Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia

2021.04.12

Forrás: KUKA Robotics, Szaksajtó
Higiénikus és nem igényel karbantartást – ez a KUKA új KR DELTA robotja. A teljes mértékben nemesacélból készült higiénia-robot az élelmiszer- és csomagolásiparban nyújt meggyőző teljesítményt a pick-and-place alkalmazásokban.


Az elektronikai és gyógyszeriparban is kitűnik a rugalmas használati lehetőségekkel.

Az új KR DELTA robot nagy teljesítményt nyújt jó áron – a KUKA-nál elsőként ebben a típusban. 2021 áprilisától az alacsony teherbírási osztályba tartozó robottípus teljessé teszi a KUKA portfólióját. A rúdkinematika és a kisméretű lábnyom révén a KR DELTA robot különösen alkalmas pontos pick-and-place feladatokhoz. A nemesacél kialakítású test kiválóan alkalmazható higiéniai szempontból érzékeny területeken, például gyógyszerekkel való közvetlen érintkezés során. A KR DELTA robot a szerkezete miatt nem igényel karbantartást: A hajtómű egy tokban található és a gömbcsuklók önkenő anyagból készültek.

Az új KR DELTA robot 
Tudjon meg többet a műszaki részletekről és az alkalmazási lehetőségekről: 
https://www.kuka.com/hu-hu/term%C3%A9kek-szolg%C3%A1ltat%C3%A1sok/robotrendszerek/ipari-robot/kr-delta-hm  

A nagyteljesítményű Hygiene robot pontosan pakol

A párhuzamos karú robot a mennyezetre szerelhető, kiemelkedik nagy pontosságával és 0,5 másodperces ciklusidejével (kis adapt-ciklusban) 1 kilogrammos terhelés mellett. A KR DELTA robot 1.200 milliméteres hatótávolság és akár 6 kilogramm teherbírás mellett elsőosztályú eredményeket biztosít a válogatás és csomagolás területén. Ezen kívül a „higiénikus dizájn” alapelve alapján tervezték.

Kitakarítva: higiénia, mint a dizájn kialakítás része

Mivel a teljes test nemesacélból készült, a KR DELTA Hygiene robot hőmérséklet- és korrózióálló. Az IP 67 védelmi osztály szerinti kialakítás miatt könnyen tisztítható és fertőtleníthető – akár 100 kPA teljesítményű magasnyomású mosóval is. Az előny pedig: A leegyszerűsített folyamatok révén a vállalkozások képesek lerövidíteni a rendszerint a tisztítás és karbantartás miatt szükséges leállási időket.

A KUKA portfólió újonca így az élelmiszeripar legszigorúbb feltételeinek is megfelel. A KR DELTA Hygiene robot már piacra lépésekor TÜV tanúsítvánnyal rendelkezik, többek között az amerikai Food and Drug Administration (Élelmiszeripari és Gyógyszerhatóság) és a német Élelmiszer- és takarmánytörvény előírásai szerint. 

Jól kombinálható a KUKA.PickControl és KUKA.VisionTech szoftverekkel

A kisméretű robotot a KR C5 micro, a KUKA legújabb vezérlési technológiája irányítja. A feladatok még erőforráskímélőbb megoldásához a KR DELTA képes különböző gyártási forgatókönyvek között váltani, ilyenek például a szezontól függő csomagolási formák. Így kiválóan alkalmas a fogyasztási cikkek, speciálisan a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (fast moving consumer goods) területén. A Hygiene robot ehhez a KUKA.PickControl szoftvert használja szállítószalag nyomonkövetéssel és integrált képfeldolgozással. Egy kamera és a KUKA.VisionTech szoftver segítségével akár nem stukturált környezetben is képes az objektumok felismerésére, így a KR DELTA robot számára még több alkalmazási lehetőség határozható meg. Ez a válogatástól egészen a különböző objektumok adagolásáig terjed.

"Ellenállásra tervezve: a KUKA új KR DELTA robotja megfelel a legszigorúbb higiéniai követelményeknek és egyszerű tisztítása révén csökkenti a leállási időket a vállalatoknál."
- Roland Ritter, mechatronika termékmenedzser, platform portfólió-menedzsment 

www.kuka-robotics.com     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; - KUKA ; IT, informatika ; Fém, gépipar ; Élelmiszer ; Logisztika

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: