Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Audi az IAA Mobility 2021 Nemzetközi Autókiállításon Münchenben

2021.09.09

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
- Az Audi új rendezvénykoncepciót mutat be az IAA Mobility nemzetközi járműkiállításon
- Az Audi Grandsphere Concept: autonóm vezetés és maximális kényelem
- A „House of Progress” márkapavilon mutatja be a márka jövőbeli irányvonalát


- Audi Brand Talks beszélgetések érdekes témákról, izgalmas vendégekkel

Ingolstadt, 2021. szeptember 9. – „Let's Talk about Progress” (Beszéljünk a haladásról): az idén először Münchenben megrendezett IAA Nemzetközi Autókiállításon az Audi az e-mobilitást állítja reflektorfénybe. A Wittelsbacherplatzon felállított „House of Progress” pavilonban a látogatók megismerkedhetnek a teljesen elektromos Audi Grandsphere koncepciójárművel, amely a luxusnak és a mobilitásnak egyaránt új értelmet ad. A pavilon előtt tesztvezetésre lehet vinni az Audi jelenlegi elektromosjármű-termékvonalának képviselőit, többek között a dinamikus Audi RS e-tron GT-t* és az új Audi Q4 e-tront*. A szomszédos „Charging Experience” pavilonban a négykarikás márka a jelenlegi és a jövőbeli töltési lehetőségekről nyújt információt. Az Audi emellett az interaktív „journey2progress” kincskeresésen keresztül interakcióra hívja az IAA-ra ellátogatókat, bemutatva nekik a márka négy alapvető értékét: a fenntarthatóságot, a digitalizációt, a teljesítményt és a dizájnt.

A négykarikás márka abból is előnyt kovácsol, hogy az IAA Mobility egy interaktív járműbemutatóvá vált, hiszen München belvárosát egyetlen hatalmas színpaddá változtatta, ahol a látogatók a jövő mobilitásába kóstolhatnak bele. „Az IAA Mobility 2021 nemzetközi járműkiállításon az Audi márka jövőbeli irányvonalát mutatjuk be, és az e-mobilitás irányába mutató átalakulásra összpontosítunk. Az Audi Grandsphere Concept felfedi, milyennek képzeljük a jövőben a prémium mobilitást: hálózatba kapcsoltnak, fenntarthatónak, elektromosnak és autonómnak. De a bemutatójárműben működő technológiák a következő években gyártott modellekben is visszaköszönnek majd” – fejtette ki Hildegard Wortmann, az AUDI AG Igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja.

„Let's Talk about Progress” (Beszéljünk a haladásról): Az Audi az IAA Mobility 2021 kiállításon

A járműkiállításon az Audi-élmény a karbonsemleges „House of Progress” vagyis a fejlődés házával kezdődik, ez a négy karikájáról ismert márka a témának szentelt pavilonja a müncheni Wittelsbacherplatzon. Itt ismerteti az Audi a márka négy értékét, a fenntarthatóságot, a digitalizációt, a dizájnt és a teljesítményt – kiállítva például az Audi Q4 e-tronba beépített újrahasznosított anyagokat, vagy azzal a hatalmas fényinstallációt, amely a vállalat digitális mátrixtechnológiáját, lézertechnológiáját és digitális OLED-technológiáját mutatja be. A „House of Progress” központi eleme az Audi Grandsphere Concept, amely a négykarikás márka jövőjébe enged bepillantást. A teljesen elektromos koncepciójármű számtalan olyan technológiával van felszerelve, amely néhány éven belül több Audi által gyártott modellben is megtalálható lesz. A 4. szintű autonóm vezetés például a szabadság teljesen új világát nyitja meg, amelyben a kormánykerék, a pedálok és a kijelzők kivonulnak a látótérből. Ez azt eredményezi, hogy a belső tér tágas társalgóvá alakul, ahol zavartalan a kilátás, és ahol minden eleméhez hozzá lehet férni annak a holisztikus digitális ökoszisztémának, amelybe az Audi Grandsphere integrálódik.

A koncepciójármű mellett az Audi aktuális modelljei is megjelennek. A látogatók például testközelből ismerkedhetnek meg az Audi RS e-tron GT-vel*, az Audi Q4 Sportback e-tronnal* és az Audi e-tron 55 quattróval*. Sőt, szeptember 10-től az Audi RS 3 Sportback* – amelynek szakvásári debütálása az IAA Mobility 2021-re esik – is ki lesz állítva.

Tesztvezetésre vihetők az Audi teljesen elektromos modelljei

Kint, a „House of Progress” előtt szintén egyértelműen az elektromobilitás áll a fókuszban. A látogatók tesztvezetésre vihetik a teljesen elektromos Audi RS e-tron GT-t*, az Audi Q4 e-tront* és az Audi Q4 Sportback e-tront*. Emellett a szomszédos „Charging Experience” pavilon 360 négyzetméteren ismerteti a jelenlegi és jövőbeli töltési technológiákat. A Power Cube például a prémium gyorstöltésre ad rálátást. A töltőállomás – amely kiemelkedően fenntartható megoldást jelent annak köszönhetően, hogy a használt e-tron akkumulátorokat használja pufferként – hat töltőporttal rendelkezik, amelyeken két 150 kW-os vagy négy 75 kW-os töltőcsatlakozó található. Az Audi e-tron töltési szolgáltatás már ma is mély benyomást tesz az ügyfelekre, mivel 250.000 töltőpontot biztosít 26 országban, amelyek egységes töltőkártya segítségével kilowattóránként 31 centes kedvezményes tarifával használhatóak. A négykarikás márka személyre szabott töltési rendszereket és falidobozokat is kínál az otthoni töltéshez.

Interaktív „journey2progress” kincskeresés vezeti be a látogatókat az Audi márka értékeinek világába

A „House of Progress” pavilon egyben a „journey2progress” kezdete is, az interaktív kincskeresés egy olyan modern interpretációjának, amely a résztvevőket négy tematikus állomáson vezeti végig – ezek jelképezik a márka négy alapértékét és az Audi logójának négy karikáját. A Park Cafénál (Sophienstr. 7, D-80333 München) a prémium gyártó a fenntarthatóság témáját járja körül, míg a müncheni központú Audi Business Innovation GmbH (Hochbruckenstr. 6, D-80331 München) telephelye a négykarikás márka által kínált digitális szolgáltatásokra irányítja a figyelmet. Az FC Bayern World (Weinstr. 7, D-80333 München) helyszínén a négy tematikus állomás harmadik elemeként az Audi márka teljesítménye áll a középpontban, a Haus der Kunst művészeti múzeumnál (Prinzregentenstr. 1, 80538 D-München) pedig a dizájné a főszerep. A naponta változó „journey2progress” során a résztvevők mindent megtudhatnak az Audi márkáról, ám azok, akik a négy állomáson a QR-kódokat is használják a rejtvény megfejtéséhez, még a négy exkluzív nagydíjunkat is megnyerhetik. Az Audi lehetőséget ad arra, hogy találkozzunk a korábbi alpesisí-versenyzővel, Felix Neureutherrel, az FC Bayern Münchennel tartsunk egy különleges repülőúton az UEFA Bajnokok Ligája idegenben játszott meccsére, influenszerkörútra menjünk Kai Pflaume televíziós műsorvezetővel, vagy az Audi dizájnfőnökével, Marc Lichtével bekukkantsunk a színfalak mögé.

Audi Brand Talks beszélgetések válogatott vendégekkel érdekfeszítő témákban

Az Audi Brand Talks beszélgetéseket többek között Hildegard Wortmann, az Igazgatótanács értékesítésért és marketingért felelős tagja, valamint Henrik Wenders, az Audi márkaigazgatója vezeti, beszélgetőtársaik pedig olyan izgalmas vendégek lesznek, mint Oliver Kahn, az FC Bayern München igazgatótanácsának tagja, illetve Nico Rosberg. Ezeken a kerekasztal-beszélgetéseken a látogatók többet tudhatnak meg az Audi márkastratégiájáról, amely az emberekre, értékeikre és igényeikre összpontosít.

Az olyan beszélgetések, mint a „The Interior of the Future” (A jövő belső tere) és az „Autonomous Driving” (Autonóm vezetés) kiemelik majd, hogy hogyan alakítják a járműgyártás jövőjét a fenntarthatóság, a digitalizáció, a dizájn és a teljesítmény kulcskérdései. Az Audi Grandsphere koncepciójárművet szintén részletesen be fogják mutatni.

Autonóm vezetés: bemutatóvezetések a Messe West parkolóházban

Aki ellátogat az IAA Mobility 2021 kiállításra, a Messe West parkolóházában saját szemével is meggyőződhet róla, milyen előnyöket rejt az autonóm vezetés. Itt naponta többször is bemutatják a Volkswagen Csoport járműipari szoftverekkel foglalkozó tagvállalatának, a CARIAD szakemberei, hogyan működik az automatikus parkoltatás (automated valet parking, AVP). Az AVP alacsony sebességű, járművezető nélküli vezetést, manőverezést és parkolást jelent egy speciálisan erre a célra kialakított parkolóházban. Ha egy jármű rendelkezik az autonóm vezetéshez szükséges szintű technológiával, és ha a parkolóházban kiépítették a megfelelő infrastruktúrát, a jármű képes járművezető nélkül leparkolni saját magát.

A müncheni repülőtéren rendezett plusz járműkiállítás teszi teljessé az AUDI AG jelenlétét az IAA kiállításon – ott az Audi RS e-tron GT*, az Audi e-tron S*, az Audi e-tron S Sportback*, az Audi Q4 e-tron* és az Audi Q4 Sportback e-tron* lesz megtekinthető.

A négykarikás márka itt is az elektromobilitásra helyezi a hangsúlyt, valamint annak kidomborítására, hogy ezen a téren milyen vezető szereppel bír.
 
A fent említett modellek üzemanyag-fogyasztása

Az üzemanyag-/áramfogyasztásra és a szén-dioxid-kibocsátásra megadott tartományt a használt abroncsok és könnyűfém keréktárcsák, valamint a jármű felszereltsége és kiegészítői határozzák meg.

Audi Q4 e-tron
100 kilométerre (62,1 mérföldre) jutó kombinált elektromosenergia-fogyasztás kilowattórában*: 21,3–17,0 (WLTP); 18,2–15,8 (NEDC); kombinált szén-dioxid-kibocsátás g/km-ben (g/mérföldben)*: 0 (0)

Audi Q4 e-tron Sportback
100 kilométerre (62,1 mérföldre) jutó kombinált elektromosenergia-fogyasztás kilowattórában*: 20,9–16,6 (WLTP); 17,9–15,6 (NEDC); kombinált szén-dioxid-kibocsátás g/km-ben (g/mérföldben)*: 0 (0)

Audi e-tron S
100 kilométerre (62,1 mérföldre) jutó kombinált elektromosenergia-fogyasztás kilowattórában*: 28,4–26,2 (WLTP); 26,3–25,1 (NEDC); kombinált szén-dioxid-kibocsátás g/km-ben (g/mérföldben)*: 0 (0)

Audi e-tron S Sportback
100 kilométerre (62,1 mérföldre) jutó kombinált elektromosenergia-fogyasztás kilowattórában*: 28,1–25,8 (WLTP); 26,0–24,6 (NEDC); kombinált szén-dioxid-kibocsátás g/km-ben (g/mérföldben)*: 0 (0)

Audi e-tron 55 quattro
100 kilométerre (62,1 mérföldre) jutó kombinált elektromosenergia-fogyasztás kilowattórában*: 26,1–22,2 (WLTP); 24,3–22,0 (NEDC); kombinált szén-dioxid-kibocsátás g/km-ben (g/mérföldben)*: 0 (0)

Audi RS e-tron GT
100 kilométerre (62,1 mérföldre) jutó kombinált elektromosenergia-fogyasztás kilowattórában*: 22,5–20,6 (WLTP); 20,2–19,3 (NEDC); kombinált szén-dioxid-kibocsátás g/km-ben (g/mérföldben)*: 0 (0)

Audi RS 3 Sportback
100 kilométerre jutó kombinált üzemanyag-fogyasztás literben*: 8,8–8,3 (26,7–28,3 mérföld amerikai gallononként); kilométerenkénti kombinált szén-dioxid-kibocsátás grammban*: 201–190 (323,5–305,8 g/mérföld)

Az Audi Csoport a hozzá tartozó Audi, Ducati és Lamborghini márkákkal a prémium szegmens egyik legsikeresebb személygépjármű- és motorkerékpár-gyártója. Jelenleg a világ több mint 100 piacán van jelen, és 12 ország 19 telephelyén végzi gyártó tevékenységét. Az AUDI AG 100%-os tulajdonában lévő tagvállalatok közé tartozik az Audi Sport GmbH (Neckarsulm, Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant'Agata Bolognese, Olaszország) és a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna, Olaszország).

Az Audi Csoport 2020-ban mintegy 1693 millió Audi márkájú személygépjárművet szállított le az ügyfeleknek, valamint 7430 Lamborghini márkájú sportkocsit és 48.042 Ducati márkájú motorkerékpárt. A 2020-as pénzügyi évben az AUDI AG 50,0 milliárd eurós összbevételt és 2,7 milliárd eurós működési eredményt ért el speciális tételek nélkül. Jelenleg 87.000 ember dolgozik a vállalatnál világszerte, közülük 60.000 fő Németországban. Az Audi az új modelleknek, az innovatív mobilitási kínálatnak és más vonzó szolgáltatásoknak köszönhetően fenntartható, egyéni prémium mobilitást kínáló vállalattá alakul át.

www.audi.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: