Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Cégfejlesztés
Előrehozott válságkezelés, Válságmegoldás: hirtelen, rendkívül helyzet megoldása a cég megmentése érdekében.
Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Igényei szerinti ipartelepet, magas csarnokot bérelhet, vásárolhat. Akár pályázat és cég vásárlása is megoldható lehet.
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI ajánlatok:  KERESÜNK eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Robot, automatika   Kiállítás   Cégfelvásárlás hírek  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

A cégeladás
Cégből kiszállás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.08.03.
Kereső

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


Az ABB megoldása segíti a vertikális termesztésre szakosodott Ljusgårda kertészeti üzem növekedését
2021.07.12
Forrás: ABB, Hírek
A svéd ipar az acélgyártástól az ipari robotokon át az autógyártásig mindig is élen járt az innováció terén. E hagyományokhoz híven, az innovációról híres ABB most a Ljusgårda kertészeti üzemnek segít megvalósítani azt a célt, hogy

az egész évben, 7.000 nm alapterületen levélzöldségeket tudjon termeszteni.

A svédországi kisvárosban, Tibroban, a helyi Ljusgårda vállalat épp most kezdett bele a saláta teljesen automatizált, nagyüzemi, beltéri termesztésébe.

A célunk az, hogy helyben termesztett, svéd zöldségeket szállítsunk a svéd piacra, azért, hogy a fogyasztóink lelkiismeret-furdalás és környezetvédelmi aggályok nélkül friss salátát tudjanak fogyasztani egész évben” – mondja Andreas Wilhelmsson, az üzem vezérigazgatója.

Az üzem eddigi fejlődési pályája igen látványos volt. 2017 elején két fiatal vállalkozó elhatározta, hogy egy garázsban, függőleges termesztési technológiával, LED megvilágítás mellett, salátát fog termelni. 2018 februárjában sikeres pályázatot nyújtottak be egy régi bútorgyárra, amelynek a területén – az alapterület egy részén – megkezdték a saláta kísérleti termesztését. 2020-ban elkezdték a gyár teljes felújítását, majd 2021 elejére használatba vették a gyár egész, 7.000 négyzetméteres területét. Időközben az alkalmazottak létszámát 10-ről 60 főre növelték.

Mindenki azt mondta, hogy kilenc hónap alatt képtelenség átalakítani egy gyárat; ennek ellenére mi belevágtunk és sikerült” – mondja Andreas Wilhelmsson.

Az épületen belül a gyár szürke padlója csillog, a falak pedig fehérre vannak festve. A saláták a mennyezethez erősített állványzatról lelógó csövekben fejlődnek. A növényeket rózsaszín fényt adó LED-lámpák világítják meg. Ezek fényerőssége úgy van meghatározva, hogy garantálható legyen a salátalevelek roppanóssága és kiváló íze. Szabályos időközönként, a mennyezetre erősített sínen függő saláták újabb adagja tart a termőhelye felé.

Nyárra az üzem és a termesztési folyamatok a vetéstől a termékek csomagolásáig teljes mértékben automatizálttá válnak. A gazdaság várhatóan havonta 60 tonna salátát termel majd a fogyasztók számára. „Ljusgårda üzeme azért virágzik, mert a svéd fogyasztók svéd élelmiszereket akarnak enni” – nyilatkozta Andreas Wilhelmsson. „A beltéri termesztés segítségével egész évben friss, svéd salátával tudjuk ellátni a piacot, amelyen nagyon erős kereslet mutatkozik a termékeink iránt, így minden terményünket értékesíteni tudjuk.

A vertikális termesztés fenntartható, és számos szempontból költséghatékony. A termények előállítása helyben történik, a szállítási távolságok rövidek, az élelmiszerveszteség mértéke minimális, a vizet újra hasznosítják, és nincs szükség növényvédő szerekre. Azonban ez a termesztés-technológia nagyon áramigényes. A fenntarthatóság megőrzése, illetve a gazdaság gyors bővítése érdekében Ljusgårda a villamos infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó terveivel az ABB-hez fordult.

A saláta beltéri termesztéséhez nagyon sok villamos energiára van szükség, mivel a növények a nap közel 24 órájában erős megvilágítást igényelnek” – mondja Niklas Lindblom, az ABB Sweden élelmiszer- és üdítőital-ágazat vezetője. „A növények sikeres termesztéséhez állandóan kiegyensúlyozott beltéri hőmérsékletre és állandó páratartalomra van szükség, és ezen követelmények teljesítése szintén rendkívül energiaigényes.”

Az üzem meglévő villamosenergia-rendszere nem felelt meg az új gazdálkodási céloknak, ezért elengedhetetlenné vált a rendszer lecserélése. Mivel Ljusgårda már korábban is igénybe vette az ABB szolgáltatásait, így most azt kérte a vállalattól, hogy vizsgálják meg, tudnak-e megfelelő megoldást tervezni az üzem számára.

A követelmények figyelembevételével olyan megoldást terveztünk, amely megfelel az üzem helyszükségletének és a Ljusgårda által meghatározott energiaigényeknek is” – mondja Jan Finsbäck, az ABB mérnök értékesítője. 

A Ljusgårda üzem korszerűsítéséhez magas szintű megbízhatóságot és személyes védelmet garantáló termékekre volt szükség, azonban az üzemben a rendelkezésre álló hely erősen korlátozott volt. Ezen igények figyelembevételével az ABB egy kompakt megoldást tervezett, amely SafeRing Air / SafePlus Air középfeszültségű kapcsolóberendezéseket, betápoldali védelmet biztosító Relion® 611 sorozatú védőreléket, valamint Emax 2 megszakítókkal szerelt MNS 3.0 kisfeszültségű elosztóberendezéseket és új transzformátorokat foglalt magába. A megoldás megfelel Ljusgårda fenntarthatósági céljainak is, mivel hozzájárul a káros kibocsátások csökkentéséhez. A középfeszültségű kapcsolóberendezés teljes mértékben újrahasznosítható, és üvegházhatású kén-hexafluorid (SF6) gázt sem tartalmaz.

A megoldás tökéletesen megfelel az olyan vertikális termesztést folytató üzemek számára, mint a Ljusgårda. A projekt sikerének másik kritériuma a gyors kivitelezés volt. A Ljusgårda 2020 tavaszán vette fel a kapcsolatot az ABB-vel, augusztusban az ABB megkapta a megrendelést, és 2020 decemberében már meg is kezdődött a kivitelezés.

Az alaptevékenységünk sikerességére összpontosítva arra törekszünk, hogy mindig megbízható beszállítókkal dolgozzunk. Az ABB teljeskörűen megoldotta a villamos rendszer kiépítését, így nekünk ezzel a problémával egyáltalán nem kellett foglalkoznunk” – mondja Mats Hellman, a Ljusgårda felújításért felelős projektmenedzsere.

Az ABB a megoldások széles körét kínálja a vertikális növénytermesztők számára. Ezekkel a megoldásokkal a kertészek nagyobb, gyorsabban növekvő, jobb minőségű növényeket termeszthetnek a lehető legalacsonyabb költséggel.

Az ABB előnye a megbízóink számára, hogy gondoskodunk róla és optimalizáljuk a teljes növénytermesztési lánc villamosenergia-ellátását, digitalizálását és automatizálását.” – mondja Niklas Lindblom. „Az üvegházi energiaelosztási komponenseink és a digitális megoldásaink kombinálásával az ügyfeleink olyan eszközöket nyernek, amelyekkel elemezhetik és optimalizálhatják az energiahatékonyságukat. Az ABB valós idejű szerviz és karbantartási szolgáltatásokat is kínál ügyfelei számára.” 

Az ABB (ABBN: egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105.000 munkatársa garantálja. www.abb.com  

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag   

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag  

www.abb.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika ; ABB ; IT, informatika ; Fém, gépipar ; Agrár ; Élelmiszer ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

Videóinkról ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra


KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?


SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Odaltérkép   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Robot, automatika   Kiállítás   Cégfelvásárlás hírek   Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák:
ÜZLETI AJÁNLATOK91
Hirdetések14
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek25
Eladó működő cégeket keresünk23
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok21
Riport27
Videos13
Ipari Blog91
Cégfelvásárlás78
NEWS 8485
Ipari cégek3206
Ipari hírek8472
Business5528
Múzeum, ipartörténet271
Autó, jármű, közlekedés6794
Önvezető 234
Munkagép, haszongép1211
Robot, automatika1159
Mesterséges intelligencia153
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)61
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő262
Lézer80
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika1135
Internet742
YouTube116
D nyomtatás74
Fém, gépipar1785
Hegesztés128
CNC98
Műanyag61
Agrár210
Élelmiszer242
Logisztika335
Ingatlan, építőipar407
Energia, közmű, akkumulátor1751
Solar98
Kiállítás1011
A legutóbbi *Robot, automatika* hírek:
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Fenntarthatósági terve 30%-os energiamegtakarítást hoz az ABB gyárnak
KUKA KR Delta Hygienic robot a tisztasági igényekre
Mindenre kiterjedő intelligencia az automatizált vezetés szolgálatában
Az élelmiszeriparban is megbízható partner
Az ABB felvásárolja az ASTI Mobile Robotics Group-ot
Business Superbrands díjat kapott a Siemens
ABB: 2021 második negyedévének eredményei
Audi Hungaria a fenntartható jövőért
Új beruházások a Műszaki Fejlesztés területén
A Bosch három új beruházást indít Makláron
Építés fenntartható módon: a KR QUANTEC 3D-homlokzatokat nyomtat a belga építőipari konszern részére
A debreceni villamosvonalon tesztelik a Bosch innovatív ütközéselkerülő rendszerét - IpariCégek.hu
A Huawei intelligens I-V görbe-diagnosztikájával percek alatt észlelhetők a napelemek meghibásodásai
Ajánló:
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
- Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig) - Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés,
és Videók készítése (csak közzététellel)
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre