Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Vállalati Képző Központ Miskolcon

2021.05.18

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
Vállalati képző központ kialakítása és működtetése a Robert Bosch Energy And Body Systems Kft-nél


A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 170,28 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével Vállalati Képző Központ rendszerének kialakítása és működtetése, GINOP-6.1.8-17 nyertes projektet valósított meg. Ennek köszönhetően a vállalat gyorsabban tud reagálni képzéseivel az ipar igényeire és a munkaerőpiaci kihívásokra. A projekt kétéves megvalósítási szakaszában termelési területen dolgozó munkavállalók, vezetők, munkaerőpiacról érkező álláskeresők és beszállítók munkatársai is részt vettek a képzéseken. 

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2003 nyarán alakult Miskolcon. Autóipari alkatrészek – többek között klímaberendezések, villamos motorok – gyártásával foglalkozik. Az itt gyártott autóipari alkatrészeket a meghatározó autóipari cégeknek szállítja. Legújabb generációs termékei közé tartozik például a fékrásegítő motor, illetve a menetstabilizátor, a hibrid és elektromos meghajtású járművek nélkülözhetetlen alkatrészei. Az autóipari komponensek mellett a gyár kiemelkedő terméke az eBike meghajtás is, egy rendkívül fejlett és intelligens erőrásegítés-rendszert alkalmazó motoregység. 

A folyamatos fejlődés eredményeképpen, mára 2700 munkavállaló dolgozik azon, hogy a Miskolcon előállított autóelektromossági alkatrészek a legjobb minőségben és a leghatékonyabb módon jussanak el a felhasználókhoz.

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. a Vállalati Képző Központ rendszerének kialakítása és működtetése, GINOP-6.1.8-17 nyertes projektet 2021. április 30-án zárta. A program eredményeként a vállalat E-001913/2019-es nyilvántartásba vételi számon megkezdte felnőttképzési tevékenységét és a 2019 és 2020-as évben 14 képzési programra szerezte meg a szükséges felnőttképzési engedélyét. A felnőttképzési törvény hatálya alatt megvalósuló engedélyezett oktatások mellett a belső tanfolyamok és vásárolt képzések is teret kaptak. A pályázatnak köszönhetően 1296 kolléga oktatása valósult meg.

A járműipar az egyik leggyorsabban fejlődő iparág, így a miskolci Bosch működésében is egyre nagyobb szerepet kap az oktatás, azon belül is a felnőttképzés, hiszen a vállalat fontosnak tartja a munkavállalók folyamatos fejlesztését. A képzési programok közül az egyik legnépszerűbb az Ipar 4.0 volt, ahol az ipar jövőjét és annak megoldásait ismerték meg a résztvevők. A gyártási területen egy átfogó fejlesztés valósult meg a teljes sorvezetői csapat részére, felkészítve őket a folyamatos változó környezetre, a munkaerőpiacról érkezők fogadására, fejlesztésére, illetve a műszaki kihívások kezelésére. A csomagban olyan szakképzések is megvalósultak, melyben a munkaerőpiacon lévő hátrányos helyzetű munkavállalókat szólítottuk meg, a szakmai képzést követően pedig a vállalat munkalehetőséget kínált számukra.

Címkék: Miskolc, autóipar, gyár, oktatás, pályázat, ginop

Háttér információ 

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A 2019-es üzleti évben a vállalatcsoport teljes árbevétele 1465 milliárd forint, magyarországi konszolidált forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 259 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 15.000 munkatársat foglalkoztat (2019. december 31-én). Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 395.000 munkatársat foglalkoztat (2020. december 31-én) és 71,5 milliárd euró árbevételt ért el 2020-ban. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A Bosch csoport világszerte több mint 400 telephelye 2020 első negyedéve óta karbonsemleges. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 129 telephelyen 73.000 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 34.000 szoftvermérnököt.

További információ elérhető a világhálón a következő oldalakon: www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; Mesterséges intelligencia ; IT, informatika ; Internet ; Energia, közmű, akkumulátor ; - Bosch

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: