Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Egy új éra szélén

2021.10.25

Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
A szén-dioxid kibocsátás csökkentéséért küzd a TotalEnergies és a Safran


A TotalEnergies és a Safran stratégiai partnerségi megállapodást írt alá annak érdekében, hogy közösen dolgozzák ki műszaki és kereskedelmi megoldásaikat a légiközlekedési szektor szén-dioxid csökkentésére és folyamatos mentesítésére.

A most megkötött partnerség a légiközlekedési ágazat CO2-kibocsátásának csökkentését kívánja felgyorsítani, melyben kulcsszerepet játszik a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) használata is. Az együttműködés a Safran és a TotalEnergies közös szakértelmére épít a fenntartható repülőgép-üzemanyagok fejlesztése és alkalmazása terén.

Rövid távon a partnerség célja, hogy a jelenlegi motorokat kompatibilissé tegyék az akár 100% SAF-tartalmú üzemanyaggal. Hosszabb távon pedig a motor és az üzemanyag energiahatékonyságának, valamint környezetvédelmi teljesítményének optimalizálása lesz terítéken. Ez az együttműködés más területekre is kiterjedhet: például az üzemanyag-rendszerek SAF-hoz való igazítására vagy az elektromos motorokhoz alkalmazható, új generációs akkumulátor-rendszerek kifejlesztésére.

A megállapodás három kulcsfontosságú területre összpontosít:
•  A technológiai elemek fejlesztése, amelyet a meghajtórendszerek terepen történő tesztelésével és a hajtóművek próba repülési tesztjeivel validálnak;
•  A TotalEnergies által Franciaországban előállított, fenntartható légi járművek üzemanyagainak szállítása a Safran franciaországi repülőgép- és helikopterhajtóművek tesztelésének szén-dioxid mentesítéséhez;
•  Kapcsolattartás és promóció a franciaországi, európai és világszintű köz- és magánszereplők tudatosságának növelését célzó kezdeményezések révén.

Patrick Pouyanné, a TotalEnergies elnök-vezérigazgatója az együttműködéssel kapcsolatban kiemelte: "Örömmel egyesítjük erőinket a Safran-nal azért, hogy közösen segítsünk a légiközlekedési ágazat szén-dioxid mentesítésének kihívásainak kezelésében. A TotalEnergies elkötelezett saját szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése mellett és innovatív, személyre szabott megoldásokkal támogatja ügyfeleit a csökkentésre irányuló erőfeszítéseikben. Meggyőződésünk, hogy a légiközlekedési ágazat valamennyi szereplője között együttműködésre van és lesz szükség a szén-dioxid-semlegesség elérését célzó energiaátállás megvalósításához."

Olivier Andriès, a Safran vezérigazgatója elmondta: "A TotalEnergies-el való együttműködés teljes mértékben összhangban van a Safran stratégiai prioritásával, valamint a légiközlekedés szén-dioxid csökkentésének törekvésével is. Célunk az, hogy olyan technológiai áttörést érjünk el az ultrahatékony hajtóművek fejlesztésében, melyek  így 20%-kal kevesebb üzemanyagot égetnek el és 100%-ban fenntarthatók.

A fenntartható repülőgép-üzemanyagok azonnal elérhető megoldást jelentenek a légi közlekedésből származó CO2-kibocsátás jelentős csökkentésére. Ezek ma már, akár 50%-os keverékben is használhatók a meglévő ellátási lánc infrastruktúrájának – a repülőgépek vagy azok hajtóműveinek – a módosítása nélkül. A Safran kulcsszerepet játszik azokban a projektekben, amelyek lehetővé teszik a 100%-os SAF használatát a meglévő repülőgépekben.

A francia jogszabályok előírják, hogy a repülőgépeknek 2022-re legalább 1%-ának SAF-t kell használniuk. Az Európai Bizottság – az európai zöld megállapodás részeként - 2025-re 2%-ra, 2030-ra pedig 5%-ra kívánja növelni a felhasználást.

www.total.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: