Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

A ŠKODA Múzeum video túrák segítségével virtuálisan látogatható

2021.05.11

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
- A ŠKODA Múzeum új videó túra sorozatot indít cseh és angol nyelven
- A szakértők izgalmas betekintést nyújtanak az állandó- és a különleges időszaki kiállításokba, valamint a múzeum prototípus- és sportautó gyűjteményébe


- A videó-túrák a ŠKODA Múzeum weboldalán érhetők el

Mláda Boleslav/Budapest, 2021. május 11. – A Mladá Boleslav-i ŠKODA Múzeum évek óta népszerű a hazai és külföldi látogatók körében, csak 2019-ben több mint 274.000 látogató kereste fel. A világjárvány miatti ideiglenes bezárását követően a ŠKODA Múzeum 2021. május 3-a óta ismét fogadja a látogatókat. Az állandó kiállítás, valamint az aktuális időszaki kiállítások látogatása mostantól érdekes videó túráknak köszönhetően is lehetséges angol vagy cseh nyelven. A prototípus- és a sportautó gyűjtemény is megtekinthető virtuális formában

Andrea Frydlová, a ŠKODA Múzeum igazgatója ezzel kapcsolatban kiemelte: " Még a COVID-19 járvány idején is szeretnénk újra meghívni a látogatókat a ŠKODA Múzeumba. Mindazoknak, akik nem tudnak személyesen eljönni, lehetőséget kínálunk arra, hogy virtuálisan tekinthessék meg kiállításunkat. Látogassanak el a ŠKODA Museum honlapjára, ahol magyarázó szöveggel ellátott új videó túra sorozatot teszünk közzé történelmi jelentőségű központjainkról."

A ŠKODA Múzeum szakértői az alábbi témákra összpontosítva kísérik végig a látogatókat a különböző kiállításokon:

Az EVOLUTION videó túra részeként három videó nyújt betekintést a ŠKODA AUTO eseménydús történetébe. Az első videót a Laurin & Klement cég alapítását követő első 30 évének szentelték,  a második film pedig a "ŠKODA AUTO" 1925-ös időszakát és a vállalat növekedését mutatja be, egészen az 1980-as évek végéig. A harmadik videó a vállalat dinamikus fejlődését ismerteti, amelyet 1991 óta a Volkswagen-csoport szerves részeként ért el.

A PRECISION videó túra a múzeumi szerelőműhely kulisszái mögé kalauzolja el a nézőket. Itt megnézhetik a történelmi járművek restaurálását, láthatják a munka különböző fázisait, és bekapcsolódhatnak a ŠKODA archívum részlege által végzett kutatásba.

Megalapítása óta a ŠKODA AUTO-t az újdonságok felfedezése és a műszaki innováció jellemzi. Az állandó kiállítás részeként látható TECHNOLÓGIAI GALÉRIA bemutatja, hogyan változott az autógyár az idők során - és ezen keresztül a különböző gyártási folyamatok is megismerhetők. A videó a járművek alkatrészeire, és ezen belül különösen a motorokra és a fényszórókra összpontosít.

Az IN THE SPIRIT OF ELECTROMOBILITY videó túra az elektromobilitás jegyében mutatja be a Laurin & Klement és a ŠKODA AUTO elektromos járműveinek történetét. A példák között szerepel az 1940-es évekből származó ŠKODA PUCK gyermek roadster, a ŠKODA ELTRA 1991-ből és az egyik ŠKODA OCTAVIA GREEN E LINE prototípus. A ŠKODA AUTO által létrehozott elektromos mobilitás legújabb fejezetét a CITIGOe iV és a ŠKODA ENYAQ iV képviselik. A virtuális túrán részt vevő látogatók mindezek mellett megismerhetik a modern elektromos motorok és akkumulátorok működését is. Az év második felében a rajongók a ŠKODA Múzeum további kiállítási területeit is felfedezhetik virtuálisan.

A kiállítás másik részét TRADÍCIÓ néven a márka hagyományainak szentelték, ami izgalmas részleteket mutat be a vállalat történetéről, így például megismerhető a cég logójának időről időre történő változása, és egy-egy fontosabb modell jelentősége a vállalat fejlődésében. A videó túra a ŠKODA OCTAVIA COMBI és a ŠKODA 1202 modellek történetét is elmeséli, amelyek idén ünneplik 60. születésnapjukat.

Az egyik videó a PROTOTYPE & SPORT CAR COLLECTION, az egykori öntödében található prototípus és sportautó gyűjtemény bemutatására szolgál. A legérdekesebb kiállítási tárgyak között van a "Ferat" kupé, amely 40 évvel ezelőtt a "Ferat Vampire" (a film eredeti címe: "Upír z Feratu") című horrorfilmben is szerepelt. Ez a jármű a ŠKODA 110 SUPER SPORT egyedi példánya, amely eredeti formájában 50 évvel ezelőtt debütált.

Az év második felében lesz elérhető a 120 YEARS OF ŠKODA MOTORSPORT című videó túra, melyet a márka sikeres motorsport történetének 120. évfordulója alkalmából fognak bemutatni.

További információk a muzeum.skoda-auto.cz oldalon találhatók.

A ŠKODA Múzeumról
A ŠKODA Múzeumot 1995-ben nyitották meg Mladá Boleslav központjában a vállalat létrejöttének 100. évfordulója alkalmából. Az eredeti gyárépületet szinte teljesen átépítették és ki is bővítették, hogy a saját műhelyt és a vállalat archívumát is el tudják helyezni. Később a Múzeum kiegészült a Laurin & Klement Fórummal is, megy több célra felhasználható csarnokként működik. A ŠKODA Múzeumot 2012-ben teljesen felújították.
A folyamatosan frissülő állandó kiállítás mellett a ŠKODA Múzeum számos időszaki kiállítást is kínál, valamint oktatási és kulturális rendezvényeknek is otthont ad, 2019-ben több, mint 274.000 vendég látogatta meg.
A ŠKODA Múzeum gyűjteményének alapkövét az 1960-as évek második felében tették le. Jelenleg mintegy 340 kiállítási tárgynak ad otthont, köztük található a Laurin & Klement első autója, a VOITURETTE A, valamint sok-sok tanulmányautó, prototípus, sportautó és rali autó. A legrégebbi kiállítási tárgy egy SLAVIA kerékpár 1899-ből.

ŠKODA AUTO
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: FABIA, SCALA, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2018-ban több mint 1,25 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet ; Autó, jármű, közlekedés ; - Škoda ; IT, informatika ; Internet ; Kiállítás

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: