Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Jövő héten szerdán és csütörtökön NAK Szántóföldi Napok - A belépés ingyenes, több mint 4 hektáron várjuk az érdeklődőket

2021.06.03

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Szántóföldi Napok, Sajtóközlemény
Szabadtéri agrárszakmai kiállítást rendez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jövő szerdán és csütörtökön, a Fejér megyei Mezőfalván. A több mint 400.000 négyzetméteres kiállítási területen mozgógépes bemutatók is várják a kilátogatókat, igazi szántóföldi környezetben. A belépés ingyenes.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével együttműködésben – rendezi meg a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva szabadtéri agrárszakmai kiállítást. A rendezvény 2021. június 9-10-én lesz, azt az aktuális járványvédelmi előírásoknak megfelelően tartjuk meg. Az ország rendre legnagyobb területen, több mint 400.000 négyzetméteren megrendezett szántóföldi rendezvényének – egy év kényszerű kihagyás után – ezúttal is a Fejér megyei Mezőfalva melletti szántóföldek adnak otthont. 

A jelenleg érvényes jogszabályi előírások szerint a rendezvényen védettségi igazolvány vagy a védőoltást igazoló mobilapplikáció bemutatásával lehet részt venni.

A NAK Szántóföldi Napok immáron több éve az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata tekinthető meg, szántóföldi környezetben. Az állógépes kiállításon – közel 10.000 négyzetméteres területen – rendre a hazai mezőgazdaságigép-forgalmazás 80 százalékát képviselő cégek mutatják be gépeiket, eszközeiket. Másfél hektáros demópályán próbálhatók ki a gépek, illetve gépkapcsolatok; emellett a rendezvény középpontjában az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók lesznek. 

A rendezvény mindkét napján bemutatkoznak a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek; továbbá munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban lehet megtekinteni. A kiállításon továbbá a kamara szakértői segítséget nyújtanak a látogatóknak például a családi gazdaságok, az osztatlan közös tulajdon, a duális képzés, a szaktanácsadás és más aktuális témák kapcsán. Mindemellett kialakítottunk egy fenntarthatósági témájú tanösvényt, ami hasznos tudnivalókkal szolgál a klímaváltozás mezőgazdaságra gyakorolt kihívásairól és azok kezeléséről. Egy bemutató talajszelvénynél pedig ismertetőkkel várjuk a látogatókat, akik a gasztrofaluban hazai termelők kínálatával is találkozhatnak.

A rendezvény programja:
www.szantofoldinapok.hu/index.php/menu/programok.html  

További információk:
www.szantofoldinapok.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Agrár ; Élelmiszer ; Kiállítás, konferencia ; - NAK, Szántóföldi Napok

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: