Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.05.16.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps


Rajtra készen: íme a BMW iFE.18 elektromos formaautó
2018.09.18
Forrás: BMW Sajtóközlemény
2018. szeptember 14-én a bajor prémiumgyártó leleplezte Münchenben első tisztán elektromos meghajtású formaautóját, amely az ABB FIA Forma-E ötödik, 2018/2019-es szezonjában száll versenybe.

A BMW i Andretti Motorsport kék-fehér színű overállját António Félix da Costa és Alexander Sims húzza fel.

„A Forma-E nem csupán egy jövőbe mutatóan innovatív és rendkívül látványos versenysorozat, amely a hosszú távú fenntarthatóság merőben új megközelítésével, mindössze néhány esztendő alatt a világ egyik legmagasabb motorsport-kategóriájává nőtte ki magát” – mondta Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért és motorsport-részvételért felelős tagja, aki 2018. szeptember 14-én, a BMW Weltben megrendezett médiaeseményen újságírók, riporterek, partnerek és meghívott vendégek előtt leplezte le a BMW iFE.18 tisztán elektromos meghajtású formaautót. „A BMW számára mindez a sorozatgyártás előtt álló járműtechnológiák kifejlesztésére és finomhangolására szolgáló tökéletes tesztlaboratóriumot is jelenti. A motorsport és a tömegtermelés közötti technológiai örökítés folyamata felgyorsult: a sorozatgyártás területén felhalmozott szakmai tapasztalatokat a versenyautó hajtásláncának kifejlesztésekor is kamatoztattuk, miközben a Forma-E futamain megszerzett ismereteket a közeli jövőben utcára engedett elektromos autókban is maradéktalanul kiaknázzuk majd. Idén is egy nagyszerű versenyszezonban bízom” – tette hozzá Klaus Fröhlich.

Pieter Nota, a BMW AG igazgatótanácsának BMW-értékesítésért és márkamarketingért felelős tagja ezt követően a BMW versenysorozatbeli elindulásának jelentőségéről beszélt. „A BMW élen jár a közlekedés jövőképének kifejlesztésében, mialatt az elektromos mobilitás terén is abszolút iránymutatóként tevékenykedik. A Forma-E már a kezdetekben is meggyőzött minket, amikor hivatalos autóipari partnerként a sorozat mellé álltunk és szezonról szezonra aktívan formáltuk. A BMW i és a Forma-E közös értékrenden osztozik: az úttörő megoldások és a jövőbe mutató innováció egységén” – fogalmazott Pieter Nota.

Maximális teljesítmény a Forma-E-ben is: a BMW i hajtáslánc

A BMW iFE.18 versenyautó egy modellben egyesíti a BMW Motorsport és a BMW i divízió úttörő megoldásait, jövőbe mutató innovációit és járműtechnológiai szakértelmét. A tisztán elektromos meghajtású formaautó hajtásláncának kifejlesztésekor a BMW i divízió tervezőmérnökei a hálózatról tölthető járműtechnológiák sorozatgyártása terén felhalmozott szaktudásra támaszkodtak. Sőt mi több, a versenyautó egyes részleteit a BMW i3 tisztán elektromos prémium kompakt tömegtermelését végző gyártóüzemek állították elő. A motorsport és a sorozatgyártás közötti együttműködés egy végtelenül hatékony fejlesztési és ellátási láncot váltott valóra, a Forma-E futamain megszerzett motorsport-tapasztalatok ugyanis közvetlenül a közeljövőben tömegtermelésbe kerülő BMW i modellek fejlesztőrészlegeihez futnak be.

„A BMW iFE.18 formaautóból a BMW mindenekelőtt a jármű szívét adó hajtáslánc kifejlesztésével vette ki a részét” – mondta Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója. „A folyamat elején a következő instrukciókat adtuk az elektromos motort és az átalakítót tervező mérnökeinknek: „A sorozatgyártás előtti fejlesztések megfontoltságát és óvatosságát felejtsétek el, és csak a teljesítményre, a legmagasabb fokú hatékonyságra és a legalacsonyabb saját tömegre koncentráljatok! Majd amikor ott tartunk, megoldjuk, hogy mindezt tömegtermelésbe is átültessük.” A BMW Motorsport tervezőmérnökei futóművel egybeépített hátsó tengelyt terveztek a formaautó alá, a hajtásláncot pedig az áramvonalas test hátsó részébe építették be. A kiváltképp összetett feladat során felhalmozott tapasztalatokat egyenesen a BMW i divízió sorozatgyártási megoldásaiban kamatoztatjuk, amellyel mottónk tökéletes értelmet nyer: a versenypályáról az utakra” – tette hozzá Jens Marquardt.

Utcai versenyautó egyedi szemszögből

A BMW iFE.18 formaautó tervezési munkálatait a Forma-E futamainak nagyvárosi környezete határozta meg. „A Forma-E futamait szűk belvárosi utcákon kiépített versenypályákon rendezik, ahol megfigyeltük, hogy a nézők a többi versenysorozathoz képest közelebbről, de magasabbról szemlélik a történéseket” – fejtette ki Michael Scully, a BMW Motorsport vezető formatervezője. „A BMW iFE.18 formaautó áramvonalas testének megtervezésekor figyelembe vettük a nézők eme egyedi perspektíváját, és a felülnézeti képpel kezdtük a munkát. Ez adja meg az egész versenyautó vázlatát” – fogalmazott Michael Scully.

A BMW iFE.18 formaautó fényezésének felülnézeti képét a BMW kör alakú logójának kék-fehér negyedei határozzák meg. A kontrasztos árnyalatok és formák váltakozása még versenytempónál is tökéletesen felismerhető, hamisítatlan BMW modellé emelve a BMW iFE.18 versenyautót. A merész, aszimmetrikus vonalak mentén felvitt színek egyúttal a BMW Motorsport 2018-as versenyautóin megfigyelhető, funkcionális eredetű matt fekete felületnek is teret engednek: a pilótafülke előtti elemen így sem a belsőégésű erőforrással hajtott versenyautók, sem pedig a formaautók esetében nem tükröződnek vissza a fények.

A halványkékből induló és sötétkékbe változó fényezés az elektromos mobilitás két meghatározó tényezőjét, a mozgás és az átalakulás kettősét élteti. A kék fényezésben összefüggő, kék és lila „erezet” figyelhető meg, amely a nyers energia természetes színeit idézi. A véletlenszerű lila vonások a BMW i divízió forradalmi hajtásláncát rejtő hátsó rész felé haladva sűrűsödnek, a BMW iFE.18 versenyautó így minden szögből más-más formát mutat.

Tapasztalt csapat, tapasztalt pilóták

A BMW i Andretti Motorsport két BMW iFE.18 formaautót állít rajtrácsra az ABB FIA Forma-E 2018/2019-es idényében, a nagy-britanniai Roger Griffiths csapatfőnökkel az élen. Griffith és az Andretti Autosport tulajdonosa, az egyesült államokbeli Michael Andretti hatalmas motorsport-tapasztalatra támaszkodhat a Forma-E-ben, hiszen a tengerentúli csapat a versenysorozat első, 2014-ben rajtoló szezonja óta minden egyes futamon megmérette magát. „Már alig várom, hogy a BMW i Andretti Motorsport versenypályára guruljon a Forma-E ötödik szezonjában. Hiszem, hogy a legjobb partnerekkel, a legjobb pilótákkal és a legjobb stábbal szállunk versenybe a dobogó legfelső fokáért” – nyilatkozta az Andretti Autosport vezérigazgatója. „A csapat minden tagja elkötelezetten dolgozott a BMW iFE.18 formaautó kifejlesztésén, és már nagyon várjuk a technológia éles versenypályás debütálását. Idén nem csupán a Forma-E, de a motorsport történetének új korszaka is megkezdődik” – tette hozzá.

António Félix da Costa ugyancsak az első szezon óta képviselteti magát a Forma-E-ben, a portugál pilóta a sorozat ötödik idényében a 28-as rajtszámú BMW iFE.18 formaautóval versenyez. „Nagyon jól ismerem a szériát és mindig is ott volt a levegőben, hogy a BMW egyszer hivatalos gyártóként is beszáll a sorozatba. Rendkívül motiváló most e csapat tagjának lenni” – mondta Félix da Costa.

A portugál pilóta mellett Alexander Sims ül majd a másik, 27-es rajtszámot viselő versenyautó volánja mögé. Sims, akárcsak Félix da Costa, a BMW gyári pilótájaként évek óta bizonyítja kivételes sokoldalúságát, amellyel a bajor prémiumgyártó színeiben már megszámlálhatatlanul sok diadalt ünnepelt. „A Forma-E pillanatok alatt a legnagyobb autógyártók és a legjobb pilóták élmezőnyévé avanzsált. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy ebben a kalandban a BMW i Motorsport oldalán vehetek részt” – fogalmazott Alexander Sims.

Erős partnerek minden oldalról

A BMW i Andretti Motorsport kiváló partneri együttműködésekre is támaszkodhat. A BMW i Motorsport elsőszámú partnere a Magna, amely a jövőbe mutató járműtechnológiák nemzetközi beszállítójaként régóta íródó partnerséget ápol a BMW-vel. A bajor prémiumgyártó Forma-E-beli szereplésének köszönhetően a Magna minden korábbinál intenzívebben dolgozhat az innovatív mobilitási megoldások kifejlesztésén. A Julius Baer eközben a Forma-E egyik meghatározó alapítójaként egészen a kezdetek óta a BMW i Motorsport család tagja, a svájci privát bankcsoport pedig idén elsőszámú pénzügyi támogatóként bővíti tovább a BMW oldalán kiépített együttműködését. A csapat egyik új szponzora az innovatív és fenntartható elektromos szerszámokat, illetve kerti gépeket gyártó Einhell, míg a prémium hangsugárzókat és zenerendszereket építő Harman Kardon továbbra is hivatalos partnerként ápolja hosszú távú együttműködését a BMW i Motorsporttal. A PUMA hivatalos ruházati beszállítóként közreműködik.

Virtuális bemutatók a Föld körül

A legnagyobb motorsport-rajongók világszerte élőben követhették a Forma-E új versenyautójának leleplezését a BMW Motorsport hivatalos közösségimédia-csatornáin keresztül. A bemutató része volt egy 2,8 másodperc hosszú videó is, amelynek gyorsasága pontosan a BMW iFE.18 nulla-százas sprintidejének felel meg. A mozgókép extrém sebessége azonnal lenyűgözte a közönséget, a teljes üzenet azonban csak kellően lelassított változatban bontakozik ki.

Első köreit a BMW iFE.18 formaautó München éjszakai utcáin futotta: bemutatója estéjén a BMW Welthez kilátogató rajongók élőben fényképezhették le az újdonságot António Félix da Costa és Alexander Sims oldalán, majd az autogram-osztásokat látványos fényjátékkal és lézershow-val kiegészített virtuális bemutató követte. A BMW Welt oldalsó üvegfelületén a BMW iFE.18 formaautó virtuális utazásra indult München utcáin, egy folyamatosan mozgó térképtechnológia segítségével.

A magával ragadó virtuális utazás a következő hetekben a világ számos nagyvárosába ellátogat: a szeptember 17-i oslói bemutató után London (szeptember 20.), New York (szeptember 24.), Detroit (szeptember 26.), Mexikóváros (szeptember 29.) és Hong Kong (október 4.) következik. A BMW iFE.18 formaautó és a BMW i Andretti Motorsport első éles versenyét 2018. december 15-én rendezik a szaúd-arábiai Diriyah-ban. Az ABB FIA Forma-E tizenhárom futamból álló, 2018/2019-es idénye 2019. július 14-én, New York utcáin ér célba.

www.bmw.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; e-sport ; BMW ; Energia, közmű, akkumulátor


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák:
ÜZLETI AJÁNLATOK94
Hirdetések17
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Videók készítése3
Bird0
Riport32
Ipari Blog80
Cégfelvásárlás75
NEWS 7752
Ipari cégek2709
Ipari hírek7736
Business4958
Múzeum, ipartörténet84
Autó, jármű, közlekedés6104
BUD330
Autómegosztás, fuvarmegosztás31
Önvezető 219
e-sport19
Audi527
Mercedes902
Opel305
Suzuki267
BMW556
Das WeltAuto51
Seat297
Škoda303
VW409
Tesla6
Munkagép, haszongép1131
Rába113
Scania447
Robot, automatika1094
ABB436
FANUC146
igm114
KUKA 71
Universal Robots45
Mesterséges intelligencia134
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)47
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő234
Lézer78
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika949
Internet599
YouTube102
D nyomtatás70
Fém, gépipar1407
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Agrár201
Élelmiszer223
Logisztika316
Ingatlan, építőipar382
Energia, közmű, akkumulátor1509
Solar84
Bosch791
Siemens448
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone81
Continental140
Hankook Tire222
Michelin115
Kiállítás947
A legutóbbi *Robot, automatika* hírek (a több mint 1.000 hírből):
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Beszélgetés Pavel Bezucký-val, a Universal Robots Közép-Kelet-Európa, Oroszország és FÁK térségért felelős vezérigazgatójával
Az ABB piacra dobta a világ leggyorsabb, legérzékenyebb, drónra telepített, gázszivárgást felderítő és üvegházhatású gázokat mérő rendszerét
Támogatási projekt megvalósulása hajtómû fejlesztésre
2021 első negyedévének eredményei
Új szoftverfejlesztési központ Budapesten
Az Év Beszállítója lett a Bridgestone Tatabánya 2021-ben
Hatékony a betegellátás a chilei kórház földrengésbiztos épületében az ABB eszközeivel
A KR CYBERTECH nano ARC tempót ad az automatizált gyártásnak
Világpremier a szoftver- és érzékelőtechnológiában a Continenaltól
Személyi változás a Universal Robots közép-kelet-európai régióért felelős vezetőségében
Vezetőváltás a hazai Siemensnél - Jeránek Tamás lesz a Siemens Zrt. új elnök-vezérigazgatója
A Siemens a világ legmodernebb gyártói között
Okos és biztonságos a digitális épületfelügyelet a Siemens Desigo CC új verziójával
Ajánló:
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre