Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.05.16.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


Elkészült a tizennyolcadik BMW Art Car
2017.06.02
Forrás: BMW Sajtóközlemény
A BMW M6 GT3 versenyautó műszaki alapjaira megálmodott guruló műalkotás a legendás BMW Art Cars kollekció első olyan tagja, amely a virtuális világ kiterjesztett valóságában ölt testet.

A jövő elérkezett: az idén harminckilenc esztendős kínai multimédia-művész, Cao Fei háromévnyi intenzív munka után 2017. május 31-én, a pekingi Minsheng Art Múzeum gálaestélyén hivatalosan is bemutatta a legendás BMW Art Cars kollekció tizennyolcadik guruló műalkotását, amelyet Jeff Koons és John Baldessari művészek közreműködésével hívott életre. A gyűjtemény eddigi legfiatalabb, és egyben első kínai alkotója a virtuális világ kiterjesztett valóságában álmodta meg installációját, az automatizált járművezetés innovációiból, a légi járművek technológiai megoldásaiból és a XXI. századi digitalizáció eszköztárából merítve ihletet. A BMW M6 GT3 versenyautó műszaki alapjaira elkészített rendhagyó alkotást Dr. Ian Robertson, a BMW AG igazgatótanácsának tagja és több száz meghívott vendég jelenlétében leplezték le szerda este.

„Egyszerre voltunk elégedettek és izgatottak a nemzetközi múzeumigazgatókból álló független zsűri azon szakmai döntése után, amelynek értelmében a következő BMW Art Car megalkotására Cao Fei multimédia-művészt kérték fel. A sorban tizenkilencedik, hivatalosan azonban tizennyolcadikként elkönyvelt guruló műalkotás elkészítéséhez Cao Fei példátlanul egyedi megközelítésből kezdett hozzá, mígnem mára minden rajongó számára lehetővé tette, hogy a csúcstechnológia segítségével a művészet részesévé váljon. Semmi kétség, megszületett a vérbeli XXI. századi BMW Art Car modell” – fogalmazott Dr. Ian Robertson, a BMW AG igazgatótanácsának tagja a Minsheng Art Múzeumban megrendezett ünnepségen.

„Az emberi gondolatok a fény játékában öltenek testet. És mivel az egymást követő gondolatok sebessége folyamatosan változik, a tizennyolcadik BMW Art Car modell az elme határait feszegeti. A mesterséges intelligencia korszakának küszöbén állunk, ahol a tárgyakat a gondolataink vezérlik és nincs szükség emberi beavatkozásra. Vajon milyen fellépés és viszonyulás szükséges ahhoz, hogy belépjünk ezen az ajtón?” – vetette fel Cao Fei a szerda esti bemutatón.

A tizennyolcadik BMW Art Car modell

Cao Fei guruló műalkotásához a Kínában végbemenő rendkívül gyors társadalmi változások adták a kezdő ihletet. Három éven át tartó kutatómunkája során a mindössze harminckilenc esztendős multimédia-művész Kína több ezer éves történetébe ásta bele magát, hogy a mélyen gyökerező hagyományok és az ősi spirituális bölcsesség forrásához jusson. A tizennyolcadik BMW Art Car modell elkészítéséhez ezután egy párhuzamos univerzum létrehozásával látott hozzá, installációja így három alkotóelemből tevődik össze: egy spirituális időutazásra invitáló videóból, egy színes fényjátékot ígérő, külön okosalkalmazáson keresztül elérhető kiterjesztett valóságból (az App Store-ból a „BMW Art Car #18” kulcsszóval tölthető le) és a szénszál-fekete BMW M6 GT3 versenyautóból.

A látványos videó és a kiterjesztett valóság a BMW M6 GT3 modell műszaki alapjaira épülő digitális installáció szerves része: a videóban látható spirituális mozdulatok a versenyautó körüli intenzív fényjátékban teljesednek ki – és a néző a kiterjesztett valóság részesévé válik. Az ősi kínai szokásokból táplálkozó, élénk színekre építő koncepció az Ázsiában igen gyakorinak számító spirituális ceremóniák évezredes tradícióját élteti: a távol-keleti országban nagy hagyománya van az új tárgyak, így például a gépkocsik megáldásának, hogy ezzel is óvják az útra indulókat. A versenyautó körüli fényjáték eközben a szabad szemmel láthatatlan és e híján elképzelhetetlen valóságot is a rajongó elé tárja.

Cao Fei három éven át tartó intenzív felkészülése a kínai hagyományok feltérképezésén túl számos más területre is kiterjedt: 2015-ben a kínai multimédia-művész átfogó versenytapasztalatra tett szert Svájcban Cyndie Allemann női pilóta mellett, majd ellátogatott a BMW Group létesítményeibe is, ahol a tervezők, mérnökök és digitális szakértők oldalán dolgozott. Kutatómunkájához a Senjang-i BMW-gyárban tett látogatás is nagymértékben hozzájárult.

A szakmai zsűri tagjai

A tizennyolcadik BMW Art Car modell alkotóját a következő tagokból álló szakmai zsűri kérte fel a munkára: Richard Armstrong, a New York-i Solomon R. Guggenheim Múzeum igazgatója; Chris Dercon, a londoni Tate Modern igazgatója; Juan Guitán, a mexikóvárosi Museo Tamayo Arte Contemporáneo múzeum igazgatója; Gabriele Horn, a Berlini Biennálé igazgatója; Udo Kittelmann, a berlini Régi Nemzeti Galéria igazgatója; Dr. Matthias Mühling, a müncheni Städtische Galerie im Lenbachhaus múzeum igazgatója; Hans Ulrich Obrist, a londoni Serpentine Galéria társigazgatója; Shwetal A. Patel, az indiai Kochi-Muziris Biennálé kurátora; Beatrix Ruf, az amszterdami Stedelijk Múzeum igazgatója; Bisi Silva, a lagosi Kortárs Művészeti Központ igazgatója; Philip Tinari, a pekingi Ullens Center for Contemporary Art kortárs művészeti központ igazgatója; valamint Adam D. Weinberg, a New York-i Whitney Museum of American Art múzeum igazgatója.

„Cao Fei-t a virtuális valóság kiterjesztése és a digitális eszközök alkalmazása a kortárs művészet nemzetközileg elismert alkotójává emelte. Munkáit a különböző dimenziók közötti interaktív játék jellemzi, miközben művészetének mondanivalója minden esetben kézzelfogható. Nem vagyunk meglepve, amiért a tizennyolcadik BMW Art Car modell is a fiktív vízió és a konkrét valóság közötti éles ellentétre épül” – áll a szakmai zsűri által kiadott nyilatkozatban.

A tizennyolcadik BMW Art Car modell világpremierje alkalmából adott nyilatkozatok

A legújabb guruló műalkotás 2017. május 31-i pekingi leleplezésén Dr. Ian Robertson, a BMW AG igazgatótanácsának tagja mellett Olaf Kastner, a BMW Group Kína elnök-vezérigazgatója, Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója, Augusto Farfus, a BMW pilótája, valamint Fan Di’an, a pekingi Képzőművészeti Akadémia elnöke is tiszteletét tette.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a BMW Art Cars kollekció tizennyolcadik tagját egy világhírű kínai művész készíthette el, aki ráadásul a sorozat eddigi legfiatalabb alkotója is egyben. Cao Fei kiváló példaként szolgál arra, hogy a BMW Group mennyire elkötelezetten támogatja a feltörekvő kínai művészeket. A vállalatcsoportnál nem csupán a jövő mobilitásán, de immáron tizenegy éves múltra visszatekintő kulturális kezdeményezéseinken keresztül a Kínával ápolt erős társadalmi kapcsolatunkon is folyamatosan dolgozunk. Kína rendkívül gyors, átfogó fejlődésen megy keresztül, kiváltképp a digitális szegmensben. A tizennyolcadik BMW Art Car modell eme virágzó változás szimbóluma” – mondta Olaf Kastner, a BMW Group Kína elnök-vezérigazgatója.

„A tizennyolcadik BMW Art Car tökéletesen beleillik a XXI. század eleji környezetbe. Cao Fei megalkotta a BMW Art Cars kollekció első digitális tagját, hiszen a kiterjesztett valóság egészen egyedülálló modellt varázsol a BMW M6 GT3 versenyautóból. Mindenki, aki a BMW Motorsportnál közreműködött a projektben, izgatottan és eltökélten dolgozott együtt a művésszel. 2017 egy igazán különleges év a BMW Art Cars kollekció történetében: először a John Baldessari által készített tizenkilencedik BMW Art Car modell gurult pályára Daytonában, a szezon pedig Cao Fei tizennyolcadik BMW Art Car versenyautójának debütálásával ér véget Makaóban. A guruló műalkotások tradíciója élénkebben él, mint valaha” – fogalmazott Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a Cao Fei által megálmodott tizennyolcadik BMW Art Car modellel én állhatok rajtrácshoz. Elmondhatatlanul büszke vagyok a lehetőségre, hogy idén már a második BMW Art Car volánja mögé ülhetek. Egy autóversenyző számára ez abszolút egyedi élmény. Már nagyon várom, hogy közelebbről is megismerhessem a versenyautót és elmélyedjek az alkotó gondolataiban” – nyilatkozta Augusto Farfus, a BMW gyári pilótája.

„Az a fajta kiterjesztett valóság, amelyre a Cao Fei által elkészített tizennyolcadik BMW Art Car modell multimédia-installációja épül, a kortárs művészet virágzó fejlődését szimbolizálja és a Kínában végbemenő olyan rendkívül gyors társadalmi változásokat élteti, amelyek az elmúlt évtizedekben a globalizáció, a városiasodás és a digitalizáció területén egyaránt jelen voltak. A digitalizáció fejlődésével párhuzamosan a technológia a nemzetközi művészeti szcéna szerves részévé vált, és nagy örömmel tölt el, hogy egy kínai művészt eme irányzat élvonalában láthatunk” – osztotta meg gondolatait Fan Di’an, a pekingi Képzőművészeti Akadémia elnöke.

A BMW M6 GT3 versenypályás szereplése

2016 óta a BMW M6 GT3 áll a BMW Motorsport privát színekben versenyző ügyfelei által elérhető versenyautó-paletta csúcsán. Motorházteteje alatt a BMW M TwinPower Turbo technológiával felvértezett, 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as erőforrás dolgozik, amelynek 585 lóerő maximális teljesítménye kevesebb, mint 1 300 kilogrammot mozgat. A motorsport-specifikus hajtásláncban hatsebességes szekvenciális váltó és nagyteljesítményű vezérlőelektronika kapott helyet, a BMW M6 GT3 így már egyből bemutatkozó futamán, a belgiumi Spa-Francorchamps tavalyi 24-órás megmérettetésén győzelmet ünnepelt. A 2016-os szezonban a csúcskategóriás versenyautó futamgyőzelmek és bajnoki címek sokaságát zsebelte be. Az autó az IMSA WeatherTech SportsCar Championship tengerentúli GTLM futamain is képviselteti magát, a Daytona-i 24-órás megmérettetésen ráadásul Bill Auberlen, Augusto Farfus és Bruno Spengler a John Baldessari által megtervezett BMW M6 GTLM Art Car modellel állt rajthoz. Az FIA GT Világkupa makaói futamán Augusto Farfus idén novemberben a Cao Fei által valóra váltott BMW Art Car modellt is versenypályára gurítja.

Méretek:

Hosszúság: 4.944 milliméter

Szélesség: 2.046 milliméter

Tengelytávolság: 2.901 milliméter

Saját tömeg: kevesebb, mint 1.300 kilogramm (pilóta nélkül, az aktuális versenyszabályzat szerint)

Erőforrás:

Típus: az S63 kódjelű, sorozatgyártásban kínált erőforrás műszaki alapjaira épített versenymotor motorsport-specifikus módosításokkal és BMW M TwinPower Turbo technológiával

Hengerűrtartalom: 4.395 ccm

Hengerelrendezés: V8

Maximális teljesítmény: 585 lóerő (az aktuális versenyosztály szerint)

Kenés: a BMW Motorsport által kifejlesztett speciális szárazkarteres olajozás

Végsebesség: körülbelül 280 km/óra

A BMW Art Cars kollekció

Az 1975 óta eltelt negyvenkét évben tizenkilenc nemzetközileg elismert művész álmodta újra a BMW valamelyik modelljét. Ezen páratlan járművek családja a legendás BMW Art Cars kollekció. Az első BMW Art Car ötlete a művészetek iránt rajongó francia autóversenyző, Hervé Poulain fejéből pattant ki, aki felkérte művész barátját, Alexander Caldert, hogy formálja saját ízlésére versenyautóját. 1975-ben Jochen Neerpasch-csal, a BMW Motorsport akkori igazgatójával együttműködve született meg a BMW 3.0 CSL alapjaira megálmodott első BMW Art Car, amely a 24-órás Le Mans-i futamon egy csapásra a közönség kedvencévé vált: megszületett a BMW Art Cars kollekció. A különleges gyűjtemény darabjai nem csupán otthonukban, a müncheni BMW Múzeumban tekinthetők meg, de a világ számos híres tárlatán és múzeumában is feltűnnek, Ázsiától kezdve, Európán át, egészen Észak-Amerikáig.

2015 novemberében a BMW Group a New York-i Solomon R. Guggenheim Múzeumban kért fel két újabb művészt a következő BMW Art Car modellek megalkotására. A tengerentúli legenda, John Baldessari mellett Kína egyik legjelentősebb kortárs alkotója, a multimédia-művész Cao Fei is lehetőséget kapott. John Baldessari hivatalosan a BMW Art Cars kollekció tizenkilencedik darabját hívta életre, amely 2016. november 30-án, a miami Art Basel művészeti kiállításon ünnepelte világpremierjét, majd 2017. január 28-29. között a Daytona-i 24-órás megmérettetésen is rajthoz állt. Munkájával John Baldessari és Cao Fei az alábbi világhírű művészekhez csatlakozott: Alexander Calder, Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Ernst Fuchs, Robert Rauschenberg, M. J. Nelson, Ken Done, Matazo Kayama, César Manrique, A. R. Penck, Esther Mahlangu, Sandro Chia, David Hockney, Jenny Holzer, Olafur Elíasson és Jeff Koons.

A legújabb BMW Art Car modell 2017 nyarán Sanghajban, a BMW Experience Centerben lesz megtekinthető, majd a guruló műalkotás az FIA GT Világkupa 2017. november 17-19. között megrendezendő makaói futamán versenypályás adottságait is bizonyítja. Cao Fei alkotásának virtuális valóságát a nagyközönség 2017. június 15-18. között Bázelben, az Art Basel művészeti kiállításon is átélheti.

www.bmw.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; BMW ; Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR) ; IT, informatika ; Internet ; Kiállítás


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák:
ÜZLETI AJÁNLATOK94
Hirdetések17
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Videók készítése3
Bird0
Riport32
Ipari Blog80
Cégfelvásárlás75
NEWS 7752
Ipari cégek2709
Ipari hírek7736
Business4958
Múzeum, ipartörténet84
Autó, jármű, közlekedés6104
BUD330
Autómegosztás, fuvarmegosztás31
Önvezető 219
e-sport19
Audi527
Mercedes902
Opel305
Suzuki267
BMW556
Das WeltAuto51
Seat297
Škoda303
VW409
Tesla6
Munkagép, haszongép1131
Rába113
Scania447
Robot, automatika1094
ABB436
FANUC146
igm114
KUKA 71
Universal Robots45
Mesterséges intelligencia134
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)47
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő234
Lézer78
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika949
Internet599
YouTube102
D nyomtatás70
Fém, gépipar1407
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Agrár201
Élelmiszer223
Logisztika316
Ingatlan, építőipar382
Energia, közmű, akkumulátor1509
Solar84
Bosch791
Siemens448
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone81
Continental140
Hankook Tire222
Michelin115
Kiállítás947
A legutóbbi *Robot, automatika* hírek (a több mint 1.000 hírből):
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Beszélgetés Pavel Bezucký-val, a Universal Robots Közép-Kelet-Európa, Oroszország és FÁK térségért felelős vezérigazgatójával
Az ABB piacra dobta a világ leggyorsabb, legérzékenyebb, drónra telepített, gázszivárgást felderítő és üvegházhatású gázokat mérő rendszerét
Támogatási projekt megvalósulása hajtómû fejlesztésre
2021 első negyedévének eredményei
Új szoftverfejlesztési központ Budapesten
Az Év Beszállítója lett a Bridgestone Tatabánya 2021-ben
Hatékony a betegellátás a chilei kórház földrengésbiztos épületében az ABB eszközeivel
A KR CYBERTECH nano ARC tempót ad az automatizált gyártásnak
Világpremier a szoftver- és érzékelőtechnológiában a Continenaltól
Személyi változás a Universal Robots közép-kelet-európai régióért felelős vezetőségében
Vezetőváltás a hazai Siemensnél - Jeránek Tamás lesz a Siemens Zrt. új elnök-vezérigazgatója
A Siemens a világ legmodernebb gyártói között
Okos és biztonságos a digitális épületfelügyelet a Siemens Desigo CC új verziójával
Ajánló:
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre