Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Keresés eredménye

Keresett kifejezés: tanulmány
Találatok száma: 1.006, ezen az oldalon: 30

Tovább erősíti képzési együttműködését a Bosch kéziszerszámgyára és a Miskolci Egyetem

2023.11.30.
Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
Kreditpontokat érő tantárgy lesz a Bosch gyakornoki programjában való részvétel
• Közösen képezi a jövő szakembereit a Bosch és a Miskolci Egyetem

Hiányszakma és biztos egzisztencia: Szombathelyen nyitotta meg kilencedik tanműhelyét az E.ON, ahol a jövő villanyszerelőit képzik

2023.11.30.
Forrás: Uniomedia, E.ON Sajtóközlemény
• Az E.ON Hungária Csoportnak és a térség meghatározó gazdasági szereplőinek egyaránt hatalmas az igénye a villamos szakmák képzett szakembereire

*Best Global Brands 2023*: A Mercedes-Benz a hetedik helyre emelkedik a világ legértékesebb márkái között

2023.11.22.
Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóközlemény
• Az amerikai Interbrand márkatanácsadó cég aktuális rangsorában a Mercedes-Benz immár sorozatban nyolcadik alkalommal kerül be a világ tíz legértékesebb márkája közé.

A bajnokok ligájában a Schneider Electric a fenntarthatóság előmozdításában elért eredményeiért

2023.11.09.
Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
A Bajnokok (Champions) közé sorolta a Canalys kutatócég az idén első alkalommal kiadott „Sustainable Ecosystems Leadership Matrix” elemzésében a Schneider Electricet a partneri ökoszisztémájában és a szervezet egészén belül a fenntarthatóság előmozdításában elért eredményeiért.

Megnyitotta kapuit a győri Tudományos és Innovációs Park – Partnerségi megállapodást írt alá az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem

2023.11.08.
Forrás: AUDI Hungaria, Hírek
Győr, 2023. november 8. – Újabb jövőbemutató együttműködés a négy karika jegyében: a tegnapi napon Dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, Prof. Dr. Friedler Ferenc, a Széchenyi István Egyetem rektora, tudományos elnökhelyettese,

Kétmillió új munkahelyet teremthet a tiszta energia alkalmazása az épületeinknél

2023.11.02.
Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
Kétmillió új munkahelyet hozhat létre Európában és az Egyesült Államokban, ha tiszta energiával kapcsolatos technológiákat alkalmazunk az új épületeinknél, illetve a meglévők felújításánál – derül ki a Schneider Electric Fenntarthatósági Kutatóintézete (SRI) és a Boston Egyetem közös tanulmányából.

Újabb mérföldkő a BMW Group Gyár Debrecen életében: megnyílt a Képzési Központ

2023.10.31.
Forrás: BMW Sajtóközlemény
A Képzési Központ megnyitása meghatározó mérföldkövet jelent azon az úton, amely a BMW Group-ot az új korszakába vezeti. A vállalatcsoport Debrecenben nyitja meg a személyes mobilitás új dimenzióját a NEUE KLASSE modellgeneráció bevezetésével.

Jön az európai húsadó? Négy pontban összefoglaljuk, miért ne dőljünk be ennek a leegyszerűsítő narratívának

2023.10.31.
Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), Sajtóközlemény
Újra erőre kapott a húsellenes narratíva Brüsszelben. Nemrég az Európai Bizottság egyik tudományos főtanácsadója beszélt arról, hogy támogatná az európai húsadó bevezetését.

5+1 egyszerű megtakarítási tipp – nem csak a Takarékosság Világnapjára

2023.10.30.
Forrás: MorphoCom - Allianz Sajtóközlemény
Az Allianz 2023-as globális vagyonosodási jelentéséből kiderült, hogy a magyar háztartások bruttó pénzügyi eszközállománya 38 százalékkal nőtt 2019. és 2022. között, ám inflációval kiigazítva a bővülés mindössze 11 százalék.

Jövő a jelenben: színváltoztató tanulmányautóját mutatta be Debrecenben a BMW Group

2023.10.27.
Forrás: BMW Sajtóközlemény
Debrecenben tekinthető meg először a BMW i Vision Dee, amely a vállalat második tanulmányautója a NEUE KLASSE felé vezető úton. A bajor prémiumgyártó 2025-ben vezeti be forradalmi járműkoncepcióját:

A tojástermelők védelme érdekében fel kell lépni a hibás uniós döntések ellen

2023.10.13.
Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), Sajtóközlemény
A hazai tojáságazat jelentősen fejlődött az elmúlt évtizedben, az elért eredményeket azonban veszélyeztetik az Európai Bizottság átgondolatlan lépései. Miközben az EU beengedi a piacára az uniós szabályoknak nem megfelelő ukrán tojást, tovább szigorítaná a saját termelőire vonatkozó előírásokat.

Ausztriában folytatott hidrogénstratégiai eszmecserét a BMW Group

2023.10.06.
Forrás: BMW Sajtóközlemény
+++ A müncheni központú vállalatcsoport első alkalommal rendezte meg Bécsben a BMW Group Hydrogen Days eseményt, amelyen négy hidrogén-meghajtású tesztautó is tiszteletét tette +++ A technológiai szakértők a hidrogénstratégia jövőjéről folytattak eszmecserét +++

Bizonytalanok az üzleti élet szereplői a klímacélok elérésében

2023.10.04.
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens nemzetközi felmérésben vizsgálta a nettó zéró CO2 kibocsátáshoz szükséges infrastrukturális átállás jelenlegi helyzetét és jövőbeni kilátásait.

Technológiai versenyfutás a teherautó- és autóbusz abroncsok terén

2023.10.04.
Forrás: Hankook Tire Sajtóinformáció
Napjainkban a közlekedési ágazatban tapasztalható technológiai fejlődés, valamint az egyre növekvő igény a hatékonyabb, fenntarthatóbb és környezettudatos mobilitási megoldások iránt jelentősen felgyorsítják a változások ütemét.

Az ABB 2024-re is várja az egyetemi hallgatók jelentkezését Női Mentorprogramjára

2023.10.04.
Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Pályázati Felhívás
• Az ABB immár kilencedik egymást követő évben hirdeti meg „Sustainable Talent Program for women in engineering” elnevezésű Női Mentorprogramját műszaki egyetemi és főiskolai női hallgatók számára.

A Toyota idén tizenhatodik alkalommal hirdette meg az Álomautó Rajzversenyt

2023.09.29.
Forrás: Toyota Central Europe Kft., Hírek
A Toyota idén tizenhatodik alkalommal hirdette meg az Álomautó Rajzversenyt. A magyar nyertes, Reisch Abigél ’Mini-Toyota’ című rajza a '7 éves vagy az alatti' kategóriában került be a világ legjobbjai közé.

Több fát a nagyvárosokba! A városi parkok javítják a levegő minőségét és élhetőbbé teszik a környezetet!

2023.09.27.
Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), Sajtóközlemény
Nem csak az erdőterületek növelése érdekében van szükség még több fára, a fák, cserjék telepítésére városi környezetben is nagy szükség lenne. A parkok, fasorok komoly hatással vannak a nagyvárosok klímájára:

Az Allianz 2023-as Globális Vagyonosodási Jelentése: Vége a mulatságnak

2023.09.26.
Forrás: MorphoCom - Allianz Sajtóközlemény
• Katasztrofális év: a háztartások pénzeszközállománya világszinten 2,7 százalékkal zsugorodott – ez a legsúlyosabb visszaesés a pénzügyi világválság óta

Szombathely: Schaeffler Corner

2023.09.25.
Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
Nyáron az oktatási intézményekben általában csend és nyugalom van, mi azonban nem tétlenkedtünk. Az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézetben folyt a munka, a szorgalmi időszak elejére elkészült, és múlt héten már át is adtuk a Schaeffler Cornert!

Atradius: nem lehet megakadályozni a klímapusztulást az energiaszektor teljes átalakítása nélkül

2023.09.19.
Forrás: Avantgarde Group, Atradius Sajtóközlemény
Budapest, 2023. szeptember 19. – A villamosenergia-ágazat a kulcsa annak, hogy elérje a karbonsemlegességet az világ 2050-re, egyebek mellett ez áll az Atradius hitelbiztosító tanulmányában.

10 éves duális egyetemi programunk

2023.09.18.
Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
"10 éves a duális programunk, mely 2013-ban az egyetem, a város és a gazdasági élet helyi szereplői által egy vacsoraasztal melletti felvetésből indult, és mára nem csupán a régió, hanem az egész ország egyik legkiemelkedőbb programjává érett"

Folytatja sikeres ösztöndíjprogramját a Siemens Mobility

2023.09.14.
Forrás: Siemens Mobility Hírek
A 2023-24-es tanévben is folytatódik a Siemens Mobility Kft. ösztöndíjprogramja, amely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Karlsruhei Egyetem Technológiai Intézetének (KIT) kettős diploma képzésén részt vevő hallgatókat támogatja.

*THE NEUE NEW*: a BMW egy többdimenziós, magával ragadó kommunikációs kampány mentén érkezik meg a mobilitás új korszakába

2023.09.14.
Forrás: BMW Sajtóközlemény
A BMW Vision Neue Klasse tanulmányautóval a bajor prémiumgyártó szokatlan irányban gondolja tovább „az új” fogalmát, a márka nemzetközi kommunikációs kampányának középpontjába az „örök élmény” ígéretét helyezve.

Így ösztönzi a befektetéseket az ESG-átvilágítás az ingatlangazdaságban

2023.09.13.
Forrás: FleishmanHillard Café Kft., PlanRadar Sajtóközlemény
A PlanRadar tanulmánya az ESG-keretrendszer szerepéről az ingatlanbefektetésekben

Áttörés a szembetegségek kezelésében, gyepek megmentése a klímaváltozás elleni harcban és új technológiák a gyógyszergyártásban– ezekkel a témákkal nyertek a L*Oréal-UNESCO *A Nőkért és a Tudományért díj* kutatónői

2023.09.05.
Forrás: Avantgarde Group, L'Oréal Sajtóközlemény
Az örökletes szembetegségek kezelésére pár éve még nem volt válasza az orvostudománynak, ma már azonban a génterápia adta lehetőségeket hazánkban is alkalmazza Dr. Zobor Annamária Ditta.

Press Kit: IAA Mobility 2023

2023.09.04.
Forrás: Opel, Sajtóinformáció
Az Opel három vilForrás: Opel, Sajtóinformáció
ágpremierje a Müncheni Autószalonon
• Bemutató: az Opel Experimental a márka jövőképét vetíti előre

A BMW újra feltalálja önmagát: a BMW Vision Neue Klasse tanulmányautó

2023.09.02.
Forrás: BMW Sajtóanyag
+++ A bajor prémiummárka jövője három alappillére épül: elektrifikáció, digitalizáció és körforgásos gazdaság +++ Az új modellgeneráció letisztult formanyelve a BMW kulcsfontosságú stílusjegyeit gyűjti csokorba +++

Az Opel három világpremierje a Müncheni Autószalonon

2023.08.31.
Forrás: Opel, Sajtóközlemény
• Bemutatkozásra kész: Az Opel Experimental-t szeptember 4-én 11 órakor az Opel sajtókonferenciáján leplezik le a kiállítás B2-es csarnokában ( B 20-as stand)

A BMW Group a 2023-as Müncheni Nemzetközi Autószalonon

2023.08.24.
Forrás: BMW Sajtóközlemény
+++ A világ legnívósabb mobilitási kiállításán a BMW Group a vállalatcsoport és az alá tartozó márkák technológiai átállás terén elért fejlődését mutatja be +++ Középpontban az elektrifikáció, a digitalizáció és a körforgásos gazdaság +++

Fenntarthatóság és közösség: a BMW Group Gyár Debrecen virágkocsija is bemutatkozik a Debreceni Virágkarneválon

2023.08.18.
Forrás: BMW Sajtóközlemény
Debrecen városának elkötelezett, megbízható és a tradíciókat tisztelő partnereként a BMW Group Gyár Debrecen saját virágkocsival és karrierszigettel készül az idei Virágkarneválra.

       ...      
Eladó ipari cégek ajánlatainkból: