta Alexandra Reinagl, a Wiener Linien ügyvezető igazgatója.

Albrecht Neumann, a Siemens Mobility gördülőállomány üzleti területének világszintű vezetője szerint: „Az X-car egyben fontos szoftverprojekt is: a digitális megoldásaink teljesen automatizált működést és egy innovatív és világszerte egyedülálló utastájékoztató rendszert hoznak Bécsbe. Az utasok pontosan akkor kapnak tájékoztatást, amikor szükségük van rá, ami még vonzóbbá, hatékonyabbá és kényelmesebbé teszi a tömegközlekedést.”

Az új Passenger Info Plus rendszert a Siemens Mobility fejlesztette ki, és a Wiener Liniennel közösen alakította úgy, hogy megfeleljen a  bécsi közösségi közlekedés speciális követelményeinek. Az innovatív megoldást egy médiaesemény keretében mutatták be a nagyközönségnek 2022. január 10-én. 

A lényeges utasinformációk dinamikus és közvetlen megjelenítése

Az X-car belsejében az ajtók felett elhelyezett képernyők fontos, folyamatosan frissülő információkat jelenítenek meg az utasok számára. A következő állomáson kinyíló ajtók feletti képernyők megmutatják az állomás kijáratainak irányát, az  átszállási lehetőségeket más vonalakra, és a járatok indulási idejét.

A peronnal ellentétes oldali ajtók feletti képernyőkön a metróhálózat digitális térképe és a vonat aktuális helyzete látható. A dinamikus térkép a vonat helyzetét, menetirányát, a következő megállóhelyet és a fontosabb átszállási lehetőségeket mutatja. További információk, például más metróvonalak aktuális állapota, vagy az éppen nem működő liftekről szóló tájékoztatás is megjelenhet a kocsi mindkét oldalán. Az új utastájékoztató rendszer minden lényeges információt akkor közöl, amikor az utasoknak éppen szüksége van rá.

Az innovatív digitális utastájékoztató rendszer intenzív felkészítése az üzembe helyezésre folyamatban van. Az X-car jelenleg széles körű tesztelésen esik át a működési engedély megszerzéséhez. Ha az X-car engedélyezési folyamata lezárul, az utasok részére jövőre lesz elérhető ez a szolgáltatás. 

A Siemens Mobility leányvállalata, a Hacon révén 2017 óta a digitális utastájékoztatási és kommunikáció terület szakértőjének számít. Világszerte több mint 100 millió utas használja nap mint nap a Hacon alkalmazásait és online megoldásait háztól házig történő utazások tervezésére – beleértve a valós idejű információs rendszereket és a testreszabott push értesítéseket.

A sajtóközlemény itt érhető el: 
https://sie.ag/3Kg4E8D    

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: