Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

A Bosch három új beruházást indít Makláron

2021.07.16

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
Bővül az elektromos kormányművek gyártása és egy globális szolgáltatóközpont is épül
¤ A Bosch három új beruházást indít Makláron, összesen több mint 52 milliárd forint értékben


¤ A beruházások célja a technológiai átállás, a gyártási kapacitás bővítése, valamint a munkahelyek megőrzése és újak létesítése

¤  A jövőben a maklári szolgáltatóközpontból támogatják a Bosch csoport kormányrendszerek üzletágát világszerte

Budapest / Maklár – A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója tovább erősíti maklári telephelye jelentőségét. A vállalat 2023 végéig három, összesen több mint 52 milliárd forint értékű beruházást valósít meg Makláron, amelyekkel növeli a versenyképességet, bővíti a gyártási kapacitást, új technológiákat vezet be, és egy szolgáltató központot hoz létre. A beruházások hozzájárulnak a munkahelyek megőrzéséhez és újak létesítéséhez a ma már több mint ezer munkatársat foglalkoztató telephelyen. A beruházásokat bejelentő eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Dr. Szászi István, a magyarországi Bosch csoport vezetője, valamint Michael Zink, a Robert Bosch Automotive Steering Kft. műszaki ügyvezető igazgatója. „A három új beruházás olyan technológiai innovációk megvalósítását teszi lehetővé, amelyek hosszútávon is hozzájárulnak tevékenységünk versenyképességének és stabilitásának megőrzéséhez.” – mondta Michael Zink. A Robert Bosch Automotive Steering Kft. összesen 70 ezer négyzetméter termelési és logisztikai területet, valamint egy integrált, modern szolgáltatóközpontot és irodai területet is kialakít Makláron. Az új koncepcióval a vállalat biztosítja, hogy hosszútávon is a régió egyik kiemelkedő és vonzó foglalkoztatója maradjon. A három beruházáshoz a magyar állam egyedi kormánydöntés (EKD) alapján összesen 12,25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

A jövő járműveinek kormányrendszerei Makláron készülnek
Az autóipar átalakulásával egyre nagyobb igény van az elektromos kormánymű-rendszerekre, amelyek a jövő járműinek elengedhetetlen tartozékai. Az elektromos kormánymű technológiája amellett, hogy környezetbarát, jól együttműködik a különböző asszisztensrendszerekkel és az automatizált vezetés egyik kulcseleme. „Az új beruházásokkal a maklári telephelyünket továbbfejlesztjük, hogy a jövő autóiparának kiszolgálását már innen végezhessük” – mondta Michael Zink, a Robert Bosch Automotive Steering Kft. műszaki ügyvezető igazgatója. A gyárat 2023 év végéig a legmodernebb technológiákkal szerelik fel, gyártó, logisztikai, valamint kiszolgáló épületeket létesítenek és bővítenek, új gépeket telepítenek.

Bővül a gyártókapacitás
A kapacitásbővítő beruházással növelik a maklári telephely versenyképességét, ellensúlyozva a koronavírus-járvány okozta hatásokat. A beruházásnak köszönhetően high-tech gyártó-, szerelő- és mérőeszközöket szereznek be. A Bosch stratégiájának alapvető része a munkavállalók folyamatos oktatása és fejlesztése, ez egyúttal a régió szempontjából is fontos törekvés. A további növekedéssel a vállalat célja az is, hogy bővítse a magyar beszállítói bázist, hosszútávon további munkahelyek létrejöttét támogatva Magyarországon.

Globális szolgáltatóközpont Makláron
A Bosch csoport kormányrendszerek üzletága a gyártás mellett megkezdte egy új szolgáltatóközpont (Shared Service Center – SSC) létrehozását Makláron, mellyel 2023-ig 80 új munkahelyet hoznak létre. A szolgáltatóközpont a kormányművek üzleti terület globális hálózatát támogatja a tervek szerint az értékesítéstámogatás, a minőségbiztosítás, a műszaki fejlesztés, a stratégiai tervezés, az adatvédelem és a termékmenedzsment területén. „A központ szolgáltatásainak összetettsége és azok jelentős üzleti hatása miatt megfelelően képzett, jó nyelvtudással rendelkező munkavállalókra van szükségünk. Terveink szerint jó angol és/vagy német nyelvismerettel rendelkező, tapasztalt szakemberekkel erősítjük a meglévő csapatot” – magyarázta Michael Zink.

A Robert Bosch Automotive Steering Kft.-ről
A Robert Bosch Automotive Steering Kft. személygépjárművekbe kormányműveket, tehergépjárművek számára kormányoszlopokat, kormánytengelyeket és felújított alkatrészeket szállít a világ több mint 100 járműgyártójának. A 2003-ban alapított vállalat Egerben hagyományos, hidraulikus, míg Makláron elektromos kormányműveket és tehergépjárművekbe való kormányrendszereket gyárt 2014 óta. A maklári gyárban 2015-ben kezdődött az elektromos kormányművek fő alkatrészeinek gyártása. Mostanra a két telephelyről évente több mint hárommillió kormányrendszer és azok alkatrészei kerülnek ki, többségük a legkorszerűbb, környezetbarát elektromos kormányrendszer (EPS).

Címkék: Maklár, EPS, beruházás, elektromos, kormány, technológia, gyártás, szolgáltató,központ

Háttér információ 

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A 2020-as pénzügyi évben 1.497 milliárd forint teljes nettó árbevételt ért el, ebből a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele 238 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 15.500 munkatársat foglalkoztat (2020. december 31-én). Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 395.000 munkatársat foglalkoztat (2020. december 31-én) és 71,5 milliárd euró árbevételt ért el 2020-ban. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A Bosch csoport világszerte több mint 400 telephelye 2020 első negyedéve óta karbonsemleges. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 129 telephelyen 73 000 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 34.000 szoftvermérnököt.

További információért látogasson el honlapunkra:
www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, http://www.twitter.com/BoschPress.


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; - Bosch

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: