Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.21.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps


A BMW Group az emisszió-mentes acélgyártás innovációjába is befektet
2021.03.18
Forrás: BMW Sajtóközlemény
A vállalatcsoport folyamatosan csökkenti a beszállítói hálózatában jelentkező károsanyag-kibocsátás mértékét, soron következő lépésként így az autógyártás hosszú távú alapanyagául szolgáló acél jövőbe mutató, emisszió-mentes termelési folyamatának iparosításába is támogatóként száll be.

A BMW Group lépésről lépésre valósítja meg fenntarthatósági céljait. A müncheni központú vállalatcsoport legújabb elköteleződésének főszereplője az amerikai székhelyű Boston Metal startup vállalkozás, amely innovatív, emisszió-mentes acélgyártási módszert fejlesztett ki azzal a céllal, hogy forradalmi megoldását a következő években iparág-szerte elterjessze. A BMW Group az innovatív megoldások felkarolására létrehozott BMW i Ventures társaság égisze alatt invesztál be a módszerbe, azon jövőbe mutató fenntarthatósági tevékenységeinek részeként, amelyek közös célja a teljes beszállítói hálózat károsanyag-kibocsátási mutatójának jelentős csökkentése.

„Beszállítói hálózatunkban egymás után tárjuk fel azokat a nyersanyagokat és alapanyagokat, amelyek a sorozatgyártás alatt a legtöbb szén-dioxidot bocsátják ki. Ilyen alapanyag az acél is, amely azonban létfontosságú az autógyártásban. Éppen ezért, mivel nem nélkülözhetjük, célként tűztük ki magunk elé, hogy acélbeszállítói hálózatunk emisszióját folyamatosan csökkentjük. 2030-ra mintegy kétmillió tonnával kell redukálnunk e tekintetben keletkező széndioxid-kibocsátásunkat” – mondta Dr. Andreas Wendt, a BMW AG igazgatótanácsának beszerzésekért és beszállítói hálózatért felelős tagja.

Sokoldalú tulajdonságainak köszönhetően az acél az autógyártás egyik legfontosabb alapanyaga, amelynek jelentősége a jövő modellgenerációiban sem csökken majd. Az acél még az elektromos mobilitás dinamikus térnyerése ellenére is a karosszéria vázszerkezetének és számos alkatrészének alapvető építőeleme marad. A BMW Group Európában működő présüzemei évente több mint félmillió tonna acélt munkálnak meg.

Acélgyártás, szén helyett elektronokkal

A hagyományos acélgyártásban használt kohók működés közben szén-dioxidot bocsátanak ki. A Boston Metal startup vállalkozás olyan technológiát dolgozott ki, amely szén helyett villamos energiával működik és elektrolízis celláival előbb olvadt vasat, majd abból acélt állít elő. Ha a folyamathoz szükséges energiát megújuló erőforrásokból nyerik ki, akkor az acélgyártás teljes folyamata emisszió-mentessé válik. A fiatal vállalkozás eme folyamat bemutató létesítményének kiépítését is tervezi a közeljövőben, miközben a módszer iparosításán is nagy erővel dolgozik.

A BMW Group és a Boston Metal már tavaly szoros együttműködést kötött a BMW Startup Garage kezdeményezésen keresztül, a bajor prémiumgyártó akkor a tengerentúli vállalkozás kutatás-fejlesztési tevékenységeit támogatta. Most a BMW i Ventures társaság égisze alatt fektet be a kidolgozott módszer továbbfejlesztésébe és iparosításába. „Befektetőink az acél értékláncának összes lépését képviselik, a kitermeléstől kezdve, a vasércre szakosodott vállalkozásokon keresztül, egészen a megmunkáló partnerekig, igazolva, hogy a Boston Metal innovatív megoldása prémium minőségű acélt állít elő, versenyképes áron, végtelenül széles körnek” – fogalmazott Tadeu Carneiro, a Boston Metal elnök-vezérigazgatója.

Innovatív technológiák és zöldenergia az acélgyártásban

Az acélbeszállítói hálózata elé célként kitűzött ambiciózus károsanyag-kibocsátási értékek eléréséhez a BMW Group számos új technológiába befektet. Szerződéses megbízásai kiválasztásánál például a partnervállalatok károsanyag-kibocsátási mutatóit is döntő tényezőként veszi figyelembe.

„Fontos számunkra, hogy partnereink határozottan elköteleződjenek a hosszú távú fenntarthatóság mellett és olyan gyártási technológiákat alkalmazzanak, amelyeknek alacsony a károsanyag-kibocsátása. A zöldenergia használata ugyancsak fontos szempont. Már most olyan beszállítókkal dolgozunk együtt, akik kizárólag zöldenergia felhasználásával állítanak elő acélt számunkra” – tette hozzá Dr. Andreas Wendt.

Zárt nyersanyag-körforgás és az újrahasznosított acél egyre nagyobb arányú alkalmazása

Hogy megőrizze bolygónk nyersanyagkészletét, a BMW Group célként tűzte ki maga elé, hogy 2030-ra módszeresen növelje modelljeiben a másodlagos anyagokként ismert újrahasznosított nyersanyagok arányát, gazdasági körforgásában pedig többször forgassa újra ugyanazokat a nyersanyagokat.

A müncheni központú vállalatcsoport a présüzemeiben keletkező acélhulladékot – például az ajtók kilyukasztása során – vagy közvetlenül újrafelhasználja, vagy újrahasznosítás végett visszaküldi acélbeszállító partneréhez. A másodlagos anyagok használata jelentős mértékben csökkenti a gyártás során keletkező emissziót, segít megőrizni a természeti erőforrásokat és mérsékli a sorozatgyártáshoz szükséges villamos energia mennyiségét.

Teljes értékláncra kiterjedő környezetvédelmi és társadalmi elköteleződés

Az acél felelős felhasználását éltető ResponsibleSteel kezdeményezés támogatójaként a BMW Group aktívan kiveszi a részét a teljes értékláncra kiterjedő, egészen a kitermelésig visszatekintő környezetvédelmi és társadalmi szabványok kidolgozásából. Az acélipar termelési létesítményeire vonatkozó fenntarthatósági szabványokat 2019-ben vezették be, az iparág egységes hitelesítési alapelveként. A nem profitorientált ResponsibleSteel az acélipar első, átfogó szabványt előíró hitelesítési kezdeményezése.

www.bmw.hu  


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; BMW ; Energia, közmű, akkumulátor


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤95
Hirdetések19
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok25
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás78
* NEWS *7420
Ipari cégek2388
Ipari hírek7404
Business4693
Autó, jármű, közlekedés5787
BUD328
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 215
e-sport17
Audi521
Mercedes894
Opel305
Suzuki267
BMW293
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1112
Rába112
Scania446
Robot, automatika1074
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots43
Mesterséges intelligencia130
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő231
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika894
Internet557
YouTube96
D nyomtatás66
Fém, gépipar1395
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer216
FMCG, kereskedelem36
Logisztika312
Ingatlan, építőipar370
Energia, közmű, akkumulátor1404
Solar80
Bosch791
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone80
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás910
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A Bosch négymilliárd euró árbevételt ért el az Ipar 4.0-val egy évtized alatt
A UR egyszerű és gyors integrálása a végeffektorokkal
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre