Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.19.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


Középtávon ismét jelentős növekedést tervez a Volkswagen Haszonjárművek
2021.03.30
Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Haszonjárművek Sajtóközlemény
- Új részleg jön létre a mobilitási szolgáltatások és az automatizált vezetés számára a Volkswagen Haszonjárművek égisze alatt

- Új Caddy és Multivan, tisztán elektromos ID. BUZZ és új Amarok – két év alatt teljes egészében megújul, illetve bővül a termékportfolió
- A technika és a termelési helyszínek beruházásai lendületet adhatnak a növekedési pályán
- A tervek szerint az idén kezdődnek az önállóan közlekedő járművekkel folytatott tesztek

Hannover/Budapest, 2021. március 30. – Következetesen folytatja átalakulását a Volkswagen Haszonjárművek (VWH) és középtávon újra jelentős növekedést tervez. A március 25-i éves sajtókonferencia alkalmával Carsten Intra vezérigazgató megerősítette a GRIP2025+ vállalati stratégiát, amelynek megvalósítása során fontos mérföldkövekhez érkezett el az elmúlt év folyamán a hannoveri székhelyű vállalat. Az új Caddy világpremierje és értékesítésének kezdete óta igen kedvező fogadtatásra talált a piacokon. A Forddal három járműprojektben folytatott együttműködés az ütemterv szerint zajlik, további lendületet adva a Volkswagen Haszonjárművek vállalkozói ügyféloffenzívájának. A családi és szabadidős modellek prémiumgyártói között a kempingautók nagysikerű szegmensét bővíti az új Caddy California. A California modellváltozataira 2020-ban beérkező megrendelések együttesen mintegy 60 százalékkal múlták felül az előző évi mennyiséget. A GRIP stratégia részeként Carsten Intra egy a Volkswagen Haszonjárművek égisze alatt működő, új részleget is bemutatott, amely a jövőbeni mobilitási szolgáltatásokhoz és az automatizált vezetés fejlesztéséhez kapcsolódó tevékenységeket fogja össze. A tervek szerint még az idén sor kerülhet önállóan közlekedő járművek tesztelésére.

A világméretű koronavírus-járvány jelentős hatást gyakorolt a Volkswagen Haszonjárművek üzletmenetére az elmúlt év során. Egyrészt meghatározó piacain lezárásokat, emellett beszállítói kihívásokat, az ügyfelek részéről pedig visszafogott vásárlási szándékot hozott, másfelől ugyanakkor – amint Carsten Intra is hangsúlyozta – éppen ezekben az időkben központi jelentőségűek a Volkswagen Haszonjárművek modelljei. „Autóink fontos árukat szállítanak, mozgó műhelyekként szolgálnak, egészségügyi szakembereket és rendőri erőket juttatnak el rendeltetési helyükre. Épp az elmúlt év mutatta meg, hogy autóinkkal és szolgáltatásainkkal rendszerszinten is meghatározóak vagyunk. Számomra ez azt jelenti, hogy ’hasznosak vagyunk’, vagyis az emberek és a társadalom javát szolgáljuk” – fejtette ki az igazgatótanács elnöke a digitális éves sajtótájékoztató alkalmával.

Új részleg fogja össze az automatizált vezetés és az új mobilitási szolgáltatások területeit

Az Argo AI vállalattal együttműködésben a Volkswagen Haszonjárművek veszi át az automatizált vezetés fejlesztésének vezető szerepét a Volkswagen Csoporton belül. „Járműveink logikusan szolgálnak az autonóm rendszerek első alkalmazási területeként. Szándékaink szerint a Volkswagen Haszonjárművek automatizált vezetési rendszerei már 2025-től megjelenhetnek kereskedelmi alkalmazásokban” – magyarázta Carsten Intra. Gőzerővel fejleszti a Volkswagen Haszonjárművek az új mobilitási szolgáltatásokat (Mobility as a Service; MaaS és Transport as a Service; TaaS). A MaaS kínálatának kiváló példája a Hamburgban és Hannoverben már elindított MOIA ride-pooling szolgáltató, míg a jövőbeni TaaS-ajánlatok példájaként a szolgáltatását 2021 nyarán beindító Cito startup-céget mutatta be Carsten Intra. A Cito tulajdonképpen futárszolgálatok digitális közvetítőplatformja, az induló tőke forrása pedig egyebek mellett az úgynevezett Innovációs Alap II, amelyet a vállalatcsoport üzemi tanácsa kezel. Carsten Intra szerint: „Vérbeli startup-vállalkozás – gyors, agilis és valódi vállalkozói szellem jellemzi.”

Tekintettel a mobilitási szolgáltatások nagy jelentőségére és az automatizált vezetésben rejlő lehetőségekre a Volkswagen Haszonjárművek egy az égisze alatt működő, új részlegbe gyűjtötte ezen tevékenységeket. Az MaaS/TaaS/AD tevékenységéhez jelenleg az MOIA és a Cito mellett mindenekelőtt az Argo AI beruházásai tartoznak, valamint az automatizált vezetés fejlesztésére irányuló minden tevékenység. A jövőben – akárcsak a korábbi Car Business esetében – saját pénzügyi mutatói alapján készülnek a jelentések az új részlegről. „Ez az új részleg, amely egyúttal stratégiánk harmadik pillére, középtávon már árbevételünk és eredményünk meghatározó részét adja majd” – tette hozzá Carsten Intra.

A vállalatvezetés most a hosszú távú fenntarthatósági célokat is egyértelműen rögzítette a stratégiában. A Volkswagen Haszonjárművek e tekintetben – például az új Multivan 2021-ben megjelenő, hálózatról tölthető hibridváltozata (Plug-in Hybrid) és jövőre a tisztán elektromos ID.BUZZ révén – egyfelől járműflottája hajtásrendszereinek elektromossá alakítására összpontosít, másfelől a termelés környezeti hatásainak mérséklésén is intenzíven dolgozik. Ennek része egyebek mellett a kisebb energia-, víz- és oldószer-felhasználás, valamint a hulladék- és szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. Utóbbit a Volkswagen Haszonjárművek 2025-re összesen 50 százalékkal kívánja mérsékelni a 2010-es szinthez képest, Hannoverben már eddig is 39 százalékos csökkenést sikerült elérni.

A 2020-as működési eredmény

A Volkswagen Haszonjárművek átalakulásához szükséges pénzügyi források már a 2020. évi fejlesztési költségekből és a mérlegberuházásokból is láthatók, amint Holger Kintscher, az igazgatótanács a pénzügy területéért felelős tagja kifejtette. A fejlesztési költségek – mindenekelőtt az ID. BUZZ és az automatizált vezetés területein – mintegy 100 millió euróval összesen nagyjából egymilliárd euróra növekedtek 2020 folyamán. A mérlegberuházások 31 százalékkal összesen 966 millió euróra emelkedtek ugyanezen időszak során. „E beruházások biztosítják a jövőnket, illetve 2022-től visszatérésünket növekedési pályánkra” – tette hozzá Holger Kintscher. A kiszállítások a koronavírus-járvány miatti, a megelőző évhez viszonyított 24,4 százalékos visszaesése következtében az árbevétel 18 százalékkal 9,4 milliárd euróra (a megelőző évben 11,5 milliárd euró) csökkent. Mivel a Volkswagen Haszonjárművek 2020-ban még nem tudta teljesíteni a szén-dioxid-kibocsátási célértékeket, első ízben 340 millió euró ösztönzőadó megfizetése vált esedékessé. Összességében e terhekkel -454 millió euró (a megelőző évben 510 millió euró) működési eredmény adódott.

Holger Kintscher külön kiemelte a GRIP Performance belső eredményjavító program sikerét, amely a magasfokú költségfegyelmet és az árbevétel-optimalizációt ötvözve szilárdan gyökerezik a vállalati stratégiában. Már a 2020-as év során is mintegy 600 millió euró eredményjavulást sikerült elérni, s a program következetesen folytatódik. A Volkswagen Haszonjárművek pénzügyi igazgatója szerint a program nagy előnye hosszú távon fenntartható jellege, a vállalat így a jövőben is profitálhat intézkedéseiből.

Megújuló és bővülő termékportfólió, biztosított kihasználtság

A Volkswagen Haszonjárművek teljes egészében új fejlesztésű Caddy sorozatot mutatott be 2020-ban, amely év végére érkezett a márkakereskedőkhöz. A vállalatcsoport MQB moduláris platformjának műszaki alapjain a Caddy immár piaci szegmensében egészen újszerűnek számító menetkényelmet, vezetői segédrendszereket és infotainment-berendezéseket kínálhat, Caddy California változatával pedig a Crafter-alapú Grand California és a népszerű T modell mellett tovább bővíti a kempingautók kínálatát. A Caddy műszaki alapjain a Ford számára is gyárt majd egy City Van modellt a Volkswagen Haszonjárművek, a termelés beindítását 2022-re tervezik a poznańi gyárban. Néhány hét múlva mutatja be a Volkswagen Haszonjárművek új Multivan sorozatát, amely már a kezdetektől hálózatról tölthető hibridváltozatot (Plug-in Hybrid) is tartalmaz, s az egyterűek piaci szegmensében bővíti a választékot, mivel robusztus haszonjárműként és összkerékhajtású modellként a jelenlegi T6.1 is a kínálatban marad. Amint Carsten Intra rámutatott: „Ez paradigmaváltás Bulli-világunkban. Korlátok nélkül fejlesztettük tovább népszerű alapkoncepciónkat: a személyautók kényelme és méretei az egyterűek térkínálatával és variálhatóságával.” Jövőre érkezik a tisztán elektromos hajtásrendszerű ID. BUZZ személy- (People Mover) és teherszállító (Cargo) változata – azaz a jövő Bulli-ikonja Hannoverből. Carsten Intra emellett e modell amerikai egyesült államokbeli piaci bevezetését is megerősítette.

A Forddal folytatott együttműködés keretében érkezik jövőre az új Amarok is, s a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának elnöke egy új dizájnrajzzal hangsúlyozta a határozott szándékot: „Nem csupán nagyszerű pickup, hanem vérbeli Volkswagen is lesz – technikájában és a dizájnjában egyaránt egyértelmű márkagénekkel.”

A gyárak kihasználtságát egészen az évtized végéig biztosítottnak látja Carsten Intra, azon döntéssel pedig, amely szerint 2024-től a vállalatcsoport többi márkája számára is készülnek prémium elektromos modellek Hannoverben, a foglalkoztatásvédelmet is tartalmazó telephely-megállapodás is érvényes e helyszínre. „65 esztendeje gördültek le Stöckenben az első Bullik a szerelőszalagról, most pedig a vállalatcsoport egyik legkorszerűbb termelési helyszínévé bővítjük e gyárat. Az átalakuláshoz motivált munkatársakkal rendelkezünk, akik elkötelezetten alakítják ezt utat” – mondta az igazgatótanács elnöke.

Kitekintés

A folyó évre több mint 400 ezer jármű kiszállítását irányozta elő a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsa, jelentősen felülmúlva az előző évi volument. Az átalakulás, valamint az üzemek átépítésének és a tisztán elektromos modellek bevezetésének beruházásai következtében előreláthatólag 2021-ben is negatívra adódik a Car Business részleg működési eredménye. Carsten Intra azonban egyértelművé tette: „GRIP-stratégiánk egy növekedési terv, s középtávon a kiszállítások, az árbevétel és az eredmény egyaránt jelentős növelésével újra nyereségessé válunk. Ennek során két negatív eredményt hozó évvel számolunk Car Business üzletágunkban, s célunk, hogy a Volkswagen Haszonjárművek meghatározó módon járulhasson hozzá az elkövetkező évtizedek mobilitásához.”


Volkswagen Haszongépjárművek – A siker, a szabadság és a jövő szállítója (We Transport Success, Freedom and Future):
A könnyűkategóriájú haszonjárművek vezető gyártójaként a Volkswagen Haszonjárművek (VWH) márka alapjaiban alakítja újjá és hosszú távon fenntarthatóvá az áruk, személyek és szolgáltatások forgalmát. Járműveink éppúgy szállítanak munkásokat, mint családokat és világjárókat, illetve zsemlét, csomagokat vagy épp szörfdeszkát. Nap mint nap számtalan embernek segítenek a világ minden táján, hogy jól végezhessék munkájukat, közlekedjenek épp mobil műhelyként vagy szállítsanak mentőorvosokat és rendőröket rendeltetési helyükre. Hannover (Németország), Poznań (Lengyelország), Września (Lengyelország) és Pacheco (Argentína) termelési helyszíneinken összesen mintegy 24 ezer munkatársunk készíti a Transporter, a Caddy, a Crafter és az Amarok, valamint 2022-től az ID. BUZZ modellsorozat tagjait. Utóbbi Bulli-ikonunk tisztán elektromos hajtásrendszerű változataként érkezik. A Volkswagen Haszonjárművek emellett az automatizált vezetés és a mobilitási szolgáltatások – mint a Mobility as a Service (MaaS) és a Transport as a Service (TaaS) – fejlesztését vezető márka a Volkswagen Csoporton belül. Ezek szakterületek, amelyekkel tevékenyen alakíthatjuk a mobilitás jövőjét. Így szállítja a márka a holnap társadalmát, a tiszta, intelligens és hosszú távon fenntartható mobilitás iránti minden elvárásuknak megfelelve. Ezt képviseli márkaígéretével is a Volkswagen Haszonjárművek – a siker, a szabadság és a jövő szállítója.

Információ a Volkswagen Haszonjárművek márkáról és hannoveri termelési helyszínéről:
LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercialvehicles-/)
Twitter (https://twitter.com/VWCV_official)
YouTube (https://www.youtube.com/c/vwnutzfahrzeuge/featured)
Facebook (https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk/)
VWN Podcast ”wetransportsuccess” (https://www.radio.de/p/wetransportsuccess)

A Volkswagen Haszonjárművek
„Világszerte a legjobb szállítási megoldásokat kínáljuk ügyfeleinknek”
A Volkswagen Haszonjárművek a Volkswagen-csoport önálló márkájaként globálisan fejleszt, gyárt és értékesít könnyűkategóriájú haszongépjárműveket. Termékei között szerepel a Transporter, a Caddy, a Crafter és az Amarok sorozat. Ügyfeleivel konzultálva a Volkswagen Haszonjárművek színvonalas járműkoncepciókat, valamint telematikai és logisztikai megoldásokat kínál, mégpedig a természeti erőforrások kímélése és a lehető legmagasabb színvonalú gazdaságosság jegyében. A márka 2018-ban mintegy 499,700 könnyűkategóriájú haszonjárművét értékesítette, amelyek Hannoverben (Németország), Poznańban (Lengyelország), és Wrześniában (Lengyelország) készültek. A Volkswagen Haszonjárművek világszerte több mint 21 ezer munkatársat foglalkoztat.

www.vwh.hu    


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Önvezető ; VW ; Munkagép, haszongép ; IT, informatika ; Internet ; Energia, közmű, akkumulátor


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás77
* NEWS *7365
Ipari cégek2332
Ipari hírek7348
Business4654
Autó, jármű, közlekedés5731
BUD325
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 214
e-sport16
Audi520
Mercedes893
Opel305
Suzuki266
BMW244
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1107
Rába112
Scania445
Robot, automatika1072
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots43
Mesterséges intelligencia129
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő230
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika890
Internet553
YouTube95
D nyomtatás66
Fém, gépipar1394
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer215
FMCG, kereskedelem36
Logisztika308
Ingatlan, építőipar367
Energia, közmű, akkumulátor1384
Solar77
Bosch790
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone80
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás900
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A UR egyszerű és gyors integrálása a végeffektorokkal
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre