Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megújuló üzemanyaggal a versenypályákon

2021.08.31

Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
A TotalEnergies 100%-ban megújuló üzemanyagot vezet be a Le Mans-i 24 órás és a FIA World Endurance Championship (WEC) versenyeken


A TotalEnergies 100%-ban megújuló üzemanyagot fejleszt a motorsportversenyek számára, amelyet a következő szezontól az FIA World Endurance Championship (WEC) - köztük a 2022-es Le Mans-i 24 órás versenyen - valamint az European Le Mans Series (ELMS) versenysorozatok alkalmával vezet be.

A versenyzés, a versenyhelyzet az innováció egyik fő hajtóereje: a hosszú távú versenyek extrém korlátjai - a versenyek időtartama és a nagy futásteljesítmény - folyamatosan a nagyobb teljesítményű üzemanyagok fejlesztését sürgetik. Manapság a különböző üzemanyagoknak azonban az energia- és környezetvédelmi átállás által támasztott új kihívásoknak is meg kell felelniük.

A TotalEnergies által kínált 100%-ban megújuló üzemanyagot bioetanol* alapon állítják majd elő, amelyet a francia mezőgazdaságból származó bormaradványokból és a TotalEnergies Lyon (Franciaország) melletti Feyzin finomítójában elállított ETB-ből (szintén a körforgásos gazdaságból származó alapanyagokból származik). Ez az üzemanyag lehetővé teszi a versenyautók CO2-kibocsátásának azonnali, legalább 65%-os csökkentését.

Az "Excellium Racing 100" elnevezésű üzemanyag új fejezetet nyit a hosszútávú versenyzés és a motorsport energetikai átállásában az összes érintett szereplő számára. A TotalEnergies Additives and Fuels Solutions szakértelmének felhasználásával, rendelkezik majd a versenyüzemanyagoktól elvárt összes tulajdonsággal, és megfelel az autógyártók követelményeinek, valamint a fenntartható üzemanyagokra vonatkozó legújabb FIA-kritériumoknak. Többek között ez a csapat tervezte az "Excellium Endurance" nevű üzemanyagot, amelyet idén a Le Mans-i 24 órás versenyen 2021-ben használtak, és amely már 10%-ban tartalmazott fejlett bioetanolt. 

"Az a célunk, hogy az energiaipari átalakulások egyik főszereplőjévé váljunk, és a társadalommal együtt 2050-re elérjük a szén-dioxid-kibocsátás nullára csökkentését" - jelentette ki Patrick Pouyanné, a TotalEnergies elnök-vezérigazgatója. "A TotalEnergies támogatja ügyfelei és partnerei fejlődését, így a motorsportban is alkalmazza stratégiáját: fenntartható folyékony üzemanyagok, villamosenergia, akkumulátorok, hibridizáció. A fejlett bioüzemanyagok tagadhatatlanul szerepet játszanak abban, hogy a közlekedési ágazat azonnal csökkentse CO2-kibocsátását. Ez a 100%-ban megújuló üzemanyag, amely már 2022-ben elérhetővé válik az autóversenyzésben, tökéletes példa erre. Mivel széleskörű energetikai vállalattá fejlődtünk, a versenypálya minden eddiginél nagyobb szabadtéri laboratórium a TotalEnergies számára."

Jean Todt, az FIA elnöke elmondta: "Fontos mérföldkő, hogy az FIA Endurance Világbajnokság 100%-ban fenntartható üzemanyagra áll át. Az FIA fő célja, hogy fenntartható energiaforrásokat vezessen be a motorsport-szakágak teljes portfóliójában, és ezzel utat törjön a CO2-kibocsátás csökkentése terén, ami tökéletesen tükrözi a „versenyről-útra” stratégiánkat, valamint az FIA PurposeDriven mozgalmát is."

Pierre Fillon, az Automobile Club de l'Ouest elnöke szerint: "Az elmúlt néhány évben a társadalmi és környezetvédelmi kérdések iránti növekvő tudatosság arra késztette az autóversenyzés világát, hogy komolyabban foglalkozzon ezekkel a kérdésekkel. A Le Mans-i 24 órás verseny az 1923-as első verseny óta az innováció kísérleti játszótere, és ez az izgalmas új fejlesztés tökéletes összhangban van alapelveinkkel. Régi partnerünk, a TotalEnergies a fenntartható megoldások kifejlesztésébe fekteti a szakértelmét. Ez az új, teljesen megújuló üzemanyag a vállalati társadalmi felelősségvállalás iránti teljes elkötelezettségünk bizonyítéka. Ha a fenntartható fejlődésről van szó, továbbra is kivesszük a részünket a fenntartható mobilitásból."

2018 óta a TotalEnergies az Automobile Club de l'Ouest (A.C.O.), a Le Mans-i 24 órás verseny létrehozója és szervezője, valamint  hivatalos üzemanyag-szállítója. A TotalEnergies és az ACO közös értékeket képvisel: úttörő szellem és a teljesítmény iránti igény. A Le Mans-i 24 órás verseny a kezdetektől fogva az autóipar fejlesztésének laboratóriuma: biztonság, motorizáció és üzemanyagok evolúciója, aerodinamika, üzemanyag-fogyasztás csökkentése, hibridizáció.

A 100%-ban megújuló üzemanyag közelgő bevezetése teszi teljessé a TotalEnergies és az ACO közötti partnerséget az új energiák előmozdítása terén. Az ACO - H24 Racing csapat partnereként, a TotalEnergies tervezete és építetette meg az első mobil hidrogén töltőállomást, ezzel támogatva a Mission H24 versenyzését.

* Ez a bioetanol vagy másnéven korszerű etanol mezőgazdasági melléktermék. A borászatban keletkező maradékokból, például borseprőből és szőlőtörkölyből készül. Több lépést követően (ipari erjesztés, desztilláció, majd víztelenítés) ezt az alapanyagot ETBE-vel (etil-tercier-butil-éter) keverik, amely maga is etanolból előállított melléktermék, valamint a TotalEnergies által kifejlesztett Excellium technológiából származó számos teljesítmény-adalékanyaggal.  

www.total.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: