Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Cégfejlesztés
Előrehozott válságkezelés, Válságmegoldás: hirtelen, rendkívül helyzet megoldása a cég megmentése érdekében.
Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Igényei szerinti ipartelepet, magas csarnokot bérelhet, vásárolhat. Akár pályázat és cég vásárlása is megoldható lehet.
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI ajánlatok:  KERESÜNK eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Robot, automatika   Kiállítás   Cégfelvásárlás hírek  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

A cégeladás
Cégből kiszállás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.08.03.
Kereső

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps


Fókuszált technológiai vállalatként a Siemens felgyorsítja a növekedést
2021.07.01
Forrás: Siemens Mobility Hírek
Cél az árbevétel évi 5–7%-os növekedése (korábban: 4–5%)
„A nagy értékű növekedés meggyorsítása” elnevezésű virtuális Tőkepiaci Napja keretében a Siemens AG ismertette új növekedési stratégiáját.

Az átfogó fenntarthatósági programot is tartalmazó stratégiát a pénzügyi keret új, ambiciózus célkitűzései is tükrözik. 

Ügyfeleink számára előnyt jelent, hogy ötvözni tudjuk a valós és digitális világokat. Eme egyedülálló képességének köszönhetően a Siemens olyan támogatást tud nyújtani ügyfeleinek, amilyet egyetlen más vállalat sem” –  nyilatkozta Roland Busch, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója. „Vállalatunk növekedésének motorjai a digitalizáció, az automatizálás és a fenntarthatóság. Alap és digitális üzletágaink e téren egy öngerjesztő folyamatban egymást erősítik, biztosítva fejlődési stratégiánk alapját a további nyereséges növekedéshez. Fókuszált technológiai vállalatként valamennyi piacon meg akarjuk erősíteni pozíciónkat, és a jövedelmező szomszédos piacokra is be kívánunk lépni. Emellett most minden eddiginél egyértelműbbé tesszük a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket. A komoly globális kihívások jelenlegi korszakában ezáltal egyértelműen hozzáadott értéket teremtünk ügyfeleink, részvényeseink és a társadalom számára.” 

Sikeresen fókuszált technológiai vállalattá váltunk, így most új, ambiciózus pénzügyi célokat tűzünk ki: még gyorsabbá akarjuk tenni jövedelmező növekedésünket, miközben likviditásunkra is még több figyelmet fordítunk. Emellett még nagyobb átláthatóságot és egyértelműséget biztosítunk ipari divízióinkon túlmenően is” – tette hozzá Ralf P. Thomas, a Siemens AG pénzügyi igazgatója. „Erős, befektetési fokozatú minősítésünk a siker fontos tényezője a gyorsabb, nagy értékű növekedés útján, és eltökélt szándékunk, hogy megőrizzük e minősítést. A Siemens emellett továbbra is vonzó hozamot kínál részvényeseinek, melynek alapja részvény-visszavásárlási programunk és progresszív osztalékpolitikánk folytatása.

A fenntarthatóság DNS-ünkbe van kódolva. Számunkra nem csupán egy lehetőséget jelent, hanem üzleti kötelességet” – fejtette ki Judith Wiese, HR és Fenntarthatósági igazgató, és a Siemens AG igazgatótanácsának tagja. „Sikereinkre alapozva most még ambiciózusabb célokat tűzünk ki magunk elé. Meggyorsítjuk erőfeszítéseinket, és magasabbra tesszük a lécet, hogy lényegesen több értéket hozzunk létre minden érintett számára. A fenntartható üzleti növekedés elválaszthatatlan az értéktől, melyet a társadalom és bolygónk számára teremtünk.

Az erőforrás-hatékonyság és a szén-dioxid-mentesítés páratlan kínálatával a Siemens egyedülálló támogatást tud nyújtani ügyfeleinek fenntarthatósági céljaik eléréséhez.

Célkeresztben a digitalizálás, mint az egyik legfőbb kihívás

A Siemens Energy kiválását (2020) követően napjaink Siemense az iparra, infrastruktúrára, közlekedésre és egészségügyre összpontosító technológiai vállalattá vált. A Siemens ezáltal a világgazdaság gerincét alkotó ágazatokban aktív, melyek óriási lehetőségeket kínálnak napjaink legnagyobb kihívásaira: a digitalizálásra és a fokozott fenntarthatóságra. A Siemens technológiáival a vállalatok és gazdaságok fokozni tudják termelékenységüket, hatékonyságukat, rugalmasságukat és fenntarthatóságukat. 

A digitális ipar, az intelligens infrastruktúrák, a mobilitás és a Siemens Healthineers elérhető piacai egymaguk 440 milliárd EUR értéket képviselnek (a 2020-as évet véve alapul). E piacok 2025-ig várhatóan évi 4–5%-kal fognak növekedni. A mélyreható szakterületi know-how és a digitális képességek szoros összefonódása révén a Siemens ideális előfeltételekkel rendelkezik a további terjeszkedéshez e piacokon, ahol a jövőben is a jövedelmező növekedésre fog törekedni.

Ezzel egyidejűleg a Siemens a rendkívül vonzó, további 120 milliárd EUR értéket képviselő szomszédos piacokon is meg kíván jelenni. Ahhoz, hogy e piacokra bejusson, a vállalat a szerves és szervetlen növekedés ötvözésére összpontosít. A Supplyframe felvásárlása – mely az elektronikus alkatrészek egyik vezető globális piactere – és a Varian átalakítással járó felvásárlása is jól példázzák ezt.

Innovatív technológiák alkalmazása a vállalat minden területén

A Siemens egyedülálló képessége a valós és digitális világok ötvözésére három pilléren nyugszik: a Siemens egyfelől digitális alkalmazásokat fejleszt iparágak számára, másfelől szakértelmét egyesítve támogatja a vállalat minden területén alkalmazott alaptechnológiákat. Az ügyfeleket, partnereket és startupokat is magába foglaló erős ökoszisztémájának köszönhetően pedig a Siemens a versenytársainál gyorsabban tudja forgalomba hozni az ügyfélközpontú újításokat.

Ennek elérése érdekében a vállalat rohamosan fejleszti technológiai portfólióját: a szoftver- és automatizálási megoldásokat, a piacvezető IoT-platformot, valamint alaptechnológiáit olyan területeken, mint a mesterséges intelligencia (MI), a digitális ikrek, az 5G, az ipari Edge és a kiberbiztonság. A jövőben a Siemens alaptevékenysége és digitális üzletága egyre inkább erősítik majd egymást, így a vállalat a piaci átlagot meghaladó nyereséges növekedésre számít. A 2020-ban digitális üzletágából elért 5,3 milliárd eurós árbevétel kapcsán a 2025-ig tartó üzleti ciklus során a Siemens mintegy 10%-os éves növekedést tervez.

Áttérés a szoftver mint szolgáltatás üzleti modellre (SaaS)

A 2022-es pénzügyi évtől a Digital Industries (DI) terület megkezdi üzleti modellje gyökeres átalakítását azzal, hogy szoftver üzletága jelentős része áttér a szoftver mint szolgáltatás (SaaS) modellre, és – a jelenlegi teljesítménymutatókon túl – évi rendszeres bevételéről (ARR) is be fog számolni. A DI Software új SaaS kínálatot tervez bevezetni, mely fokozott hozzáférhetőséget, zökkenőmentes együttműködést és korlátlan skálázhatóságot fog biztosítani, hogy ügyfeleik meggyorsíthassák digitális átalakulásukat. A Siemens számára az SaaS modellre való áttérés rugalmasabb és kiszámíthatóbb bevételt fog eredményezni a DI üzletágban, és fokozni fogja a növekedést új vertikális piacok, felhasználók és ügyfelek elérésével, különösen kis- és középvállalkozásoknál, akik ezáltal csökkenthetik az összetett informatikai infrastruktúrába eszközölt befektetéseiket.

DEGREE – Egyértelmű elkötelezettség a fenntarthatóság iránt, ambiciózus célokkal

A Siemens a szén-dioxid-mentesítés, etika, irányítás, erőforrás-hatékonyság, egyenlőség és foglalkoztathatóság angol rövidítése alapján DEGREE-nek elnevezett, világszerte a vállalat üzletágainak minden tevékenységére kiterjedő új keretrendszerrel erősíti meg a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét. 

A Siemens rendszerezett, mérhető és konkrét, hosszú távú környezeti, társadalmi felelősségvállalási és irányítási célokkal támasztja alá fenntarthatósági céljait. A vállalat ezenfelül befektetései kapcsán hivatalosan is stratégiai fontosságú szemponttá teszi a fenntarthatóságot.

Technológiai portfóliója révén a Siemens támogatni tudja az állami és magánszektort az ipari műveletek, épületi és hálózati infrastruktúrák, közlekedés és egészségügy digitalizálásában, és meggyőző gazdasági érvekkel alátámasztott, innovatív megoldásokat kínál a szén-dioxid-mentes gazdaság kialakításának támogatására. E technológiákkal ügyfeleik kevesebb erőforrást felhasználva érhetik el céljaikat. 

2015-ben a Siemens lett világszerte az egyik első ipari vállalat, mely vállalta, hogy 2030-ra szén-dioxid-semlegessé teszi üzleti tevékenységeit. A vállalat azóta kevesebb mint felére csökkentette CO2-kibocsátását. A Siemens emellett teljes értékláncában fokozza a tényleges szén-dioxid-mentesítésre irányuló tevékenységeit, és az adatvezérelt takarékosság elvét követi. E megközelítés biztosítja, hogy a vállalat klímavédelmi törekvései megfeleljenek a párizsi megállapodás legambiciózusabb szintjeinek. Ellátási lánca kapcsán a Siemens elkötelezte magát, hogy 2030-ra 20%-kal csökkenti a kibocsátásokat, 2050-re pedig teljesen szén-dioxid-mentessé akarja tenni azt. Az évtized végére ezenfelül a Siemens még nagyobb előrelépést akar tenni a körkörösség elérése felé, továbbá, példaképpen, jelentősen növelni kívánja az újrahasznosított fémek és gyanták felhasználását.

A DEGREE számos további célt tűz ki, például a dolgozók hosszú távú foglalkoztathatóságának megőrzése és a befogadás, tisztelet és egyenlő bánásmód támogatása kapcsán. A vállalat kinyilvánított célja, hogy 2025-re felső vezetőségének 30%-át nők tegyék ki. A Siemens ezzel párhuzamosan folytatja befektetéseit valamennyi munkatársa oktatásába és képzésébe. A vállalat (a Siemens Healthineers AG-t leszámítva) világszerte évi mintegy 250 millió eurót költ ilyen intézkedésekre.

Új, ambiciózus pénzügyi célok a gyorsabb nagy értékű növekedéshez

A Siemens egy frissített pénzügyi keretet is bemutatott, mely a 2022-as pénzügyi évtől kezdődően még ambiciózusabb pénzügyi célokat tűz ki, emellett fokozott átláthatóságot és egyértelműséget biztosít. A Siemens céljai közé tartozik a Csoport bevételének évi 5–7%-os (korábban: 4–5%-os) növelése a 3–5 éves üzleti ciklus során, vagyis a vállalat a piacot egyértelműen meghaladó ütemben tervez növekedni.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika ; Mesterséges intelligencia ; IT, informatika ; Internet ; Energia, közmű, akkumulátor ; Siemens


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

Videóinkról ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra


KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?


SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Odaltérkép   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Robot, automatika   Kiállítás   Cégfelvásárlás hírek   Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák:
ÜZLETI AJÁNLATOK91
Hirdetések14
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek25
Eladó működő cégeket keresünk23
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok21
Riport27
Videos13
Ipari Blog91
Cégfelvásárlás78
NEWS 8485
Ipari cégek3206
Ipari hírek8472
Business5528
Múzeum, ipartörténet271
Autó, jármű, közlekedés6794
Önvezető 234
Munkagép, haszongép1211
Robot, automatika1159
Mesterséges intelligencia153
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)61
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő262
Lézer80
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika1135
Internet742
YouTube116
D nyomtatás74
Fém, gépipar1785
Hegesztés128
CNC98
Műanyag61
Agrár210
Élelmiszer242
Logisztika335
Ingatlan, építőipar407
Energia, közmű, akkumulátor1751
Solar98
Kiállítás1011
A legutóbbi *Robot, automatika* hírek:
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Fenntarthatósági terve 30%-os energiamegtakarítást hoz az ABB gyárnak
KUKA KR Delta Hygienic robot a tisztasági igényekre
Mindenre kiterjedő intelligencia az automatizált vezetés szolgálatában
Az élelmiszeriparban is megbízható partner
Az ABB felvásárolja az ASTI Mobile Robotics Group-ot
Business Superbrands díjat kapott a Siemens
ABB: 2021 második negyedévének eredményei
Audi Hungaria a fenntartható jövőért
Új beruházások a Műszaki Fejlesztés területén
A Bosch három új beruházást indít Makláron
Építés fenntartható módon: a KR QUANTEC 3D-homlokzatokat nyomtat a belga építőipari konszern részére
A debreceni villamosvonalon tesztelik a Bosch innovatív ütközéselkerülő rendszerét - IpariCégek.hu
A Huawei intelligens I-V görbe-diagnosztikájával percek alatt észlelhetők a napelemek meghibásodásai
Ajánló:
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
- Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig) - Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés,
és Videók készítése (csak közzététellel)
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre