Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Schaeffler DuraSense update új funkciókkal

2021.10.05

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
Schaeffler az EMO 2021-en
• A vezetőkocsi meghibásodásának felismerése már az első üzemórától kezdve


• Schaeffler nyers adatokat bocsát rendelkezésre a gépállapot-ellenőrzéséhez 

• A Schaeffler DuraSense utólag is telepíthető 

A DuraSense-el a Schaeffler a világon elsőként fejlesztett ki profilsín-vezetésekhez felügyeleti megoldást. Az opcionálisan rendelhető felszerelés a gépgyártásban többek között alacsonyabb gyártási költségeket, az üzemeltetőknek pedig alacsonyabb üzemeltetési költségeket és nagyobb rendelkezésre állást biztosít. A DuraSense jól használható például a kézi utánkenés felügyeletéhez és értékeléséhez. Ennek köszönhetően elhagyható a drága központi kenőberendezés és helyette kézzel történő és felügyelt utókenés alkalmazható. Ha már telepítve van egy kenőberendezés, akkor a DuraSense korán felismer minden olyan meghibásodást, ami kenőanyaghiányt okoz, valamint ennek köszönhetően elkerülhető mind a hiányos, mind pedig a túlzott kenés. A rövidülő kenési ciklusok jelzik a kopási jelenségeket, ill. az élettartam végének közeledtét.

A Schaeffler DuraSense az igénynek megfelelő kenést garantál, és a gyakorlatban akár 30 százalékos kenőanyagmegtakarítás érhető el vele. Különösen jól működik például hűtő-kenőanyagot használó gépeknél, mivel a későbbi olajleválasztással kapcsolatos ráfordítás lényegesen alacsonyabb lesz.

A gyakorlatban az is beigazolódott, hogy a DuraSense az összeszerelési hibákat és az összeszerelés során megsérült futókocsikat még a berendezés üzembehelyezése előtt felismeri. A DuraSense-nek köszönhetően a gépgyártónál adott esetben nem merülnek fel a drága javítások, valamint elkerülhetők a késedelmek a végfelhasználónál történő üzembehelyezésnél. A DuraSense adataiból fel lehet ismerni továbbá a lineáris vezetőkön fellépő olyan meghibásodásokat, mint a pitting, vagy idegen testek átgördülése.

Mostantól rendelkezésre áll egy interfész a nyers adatokhoz
A DuraSense fentiekben leírt főbb funkcióinak kiegészítéseként a Schaeffler a jövőben vevői rendelkezésére bocsát egy interfészt a rezgésérzékelők nyers adataihoz. Ez a funkció a vevők igénye volt, akik lehetőséget láttak a DuraSense-ben arra, hogy gépállapot-ellenőrzést lehessen vele végezni. Paolo Matassoni, az Andritz Kaiser cég, az automata lyukasztó- és présgépek piacvezető gyártójának fejlesztési vezetője így értékeli a rendszert: „A gépállapotra vonatkozó adatok elemzéséhez ideális az érzékelők pozíciója, hiszen pontosan a statikus és a mozgó géprész közé kerülnek rögzítésre. Mi alkalmazzuk a DuraSense-t a legújabb Top Line 2000 típusú gépünkben. Lényegében arról van szó, hogy a felvett adatokat átalakítjuk egy érthető nyelvre.

Schaeffler DuraSense utószerelő készletként
Mivel az iparban sok gépet és berendezést helyenként évtizedeken keresztül használnak, ezért most a Schaeffler utószerelő készletet kínál a DuraSense-hez. A vezetőkocsik időszakosan esedékes cseréjekor a vevő érzékelővel felszerelt új vezetőkocsikat kap. Ha azonban a vezetőkocsikat az alacsony futásteljesítmény miatt meg kell még tartani, akkor az új utószerelő készlet segítségével lehet felszerelni az érzékelőket a vezetőkocsikra. Ez kiválóan alkalmas arra, hogy el lehessen végezni a rendszerrel az első teszteket és meg lehessen ismerni a DuraSense működését.

www.schaeffler.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; - Schaeffler ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: