Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.06.12.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps


Beszélgetés Pavel Bezucký-val, a Universal Robots Közép-Kelet-Európa, Oroszország és FÁK térségért felelős vezérigazgatójával
2021.05.06
Forrás: Stern Communications - Universal Robots Sajtóközlemény
Pavel Bezucký 2017 augusztusában üzletfejlesztési menedzserként csatlakozott a Universal Robots-hoz, majd csatorna-fejlesztési, később pedig területi értékesítési vezetővé nevezték ki.

Most ő irányítja a közép- és kelet-európai régiót (beleértve Oroszországot és a FÁK államait), amely egy dinamikusan fejlődő piac a Universal Robots számára.

Hogy teljesít Csehország a termelés és a vállalatok robotizálása terén, összehasonlítva a közép- és kelet-európai országokkal, illetve Oroszországgal és a FÁK államaival?

A vállalatok robotizálása terén Csehország egyike az élvonalbeli országoknak. Hazánkban a robotok iránti kereslet mozgatórugói elsősorban az autóipari vállalatok és beszállítóik. Ezen iparághoz tartozó vállalatok már jó ideje és nagy számban használnak robotokat gyártái folyamataikban. Egyre több iparágban figyelhető azonban meg a robotika térhódítása, ideértve többek között az elektronikai ipart, az élelmiszeripart, a műanyag-feldolgozást. Kiemelkedő potenciált látunk Oroszországban, ahol sok vállalat korszerűsíti termelését és nagy érdeklődést mutatnak az automatizálási technológia iránt.

Vállalata úgynevezett együttműködő robotokat gyárt és az együttműködésen alapuló robot-automatizálás egyik úttörője lett. Mesélne egy kicsit erről?

Egy együttműködő robot vagy kobot tulajdonképpen egy olyan robot, amely bizonyos körülmények között képes az emberrel együtt dolgozni - így nem szükséges biztonsági kerítés mögött tartani.  Képes-e a kobot ugyanazt elvégezni, amit az emberi munkaerő? Filozófiánk szerint az együttműködés kétirányú, nem korlátozódik a robotra. Az ember is együtt dolgozik a robottal, amit a programozás egyszerűsége tesz lehetővé.

Az együttműködő robotikus automatizálás is része az Ipar 4.0-nak?

Véleményem szerint az Ipar 4.0 a gyártás tekintetében inkább a „HOGYAN”, nem pedig a „MIT” kérdésre koncentrál. Más szóval, nem elszigetelt technológiákról van szó, hanem arról, hogy miként alkalmazzuk és kombináljuk ezeket a technológiákat a termelésben. Milyen értéket fog ez számunkra teremteni és mire fogjuk használni ezt az értéket. Lehetőséget ad például hatalmas mennyiségű adat összegyűjtésére a gyártási folyamatról. Ezeket az információkat nevezhetjük BIG DATA-nak és tárolhatjuk a CLOUD-ban, azaz felhőben. Amennyiben azonban semmilyen módon nem használjuk őket, akkor haszontalanok. Ez mindenre igaz, a technológián kívül azon egyedülálló emberi képességekre is, amelyek nem pótolhatók – mint például a kreativitás.

Egyik interjújában a következőket mondta: „A vállalatok nem azért vásárolnak robotokat, hogy lecseréljék az alkalmazottakat és munkaerő költséget takarítsanak meg. Elsődleges céljuk a termelékenység növelése, másodlagos pedig a minőségé. A robot tehát a rutin tevékenységeket végzi el, az ezáltal felszabadult dolgozó pedig olyan feladatot lát el, amelyre a robot valamilyen okból nem képes.”  Mi a helyzet azokkal a dolgozókkal, akik munkáját robotok váltják fel és a képzés után sem lesznek képesek a legújabb technológiákkal dolgozni?

A cserék nem feltétlenül történnek egy-az-egyben. Egy vállalat esetében ez nem a „gépek az ember elleni” harcot jelenti. Egy olyan globalizált gazdaságban élünk, ahol egy cseh cég például egy bolgár céggel száll versenybe az ügyfelekért és a hatékonyabb nyer.  Az automatizálás pedig a hatékonyabb működés elérésének egyik módja. A munkahelyek megőrzéséhez elengedhetetlen a vállalatok versenyképessé tétele. Akad néhány olyan példa is, ahol az automatizálás – némileg meglepő módon – a foglalkoztatás növekedéséhez vezetett. Pontosan azért, mert ezek a vállalatok annyira hatékonnyá váltak, hogy sokkal többet kezdhettek el gyártani és értékesíteni, további munkahelyeket létrehozva a disztribúciós láncban. 

A Universal Robots eredetileg három hallgató startup cégeként indult a dán Odensei Egyetemen 2005-ben. Az első kobotot a dán Linatex vállalatnál állították üzembe 2008-ban. Hogy indult el a Universal Robots Csehországban és a közép-kelet-európai régióban?

A Universal Robots elsősorban forgalmazókon keresztül értékesíti robotjait. A régióban a csehországi Liberecben székelő Exactec a legrégebbi forgalmazónk, amely több mint 10 éve telepíti kobotjainkat és ezáltal az együttműködésen alapuló robotika egyik fő promóterévé vált, amikor ez a technológia még igencsak fejlődési stádiumban volt.

2016-ban Prágában létrejött a kelet- és közép-európai régió központja. A választás nemcsak stratégiai helyzete miatt esett Prágára, hanem azért is, mert Csehország hagyományosan ipari ország, ahol a robotikát és az ipari automatizálást az autóipari termelés hajtja előre.

Hogyan vesz részt Csehország és a közép- és kelet-európai országok a kobotok gyártásában?

Robotjaink gyártása a Universal Robots központjában, Odensében, Dániában történik. Dániában az egyik legmagasabb az egy munkavállalóra eső költség, köszönhetően azonban annak, hogy együttműködő robotjainkat saját termelésünkben is alkalmazzuk, a magas költségek ellenére is versenyképes terméket tudunk előállítani. Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a robotjainkban használt kulcsfontosságú alkatrészek egy része Csehországban készül.
Ezen kívül az egyes régiókban a termeléshez közvetlenül nem kapcsolódó egyéb tevékenységek zajlanak, például az értékesítés támogatása, együttműködő robotjaink programozása és szervízelése.

Hol és milyen területeken lehet kobotokat telepíteni?

Hazánkban elsősorban az autóiparhoz kapcsolódó területeken jellemző kobotok használata. Sajnos ez a tendencia számokkal is egyértelműen alátámasztható, mivel a robotika részesedése az egyéb iparágakban mintegy tizede az autóiparhoz képest. Lassan azonban itt is változás érzékelhető. Az a tény, hogy robotjaink alkalmazhatók emberek közvetlen közelében, hirtelen tevékenységi körök széles skáláját nyitja meg számunkra, például éttermek, kávézók és egyéb szolgáltatások tekintetében.  Pozitív trendként azt látom, hogy az automatizálás fejlett formái manapság sokkal inkább behatolnak a közepes és kisebb méretű vállalatokba.

A jövőben a kobotok olyan kisiparosokat is felválthatnak, mint vízvezeték-szerelők, szerelők stb., akikre jelenleg nagy az igény?

A közeljövőben nem, legalábbis nem tömegesen. A robotika előnye a minimális variáció melletti ismétlődő folyamatokban mutatkozik meg teljes mértékben, ahol a feladat és a kívánt megoldás pontosan definiálható, a robot számára is érthető nyelven. A sok variánssal jellemezhető kreatív tevékenységek helyettesítésére még nem alkalmazhatók a jelenlegi technológiák. A szakmunkások életét azonban képesek megkönnyíteni. Több száz lyukat tudnak például fúrni a beton mennyezetbe, megkönnyítve ezzel a munkások dolgát, akiknek így nem kell egy teljes műszakot felfelé nézve, kezüket a magasba emelve tölteni.

Használhatók a kobotok az orvostudományban, az egészségügyben vagy a műtőben?

Igen, de leginkább az emberi munkaerő számára nyújtott segítség formájában. Egyik vevőnk például olyan készüléket gyárt, amely képes kamerát elhelyezni a műtőben, lehetővé téve az orvosok számára a műtét menetének figyelemmel kísérését. 

Noha a tömegtermelés jelenleg elegendő a piacok ellátására, azonban nem felel meg azoknak a fogyasztóknak, akik egyre inkább megkövetelik az emberi jelenlétet azon termékek gyártása (például ruha vagy cipő stb.) és szolgáltatások esetén, ahol adott ügyfél egyedi igényeit elégítik ki. Hogyan tudnak robotok vagy kobotok megfelelni ezeknek az igénynek?

Az egyedi módosításokra és a különféle konfigurációkra vonatkozó igények nagy követelményeket támasztanak a beszállítókkal szemben. Annak idején a Ford csak fekete színű autókat gyártott. Manapság egy autóban minden személyre szabható. Ugyanez vonatkozik ruhákra, kerékpárokra vagy egyszerű dolgokra, például az ebédre elfogyasztott salátánkra. Ezek a folyamatok  –  mivel általában korlátozott számú kombinációval rendelkezel – jól definiálhatók. A megfelelő leírással rendelkező folyamatok meglehetősen egyszerűen automatizálhatók. Ez lehet egy pontosan kiválasztott összetevőket tartalmazó omlett, amelyet robotunk egy szingapúri szállodában szolgál fel vagy egy speciális díszítőelemeket tartalmazó készlet, amelyet a robot állít össze akár az Ön autóját összeszerelő dolgozók számára, amely a világ valamelyik pontján kerül gyártásra.

Ön szerint vállalatánál a következő ipari forradalom főként a termékek személyre szabása körül fog forogni, így az emberi dolgozók sokkal nagyobb mértékű bevonására lesz szükség a gyártásban. Nem ütközik ez ellentmondásba? Először, amennyire csak lehetséges, száműzzük az emberi jelenlétet a termelésből, majd a lehető legnagyobb mértékben vonjuk be?

Én ezt nem tartom ellentmondásnak. Az elsődleges szempont, hogy ne pazaroljuk az emberi képességeket. Ne „programozzunk” embereket monoton, egyhangú munkára. Ezt hagyjuk a gépekre és használjuk ki teljes mértékben az emberi lehetőségeket. Egyedülálló emberi képességünk a gondolkodás, a váratlan helyzetek megoldása és az alkotás.

www.universal-robots.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; Universal Robots ; IT, informatika ; Internet ; Fém, gépipar ; Logisztika ; Ingatlan, építőipar


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák:
ÜZLETI AJÁNLATOK94
Hirdetések16
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok23
Videók készítése5
Bird4
Riport33
Ipari Blog82
Cégfelvásárlás76
NEWS 8027
Ipari cégek2957
Ipari hírek8012
Business5174
Múzeum, ipartörténet233
Autó, jármű, közlekedés6370
BUD330
Autómegosztás, fuvarmegosztás34
Önvezető 228
e-sport24
Audi533
Mercedes905
Opel307
Suzuki267
BMW778
Das WeltAuto52
Seat298
Škoda308
VW416
Tesla6
Munkagép, haszongép1147
Rába113
Scania447
Robot, automatika1114
ABB445
FANUC146
igm114
KUKA 71
Universal Robots46
Mesterséges intelligencia143
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)52
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő239
Lézer78
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika1022
Internet660
YouTube107
D nyomtatás71
Fém, gépipar1552
Hegesztés125
CNC96
Műanyag61
Agrár203
Élelmiszer230
Logisztika317
Ingatlan, építőipar387
Energia, közmű, akkumulátor1619
Solar87
Bosch795
Siemens454
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone81
Continental147
Hankook Tire222
Michelin116
Kiállítás982
A legutóbbi *Robot, automatika* hírek (a több mint 1.000 hírből):
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Az ABB PixelPaint megoldását a rangos IERA innovációs és vállalkozói díjjal jutalmazták
Az ABB robotjai növelik az automatizálás részarányát a napenergia-iparban
A Siemens Mobility korszerűsíti Hollandia legnagyobb rendezőpályaudvarát
Teljes környezeti modellezés az önvezetés felé - bővül az értékláncban a Continental hazai R&D csapatának szerepe
A növekvő kereslet kielégítéséhez világszerte jelentősen növelni kell az elektromos járművekben alkalmazott akkumulátorok gyártását
Négy díjjal és három kategória győzelemmel az "Év Gyára” 2020-ban a Continental budapesti gyára
A UR+ rendszer egyedülálló környezetet biztosít a cég partnerei számára
Pénzügyi eredmények 2020-ban
ABB *Kőbe zárt zene* építészeti sorozat # 11: Helsinki formabontó könyvtára, az Oodi
Az ABB Robotika üzletága elősegíti a biztonságosabb és fenntarthatóbb épületek építését szolgáló automatizálás térnyerését az építőiparban
Vállalati Képző Központ Miskolcon
Csúcstechnológia és megbízhatóság - Ötvenmillió fékvezérlő elektronika Budapestről
Az ABB innovatív energiatárolási rendszereivel és vontatási átalakítóival korszerűsítik a vasúti járműveket Németországban
Ajánló:
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre