Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Bemutatjuk Zentai Zsoltot, aki meghatározó szerepet játszik az Audi Hungaria CO2-semleges működésében

2021.04.22

Forrás: AUDI Hungaria, Hírek
A Föld napja alkalmából április 22-én a Volkswagen Konszern a globális felmelegedés elleni egyéni lépések fontosságára hívja fel munkatársai figyelmét világszerte.


Ebből az apropóból ismerkedjünk meg az Audi Hungaria munkatársával, Zentai Zsolttal, aki munkájában és magánéletében egyaránt a fenntarthatóságot tartja szem előtt.

Zentai Zsolt: „Vállalatunknál minden lehetőséget megragadunk, hogy energiát spórolhassunk.

Zentai Zsolttal irodájában egy napfényes délután beszélgettünk. Elmondta, hogy a nap nem csak őt tölti fel energiával, de jelentősen hozzájárul a győri gyártótelephely CO2-semleges működéséhez is. A vállalat klímasemlegességének elérésében fontos szerepet játszott Zentai Zsolt, aki az Audi Hungaria Épülettechnika és infrastruktúra tervezésért felelős területének vezetője.

Vállalatunknál minden lehetőséget megragadunk, hogy energiát spórolhassunk. Jelenleg éppen LED-világításokat helyezünk üzembe, valamint a szellőzőberendezéseken át is hőt nyerünk vissza. Az energia, amelyre mindenképpen szükségünk van, túlnyomó részben megújuló energiaforrásokból származik”, mondta Zentai Zsolt.

Zentai Zsolt nem csupán a vállalatnál tavaly üzembe állított 22 futballpályányi területű napelempark telepítésében vállalt oroszlánrészt, de csapatával arról is gondoskodott, hogy az Audi Hungaria a föld hőjét is szolgálatába állítsa. „A Föld mélyén, Győr közelében 100 Celsius fokos forró termálvíz található. 2015-ben partnerünk, a PannErgy Nyrt., az Audi Hungariával kötött együttműködés keretében a vállalat közelében, 2.500 méter mélyen két kitermelő- és két, úgynevezett visszasajtoló kutat fúrt.  Egy hőcserélő rendszeren keresztül a geotermikus erőmű energiaszükségletünk 80%-át fedezi és emellett részben Győr városát is ellátja hőenergiával. Geotermikus rendszerünket egy zárt, földalatti vízkörforgás működteti, így nem terheljük a természeti erőforrásokat”, tette hozzá Zentai Zsolt.

Zentai Zsolt a magánéletében is ügyel a fenntarthatóságra. Ha a háza táján valami tönkremegy, csak akkor dobja ki, ha már biztosan nem lehet megjavítani. „Gyakran eszembe jut egy indián mondás: A Földet nem szüleinktől örököltük, hanem gyermekeinktől kaptuk kölcsön”, mondta zárásképp Zentai Zsolt, akinek két gyermeke és egy unokája van. 

www.audi.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; - Audi ; Energia, közmű, akkumulátor ; Solar

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: